søndag, april 23, 2017

Verdens bokdag - kva las du no?


Det er verdens bokdag! Som vanlig har vi en "Kva las du no?" på denne dagen, det gjør vi hvert år. Siden det er søndag og dere jo sitter med nesa i ei bok og ikke henger på nettet, går det helt fint å rapportere lesingen i morgen (mandag) også - og hele uka for den del. Det viktigste er at mange blir med! 

Jeg leser fremdeles Joan Didions "South and West" - tok en pause fra den i påska da jeg begynte på Agatha Christie. Ikke langt igjen nå, og hva som kommer etterpå vet jeg foreløpig ikke! Jeg går som alltid etter innfallsmetoden. 

Hva leser dere?

32 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg leser "Stoner"! Føler jeg er sist av alle til å lese den. Har akkurat begynt, så jeg har ikke så mye formeninger ennå, men det lover bra synes jeg.

Unknown sa...

Jeg leser "The last letter from your lover" av Jojo Moyes. Jeg leser saaakte på engelsk, så denne boken vil vare en stund. Tok en pause fra denne boken i påsken. Da leste jeg "Tråden" av Victoria Hislop. Victoria Hislop kommer til Skudenes internasjonale litteraturfestival (SILK) i høst. Hun kommer ut med ny bok i høst

Unknown sa...

Jeg leser "The last letter from your lover" av Jojo Moyes. Jeg leser saaakte på engelsk, så denne boken vil vare en stund. Tok en pause fra denne boken i påsken. Da leste jeg "Tråden" av Victoria Hislop. Victoria Hislop kommer til Skudenes internasjonale litteraturfestival (SILK) i høst. Hun kommer ut med ny bok i høst

Dahlia sa...

Idag ble jeg ferdig med " Stille natt" som jeg har lest langsomt fordi det er min favorittbok av Ragnar Hovland. Og foran meg nå ligger Ole Robert Sundes Selvomsorg. Begynte å lese den for flere år siden, men så forsvant den - og ble gjenfunnet da vi byttet seng nylig. Jeg har også lurt på om jeg ikke bør lese noen dikt av Obstfelder, siden det er jubileumsår i år.

Randi sa...

Jeg er nettop ferdig med Edvard Hoems utvandrertrilogi og deretter hans siste bok Mors og fars historie, og jeg likte alle. Hoem skriver så godt, og jeg elsker å lese nynorsk.

Nå har jeg begynt på Carson McCullers Hjertet er en ensom jeger. Så langt virker den veldig lovende så jeg gleder meg til hver lesestund.

HildeSol sa...

Jeg har akkurat begynt på Michael Fabers "Rosenrød og Liljehvit", som så langt ser ut til å være noe helt annet enn det jeg trodde (og så langt er det en god ting). Holder også på med Francis Souffords "The child that books built" og en JFK-biografi som godt kunne vært litt mindre detaljert om 50-tallspolitikk...

Elida sa...

Eg leser Astrid Lindgrens "Brødrene Løvehjerte" og Amos Oz' "Judas" :-)

Birgitte sa...

Jeg leser "Om skjønnhet" av Zadie Smith, men det går litt trått. Mest fordi jeg har det altfor travelt for tiden. Ellers har jeg akkurat i jobbøymed lest Eva Jolys nye bok "Ulv i fåreklær", som er et nådeløst oppgjør med EU-kommisjonens leder Jean-Claude Juncker, skatteparadiset Luxembourg og utviklingen EU-samarbeidet med en stadig mer ødeleggende skattekonkurranse mellom medlemslandene. Joly er like fullt EU-tilhenger på sin hals. Interessant, men mest nedslående lesning.

K sa...

Hei! Er i en fase der det blir mest underholdende lesning og ikke bøker med mer tyngde. Det får bli senere.. Nå leser jeg The kind worth killing av Peter Swanson og den er svært fengende! God lesedag!

Victoria sa...

Jeg leser Tusen etasjer høyt av Katherine McGee og Photoshop-tutorial-bok hehe :D God søndag!

