mandag, april 10, 2017

Mandag og fem fine ting


Naturopplevelser. Vi går lange turer hver dag, vi tre. Trilleturer i skogen og ved sjøen, blomsterplukking og fuglesang, hageliv og bilturer og å være utendørs. Fregner og røde kinn som resultat. Det er en fin tid nå!
Påske. Selv om jeg ikke jobber for tiden, er det en spesiell stemning når det er påskeferie allikevel, ikke minst på grunn av påskeliljene i butikken og krimseriene på tv. (Tror jeg må lage et eget blogginnlegg med mine rare gamle loppisgreier som jeg pynter med)Påskete. I år har jeg fem forskjellige, som vi jo testet i teselskapet her om dagen. Gjensyn med Freaks and Geeks. Kultserie til gagns, en av mine favoritter! Elsker tidlig 80-tall, og synes de har klart å få det til ganske autentisk her selv om serien er fra 1999-2000. Synd det bare ble én sesong. Verden var nok ikke klar for 1980 i 1999. (Jeg er ganske selektiv på hva jeg ser på tv for tiden, det føles ofte som bortkastet tid som jeg heller vil bruke på å lese, så hvis en serie ikke fenger i første episode gidder jeg ikke se den.) 

Sesongstart på verandaen. Helt vidunderlig! Jeg er så fornøyd med sofabenken mannen min snekra i fjor, og det hvite bordet passer så fint til. Blomster, te og lesestoff, og et vell av puter å slenge seg ned i. Jeg tilbragte hele fjor sommer der, og har planer om å gjøre noe av det samme i år. (Det virker ikke som om babyen har noe i mot å sove ute!)  Mer om verandaen senere!


4 kommentarer:

Glamourlektoren sa...

Ja, det er en fin tid! Koselige bilder. Å ha fri på hverdager en en stor luksus, og et knapphetsgode når man er i full jobb. Barselpermisjon er vidunderlig i så måte. Nyt tiden i fulle drag! Selv hadde jeg en strevsom barseltid med førstemann, som var urolig og skrek mye de første månedene. Etter hvert fant han og vi roen og det ble mange turer med ham i barnevogn der han fikk meg til å oppdage verden på nytt. Med de andre barna var ting litt roligere - spesielt med attpåklatten. Har etter det elsket rolige hverdager hjemme uten krav :)

Nå har jeg bare attpåklatten hjemme - de andre er fløyet ut av redet. Jeg nyter i fulle drag disse påskehverdagene - de første ordentlige hverdagsfridagene siden jeg begynte i ny jobb i august. Småturer og småærend, opprydding etter vinteren ute og inne, drikke te på trappa i sola, henge klesvask til tørk ute, lage noe godt til kaffen, strikke. Savner ikke påskefjellet!

Kristin sa...

Å, Freaks and geeks! Den hadde jeg glemt! Takk for påminnelsen. Det er en knallserie!

Glamourbibliotekaren sa...

Glamourlektoren: ja, det er virkelig et privilegium å ha mammapermisjon her i Norge. Jeg tenker på det med takknemlighet hver eneste dag! Deilig å virkelig kjenne på det.

Kristin: Gøy! Ha det moro med gjensynet! :)

Anonym sa...

Så fine bilder :) og det virker som du knallkoser deg i perm, så godt å se. blir glad av å lese din blogg.
Anbefaler å sjekke ut tv-serien "Feud" - om forholdet mellom joan crawford og bette davis. Godt skuespill og fantastiske kostymer. Ut ifra hvilke filmer og serier du skriver om, vil jeg tro at det kunne være noe for deg.
Riktig god påske til den inspirerende glamourbibliotekar fra en fast leser gjennom mange år.

Populære innlegg