fredag, mai 05, 2017

Glamorøs fredag!


God morgen! Det er fredag! Her hos oss er det meldt knallvær i dag, og det er allerede i gang - sol fra skyfri himmel og full sommerfølelse i kropp og sjel. Jeg har skjørt og bare legger (bleke!), og min lille baby er kledt i fargerike striper fra topp til tå. (Hun er mer vågal i fargene enn jeg vanligvis er, kanskje noe å strekke seg etter!)

Helga blir rolig og samtidig sosial, og det skal som alltid serveres te under morelltreet jevnt og trutt framover mens det står i full blomst. Et nytt bord skal monteres og plasseres der, så vi får plass til enda flere tedrikkende mennesker. Hengekøya er allerede godt i bruk for sesongen, verandaen likeså. Rart å tenke på at det var snø her for ti dager siden! Det blir jo selvfølgelig flere kalde dager framover, det er jo bare tidlig mai, men jeg skal uansett ta en tur på loftet og lete blant mine årgangssommerklær for å se om jeg finner noe fint jeg kan ta i bruk i år. Vekk med ullgensere og -strømpebukser i alle fall. 

Jeg har en diger kopp te ved min side (Perchs White Temple som jeg fikk av en venninne her om dagen, kjempegod!), en sprellende baby på gulvet, og mye MYE lesestoff som jeg skal kaste meg over når hun sover sin lille morgenblund om få strakser. Trilletur til sjøen i sol og bare legger (stadig bleke!) er svært aktuelt i dag. Fryseren er full av hjemmebakt brød takket være snill svigermor. Ellers blir det mannens geniale pizza i kveld, den funker helt supert på en pizzastein i kulegrillen vår. Så mye fint å være glad for!

Og apropos - takk for alle hyggelige hilsener så langt i forbindelse med gårsdagens bloggjubileum! Alle er fremdeles veldig velkomne til å delta

Dessuten vil jeg selvfølgelig høre hva som forgyller deres fredager i dag, så det er bare å hoppe inn i kommentarfeltet her også. Interaktivitet er en glamourfaktor i seg selv, husk det!

Ha en strålende dag alle sammen!

mvh
eders Glamourbibliotekar. 

25 kommentarer:

Hermia Says sa...

God morgon! Idag kom jag tidigt till festen :)
Här strålar solen, det väntas bli vårens varmaste dag idag! Ikväll väntar bara lugn och ro men imorgon ska jag göra en liten resa och träffa en väninna som jag inte sett på över 10 år! Ser så mycket fram emot det, men lite nervöst är det allt. Annars - bra böcker, lite politisk oro inför franska valet och förhoppningar om en helg med många skratt.
God helg!

Marie sa...

God fredag - for en strålende dag! Jeg sitter på kontoret mens solstrålene strekker seg lenger og lenger inn over vinduskarmen. I dag skal jeg skrive ferdig et paper, før jeg skal ta med meg mann, hund og en bok ut i solen for bare å nyte (dette er også den generelle planen for helgen). Jeg har en særdeles bra hårdag, en ny snill deodorant som dufter deilig og bare legger. Nå kan helgen bare komme.
Ha en feinde flott fredag alle sammen!

HildeSofie sa...

God formiddag! Jeg våknet som vanlig med sola i dag (A-mennesket fryder seg!), og ekstra glamorøst ble det å stå opp til ryddig og nyvasket leilighet. Jeg kokte egg til frokost, og tok meg god tid, med avislesing og te. Antrekket er casual med sorte jeans og en enkel sort topp, og neglene er mørkerøde (Essie Bordeaux).
nå er jeg på plass på kontoret, med Stockfleths sitronte i koppen og mandelkonfektbiter innen rekkevidde, hoho. Gjørelisten er overkommelig, og i ettermiddag får jeg besøk av en fin fyr.
Resten av helgen blir rolig, en tur eller to til Ekeberg (hvitveisene blomstrer fortsatt!), og så skal jeg bruke mine siste kroner før lønning på ansiktskrem og shampo. Og kanskje en blomsterbukett? Eller en is i sola?
God helg til alle!

Maja sa...

God morgen! I dag avspaserer jeg etter å ha sett værvarselet! Nå sitter jeg på KaffeGram, Glamourbibliotekar-style, og inntar frokost før jeg skal rusle en tur langs elva ned til løkka og se etter sko - og spise IS! Definitivt gå en tur innom Sagene bokhandel også, de har et bra utvalg av engelskspråklig skjønnlitteratur! Tror det må bli Auster igjen <3 Helga skal brukes til å hjelpe min bror å flytte (igjen!), og å shine opp balkongen min litt. For tidlig å så noe ennå føler jeg, men litt stemorsblomster kan man vel unne seg! Ha en god helg kjære Glamourbibliotekar og alle trofaste disipler!

Hilde sa...

Lenge siden jeg har fredagsrapportert, men nå våger jeg meg utpå igjen. Jeg har tatt på kjole i anledning dagen! Føler meg fin og glamorøs. Har en liten dråpe J'Adore bak øret. I kveld skal jeg på teater med ei venninne. God helg!

Vibeke sa...