Anaruh sa...

Jeg har lest ut On the eve (ved daggry) av Ivan Turgenev i dag, og begynte på The awakening av Kate Chopin. Trengte en bok i passe veskestørrelse til dagens tog/banetur til andre siden av byen. Jeg har også planer om å begynne på De fem årstidene av Gaute Heivoll på lydbok, fordi Gaute er vår og løvetann og duften av jord og gress (for meg).

Ellers leser jeg 4 3 2 1 av Paul Auster. Den tar tid, men mest fordi den er for stor til å ha med seg rundt, og det at jeg gjerne vil ha en lengre ledig stund før jeg setter meg ned med den. Etter at barna er i seng, skal jeg lese så lenge jeg klarer å holde meg våken i kveld.

Fortsatt god bokdag, alle sammen!

.mette sa...

Isabelle Allende :Den japanske elskeren, for andre gang - den er bare så nydelig. .mette

Anonym sa...

Så fin blogg du har! Fant veien hit via Instagram, her inne vil jeg fortsette å komme :-) Jeg tenkte å begynne på New York triologien til Auster, nå skal jeg søke i bloggen og se om du har skrevet noe om den. Ha en fin søndagskveld!

Ingerid sa...

Leser (fortsatt) Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie, og den blir bare bedre og bedre. Anbefales på det varmeste.

Kristin sa...

Sarah Jio - Huset på stranden. Må innrømme jeg begynner å bli overforsynt av den type historier nå, så skal lese godt gjennom alle svarene i denne posten for å få litt nye tips!!
Hurra for bokdagen!! :D

Elisabeth sa...

Leser 'Du er ikke sann' av Halfdan Freihow, fortsatt litt som gjenstår. Deretter blir det den tredje og siste boka i Amerikatrilogien til Hoem. Elsk.

Bliss sa...

Leser fortsatt på Jussi Adler-Olsen, Alfabethuser. Synes språket er litt tungt og det er faktisk en del ord jeg ikke forstår (hilsen masterutdannet ca 30-åring). Ellers fikk jeg med meg boka "Sannheten på bordet" fra mine foreldre og vet ikke helt om jeg gleder meg eller gruer meg til å lese den.
Sommeren i år blir tilbragt hjemme på lavbudsjett, så regner med en del bøker blir lest. Prøver å plukke opp noen tips herfra:)

Anonym sa...

Har lest ut "Hjertet er en ensom jeger" av Carson McCullers. Fabelaktiv skildring av mennesker som av ulike grunner har falt utenfor samfunnet, fattigdom og drømmer som brister. Påskekrimmen i år var Clare Macintosh sin bok "Jeg ser deg". Spennende, men jeg likte bedre hennes "Jeg lar deg gå". Nå leser jeg James Redbanks bok "Sauebondens liv" som handler om livet og utfordringer bøndene på landsbygda i England har.Det er lite idylliserende, slik vi ofte ser og leser om når det gjelder engelsk landsbygd, men den er gjennomsyra av en kjærlighet til husdyr og gårdsdrift som gjør boka lesverdig likevel. Koselig å lese om vårens prosjekter og babyens aller første vår! Hilsen Koloraturen

Maje sa...

Her går det i Agatha Christie om dagen. Det tar alltid litt tid å bli ferdig med påskekrimmodus. "Murder is Easy" på lydbok og "Den tredje piken" på papir. Jeg leser nesten alltid på engelsk, men det er artig med disse gamle oversettelsene. Det brukes ord som "misbilligende" og "tilforlatelig". Det er ikke så ofte man ser det nå.

Ellers, på høytlesingsfronten, er vi akkurat ferdig med "Danny og den store fasanjakten". Den ble godt mottatt av tilhøreren, som nå ønsker seg "Brødrene Løvehjerte" - igjen. Jeg hadde tenkt å ta "Den uendelige historie" nå, men jeg er svak for ønsker fra salen:)

Andrea sa...

