lørdag, mars 04, 2017

Talking as fast as I can / Lauren Graham. - London : Virago, 2016. - 209 p.


Fornøyelig lesning! Jeg tror imidlertid denne boka forutsetter én ting: At leseren kjenner sin Gilmore Girls. Den handler ikke bare om det, men man må ha en viss referanseramme for å få optimalt utbytte av den. 

Lauren Graham forteller om barndom, ungdomstid, amatørteater, college, drittjobber, auditions, og alt som ledet opp til hennes rolle som Lorelai Gilmore, og selvfølgelig mye om selve Gilmore Girls - både de sju sesongene og de fire nye episodene på Netflix. Og en del om Parenthood. Hun skriver lett og morsomt med den humoren vi kjenner fra serien, så man forstår at hun har hatt litt å si for hvordan rollen hennes skulle utformes. Det er morsomt med masse behind-the-scenes-fakta. 

Absolutt leseverdig for fansen. 

5 kommentarer:

glow sa...

Denne boka har jeg hørt om! Har lyst til å lese den:) er den vanskelig å få tak i, eller finner jeg den i vanlige bokhandler? Tusen takk for omtalen! God glamorøs helg til alle :)

Ingrid Grace sa...

Jeg må flaut og pinlig tilstå at jeg aldri har fulgt med Gilmore girls på tv. Jeg har zappet forbi, og ikke stoppet for lenge siden jeg ikke hadde fulgt med fra begynnelsen, og derfor har jeg nå, mange mange år etter alle andre en stor glede av å se nettopp Gilmore girls på Netflix. Føler meg litt alene om det, men det er sikkert noen flere der ute som henger etter og koser seg med det nå?
En av de tingene jeg savner fra "gamle dager" det er når "alle" så på det samme på tv, og det ble et fellesskap i å snakke om det "alle" så på. Nå koser jeg meg stort med mangfoldet og uante valgmuligheter, men det var noe spesielt med tiden da folk fulgte med på Dynastiet og Falcon Crest og tilsvarende, og "alle" hadde en mening om det. Nå er vel ikke slike serier noen kvalitetshøydare, men det fellesskapet det medførte, det savner jeg. Det var kjempe-eksotisk da vi i 1988 fikk en liten ekstra antenne montert på den store, for da kunne vi nemlig ta inn og se TVNorge! Vi hadde ikke parabol den gangen selv om jeg tror vi kunne hatt det?
Kanskje en gang i fremtiden kan jeg lese denne boken også, jeg får notere den ned på huskelisten min. Som du sier er det nok fint å ha sett serien først, da får boken en større dybde når man leser den. Det gleder jeg meg til. Nå får jeg kikke videre på serien på Netflix, håper de ikke tar den vekk derfra.

K sa...

Plukket den med fra flyplass-kiosken i Praha, gleder meg enda mer til å lese nå! Stor fan av Gilmore girls, og ingen andre kunne spilt Lorelai bedre..

Birgitte sa...

Ingrid Grace - jeg er også en av dem som flest har fått øynene opp for Gilmore Girls nå - ene og alene takket være Glamourbiblitokaren! Jeg synes serien er noe helt for seg selv, og jeg er super fascinert av den - og hekta. Dette går hardt utover nattesøvn og tid med mannen. Ikke bare, bare å skulle jafse i seg sju hele og lange sesonger på en gang. Klarer på ingen måte å posisjonere dette ut på en sunn måte:-) Er nå et stykke ute i sesong 6, og gleder meg litt til å bli ferdig nå. Få denne kløen av meg:-)

Elida sa...

Gilmore girls er noko heilt for seg sjølv, og eg er av dei som syns dei nye episodane er bra. Lauren Graham er i ein klasse for seg, og er samd i det du sier om at ho har nok forma rolla si meget som Lorelai Gilmore (litt morsomt at dei har same forbokstaver). Boka er nok for fansen, men å så gøy den var. Eg høyrte den først på lydbok, og syns det var alle tiders. Nå har eg kjøpt papirboka og koser meg med bileta som vart referert i lydboka.

Populære innlegg