Jeg har hjemmekontor med åpen hagedør, masse fuglekvitter utenfor og solstriper inn på gulvet. Har klassisk hvit og rødstripet genser og blå jeans, føler det passer bra til våren og sola i dag! En av de store (og glamorøse) fordelene med hjemmekontor er å drikke te fra kopp med skål og at teutvalget er MYE bedre enn på jobb - så langt i dag drikkes det sort te med tranebær fra Fortnum & Mason.
Helgen byr på babykos med niese og fotballcup med egne barn - glamorøst på sin egen måte. God helg!

Alene sa...

I dag er det sol☀️, og kjole som gjelder. Endelig hentet ned vårskoene fra loftet ( ja jeg fryser på bena og går lenge med støvletter....) Drikker en ceylon-te jeg har fått i gave. Drakk en kopp av den på en liten café i Kongsberg, sååå god, men de solgte ikke i løsvekt. Drømmesønnen klarte alikevel å få kjøpt en liten pose til mamman sin!
Date med mannen til en sen lunch i byen. I kveld er det bursdagslag hos naboen. I går fylte vi hagen med odde møbler, strandstoler og lyslenker, uten at han visste det. De fargede lysene var helt nydelige og minnet slett ikke om kjipe julelys. Fikk umiddelbart lengsel etter Berlin og utestedene/parkene langs elvene! Ser ut til å bli en strålende helg!

Maje sa...

God formiddag i solskinnet! Åh, det er glamorøst, det. Relativt nyklippet hår er eneste ytre glamourfaktor, men Kusmi Russian Morning teen er varm og vi får besøk av gode venner i morgen. Det er indre glamour av beste slag. God fredag:)

Synne sa...

Gratulerer med bloggbursdagen som var, og riktig god fredag!
Det nyyydelig været fortsetter, og eksamensangsten blir litt mindre når man kan sitte ute og pugge i sola!
Jeg har en stripete vintagekjole på meg i dag, som jeg kjøpte som souvenir fra Brussel for noen år siden, og rødlilla leppestift til. I kveld skal jeg ut og drikke vin med moren min (vi er begge sommelierer, så det blir fort noen glass når vi er sammen, hihi).
Håper alle får ei solfylt og glamorøs helg!

Ida sa...

Vel overstått med 12 år som blogger ;) Jeg har fulgt deg i 4 år nå, men det føles ikke så lenge sammenlignet med hvor gammel bloggen din er. All ære til deg for at du har laget noe som er ditt helt eget, vært trofast mot deg selv, og at du aldri har blitt lei. At du fortsetter å glede oss leserne nesten hver dag. Jeg er iallefall veldig glad i bloggen din, og syns den er koselig og inspirerende :D Takk for det!

Stemningsrapporten fra kalde nord, er ikke så mye å skryte av. Her er det vind, regn og surt. Så i dag blir det ren hjemmeglamour, i form av blomstret kimono, mykt flanellsengetøy, trøtt kattepus og frokost på senga. Jeg lagde meg ristet rugbrød med kremost og jordbær, akkompagnert av en stor kopp med Kusmi decaffeinated Earl Grey. Brødskiva var hvertfall glamourøs :P Nå skal jeg høre vinden ule i ventilene, mens jeg kryper under dyna og ser på Land Girls. Noen dager må man bare stenge skitværet ute. Riktig god helg!

Kjersti sa...

God glamorøs fredag! Og gratulerer med jubileet! Jeg er glad du blogger!
Så langt denne fredagen tar jeg det rolig, prøver å lytte til kroppen som ber om nåde etter at jeg har kjørt den litt hardt. Jeg har lovt den å ta mer hensyn.

Her er det også sol, sol, sol - og jeg satser på å få tid til vårpuss i staudebedet etter en (hjemme)treningsøkt, handletur og finpuss på en tale jeg skal holde i konfirmasjon i morgen. Bunaden er klargjort, men i dag blir det enklere påkledning.

God helg!

Trude sa...

God formiddag fra drabantbyen! Så deilig og sommerlig det er i dag. Spørs om det blir en is til lunchdessert i dag! �� Planer for helga er hyttetur med kjæresten og hans foreldre, og en liten tur innom hagesenteret for å kjøpe noen pelargonier til terrassen. Ha en fin fredag!

IngSta sa...

O livgivande sol - deiligt! Eg koser meg med konfirmasjonsforberedelsar og fingrane er svarte etter å ha pussa bunadssølv. Skal ut på nødvendige ærender og deretter lage meg sunn snacks som dagens hyggelige glamoureffekt. Gratulerer med bloggjubileet - det er ein glede å få inspirasjon frå deg :-)

Stine Arkeologine sa...

Nydelig vær, bristeferdige pinseliljer og et arbeid som nærmer seg slutten. Perfekte forhold på en fredag! Er på hjemmekontor og kjører avslappet stil foreløpig, men dagen skal avsluttes med et møte og da skifter jeg til kjole med et fint armbånd til. Så fint å kunne kle seg uten å tenke på om det blir kaldt! Riktig god helg til dere alle! :-)

Rannveig sa...