Nå for tiden leser jeg Asbjørnsen og Moes Samlede eventyr til bacheloroppgaven min. Det er nostalgisk lesing, men også mye nytt og ukjent.

Anonym sa...

På lesedagen avsluttet jeg "Endelig skal vi le" av Birgit Alm. En bok om fattigdomsNorge i dag, utrolig sår, men med mye varme - anbefales!

Nå ser jeg frem til å begynne på "Menn som ingen treng" av Frode Grytten. Ut fra tittelen høres det ikke ut som en lystig bok det heller.

Takk for mange tips!

-lutt

namnam sa...

Er litt lei meg over at jeg ikke har noen leseglede for tiden. Men samtidig har jeg en haug av bøker som jeg holder på med. Leser sporadisk og uengasjert følgende: Med øks og lyre av Hans Børli, Makten og æren av Graham Greene, Vi var løgnere av E. Lockhart, The Anansi brothers av Neil Gaiman, En biografi om Jimi Hendrix (husker ikke forfatteren), og Mi briljante venninne av Elena Ferrante. Sukk!

Alene sa...

Jeg leser " Marmor " av Toril Brekke. En slektskrønike som starter på slutten av 1800-tallet. Boka endrer karakter ettersom tiden skrider frem og dette er til det positive. Synes jeg. Relasjonene mellom karakterene blir mer og mer interessante. Er snart ferdig og vil starte på "Krigen har intet kvinnelig ansikt" av Svetlana Aleksijevitsj etter dette �� Deretter må det nok en letter krim til. Jeg liker variasjon!
Veldig greit å få tips fra de andre lesehestene, tusen takk!

Lovise sa...

Robert Galbraith: The Cuckoos Calling
JK Rowling altså. Fantastisk språk.

koristen sa...

Jeg leste ferdig en god krim i går, "Evas siste vitne" av Tove Alsterdal. Velskrevet, spennende og aktuell, anbefales.

Før påske var jeg på et arrangement med Santa Montefiore og Erica James. Jeg likte damene veldig godt, særlig humoren deres, og leste en Montefiore og to James i påsken. Ordentlige "dameromaner", men av og til er det akkurat det en trenger :-)Note to self: Les på engelsk neste gang!

Maren sa...

Jeg har nettopp begynt på Frode Gryttens novellesamling "Menn som ingen treng".

Christina sa...

Jeg begytn på boken, "Endelig skal vi le" av Birgit Alm i går og er allerde halvveis. Litt sår, men likevel fin bok om fattigdom i Norge.

Anonym sa...

Leser stadig A brief history of seven killings av Marlon James. Dette markerer offisielt at jeg har brukt intet mindre enn to år, ettersom jeg begynte på den etter påsken for, ja, to år siden. Fra forrige leseupdate kan jeg meddele at karakterlista ikke akkurat blir mindre, og det er mye som skjer som forsvinner litt for meg siden jeg leser på engelsk. Mye av språket er dessuten jamaicansk slang som ikke alltid er like lett å henge med på. Anbefales uansett :)

Håper jeg kan komme med en ny bok neste runde.

Anonym sa...

Jeg leser Mesteren og Margarita , en absurd og morsom og tragisk bok av Michail Bulgakov . Anbefales. Veldig fint språk!

Stine Arkeologine sa...

Jeg leser sjette bind av "Grantchester Mysteries" av James Runcie (bøkene som krimserien Grantchester bygger på, selv om serien har sklidd nokså langt bort fra bøkene etterhvert med kliss og tull og alternativ romantisk storyline). Fine bøker!

Mette sa...

Jeg begynte på "Livet, til det betre" av Anna Gavalda i går kveld. Leste ferdig "Størst av alt" av Malin Persson Giolito nettopp. Den var bra den. Kryper under huden på en. Ikke klassisk krim. Det er Skam møter John Grishma, som CappelenDam har beskrevet den som. Fy søren for ei bok!

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for alle leserapporter! morsomt!

Populære innlegg