tirsdag, mars 14, 2017

Whittard Mango & Bergamot


Mannen min har årlige spillejobber på Sildajazz i Haugesund, og jeg er med noen ganger. Da pleier jeg å avlegge Amundsen Spesial ett eller helst flere besøk! Det er en utmerket tebutikk som har bl.a. Whittard-te fra England, som tidligere nevnt. I fjor sommer falt jeg pladask for deres grønne mango & bergamot-te, og kjøpte med meg et par bokser til meg selv + en til ei venninne som jeg visste kom til å like den (you know who you are!). Jeg synes denne blandingen er helt utsøkt. Vanligvis liker jeg best mango i svarte teer (Kremmerhuset sin er fin!), men i og med at denne grønne teen også er tilsatt bergamot, noe man kanskje forbinder aller mest med svart Earl Grey, får den liksom en ekstra oomph og blir alt annet enn kjedelig. Ikke for fruktig, ikke for grønn. Denne er blitt en stor favoritt! Akkurat nå drikker jeg den av en pen kopp som for meg er helt ny - men den er visst alt annet enn nyprodusert. Jeg har arvet den av våre naboer, de som stadig rydder i kjelleren og gir oss alt mulig de finner og tror vi vil ha. Middagsserviser, porselen, bøker, antikke karafler! Vi fikk to slike kopper, og de er så pene. Grønne og rosa og gullfargede!


Også her har de tilsatt litt kornblomster; jeg mistenker det er for å få litt fin farge på den. Roseblader også. Dette kjennes ikke i smaken. 

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hei , og takk for gode te-tips! Vil gjerne stilla deg og/eller andre som les bloggen eit spørsmål om bergamot, som ein blant anna finn i Earl Grey-te. Eg likar den smaken, og har funne ut at Lipton sin rich Earl grey har meir smak av bergamot enn til dømes Twinings Earl grey. Spørsmålet er: Finst det Earl Grey-tesortar som har endå meir smak av bergamot? Vil gjerne smaka slike, og sjekka om det kan bli for mykje av det gode! Ser ut som Twinings brukar ein slags gradering på sine pakkar, men eg har ikkje komme over te med meir enn to blad/styrke 2. Har til og med leita i det store utland. Er spent på svar!

Anaruh sa...

Mener å huske at The des Lords fra Le Palais ses thés har veldig kraftig bergamotsmak? Men har ikke hatt denne på noen år, så kan hende jeg tar feil. Men sikkert verd å sjekke ut hvis du har mulighet til det

Glamourbibliotekaren sa...

Den Anaruh nevner over her har i følge nettsiden ganske riktig en sterk bergamotsmak, tror ikke jeg har smakt den men de pleier å være ganske spot-on i beskrivelsene sine. Ellers synes jeg Blue of London fra samme sted er ganske sterk på bergamoten (blogga om den for en stund siden ). Av de litt rimeligere variantene ser det ut som at Stash sin kan være verdt er forsøk! Den kan bestilles fra iHerb (og hvis du skriver inn min kode et el annet sted HUZ242, så får du litt rabatt). Har ikke prøvd den heller, men har likt en del av de andre teene deres som jeg har prøvd.

Mathilde Nicoline sa...

Fin boks også! Jeg lurer sånn på hvordan du oppbevarer all denne teen? Har du en spesifikk tehylle?

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg har en tehylle, utvidet med en stor del av kjøkkenbenken under, men jeg har også et skap fullt av te. Det tar plass, men jammen går det unna også :D

Marit sa...

Mmm, nå fikk jeg Londonvibber. Elsker Whittard. Godt å høre at man kan få tak i det i Norge også!

Populære innlegg