God glamorøs fredag ønskes fra meg i Stockholm. Mannen og jeg har etterlatt barn hos besteforeldrene og skal nyte en tosom og romantisk helg her. Sola skinner også i Stockholm, og vi skal snart ut og nyte den mens vi leter etter et fint sted å spise lunsj. I kveld blir det konsert med Depeche mode, noe vi har gledet oss til lenge. I morgen tenker vi oss på Moderna museet. Ellers skal vi bare gå rundt, slappe av og nyte livet. Dagens antrekk er blanding av pent og praktisk med blyantskjørt, bluse,lett vårfrakk og joggesko.Dagens duft er Miss Dior. Ønsker alle en fin fredag og en herlig vårhelg!

Anonym sa...

Gratulerer med 12 år som blogger! Håper du fortsatt synes det er gøy - det er i alle fall en glede å være leser :)

Fredagen har sålangt vært litt stressende, men håper å finne en viss ro mot slutten av dagen. Har en hyggelig helg å se fram i mot, så jeg håper den indre uroen simpelthen skyldes at jeg drakk litt mye kaffe i morges! :)

Helga skal fylles med fine ting (familie, venner, teater) og litt jobbing. Jeg håper å få være mye ute i sola, i alle fall. Gleder meg til å hente datter i barnehagen, kanskje vi kjøper en is på veien hjem - for å feire fredagen.

Ønsker alle en riktig god helg!

Stine sa...

Gratulerer så mykje med dagen i går! Bloggen din er eit pusterom i ein grå og travel kvardag, og eg håper Glamourbibliotekaren held fram med å spre glede i mange år framover!

Elisabeth sa...

Hurra for glamorøs fredag! Her er glamouren ivaretatt med nyklipt hår, ny sort kjole med hvit kant langs utringninga, sorte strømper, grå cardigan og nyinnkjøpt Chanel-leppestift i kjær og 'gammel' fargetone. Jeg har dessuten byttet 'tilbake' til en gammel parfyme etter å ha brukt Valentina lenge, så nå dufter jeg av Ralph Lauren's Romance Midnight (fordi jeg ikke fant 'vanlig' Romance).

Helga skal tilbringes dels med strikketøy (babyteppe til venninne i Bergen), dels på besøk hos en sabla fin fyr, dels ute på tur med hunden. Jeg tror det blir bra. At været er kaldt, grått og vått håper jeg er forbigående :) God helg!

Oda sa...

Herlege glamorøse fredag! Eg har vore på biblioteket heile dagen for å studere, drikke kaffi og ete sjokolade ilag med ei venninde. I går gjekk eg ein spontantur innom Monki då eg såg ei t-skjorte i kvit-gulstriper hengane i vindauge som eg fekk så lyst på. Den minna meg slik om den gensaren Annika kjøper seg i Pippi på rømmen, så eg kjøpte den og gir meg slik ei herleg vårkjensle. Kvelden og helga skal brukast i musikken og dansen teikn med fleire konsertar på programmet og danse-workshop på søndag. Riktig god weekend!

koristen sa...

Bare legger mellom litt korte jeans og myke sko, første gang i år, hurra! Myke sko er en nødvendighet i dag. Vi hadde vårkonsert med koret i går, vellykket og gøy og salen var nesten full, men en bivirkning er ømme føtter, hihi.

Feirer ellers våren med små turkise og hvite glassblomster fra Praha i ørene, og duften er "Eternity" fra CK.

Planer for helgen er jobblesing og å nyte våren!

God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre glamorøse!

Julia sa...

Hallo til helgen! Overlevde nettopp min første omvisning som fersk guide i studiebyen, og første omvisning etter nesten seks år (skulle jo *aldri* gjøre dette her igjen). Føles litt stort, og føles litt godt at jeg bestemte meg for å søke etter en sporadisk deltidsjobb. Om enn ikke annet gir det meg en god unnskyldning for å lese meg opp på lokalhistorie og morsomme anekdoter. Helt klart min type hverdagsglamour. Planer for helgen, hmmm, det går jo stort sett i det samme, fredagsmingel, lørdagstrening, helgejobbing, søndagstrening, men mest jobbing, dessverre. Kanskje jeg skal lakke neglene? Crazy tilstander, altså.

Riktig god helg alle sammen!

Anne Marie sa...

Får prøve meg på en fredagskommentar også da, når jeg først har våget meg ut av skallet :-) Vi har trillet langs sjøen på Bygdøy i dag og det var så deilig. Måkeskrik og duft av saltvann og sommer! En is ble det på veien hjem. Min lille sønn har akkurat lært å sitte, så nå har vi satt på sittedelen i vogna og da er det enda koseligere å trille :-) Nå ser jeg fram til fredagstaco og tv, ha en god helg alle sammen!

.mette sa...

Fredagens glamour er å ha vært sammen med barnebarnet i mange timer, gått på trilletur, matet, skiftet bleie og fått ham til å sove. Jeg liker ikke utrykket "livets dessert" for jeg er absolutt ikke noe dessertmenneske, men samvær med barn er en berikelse! Ha en strålende helg. .mette

Anaruh sa...

Svært sen rapport herfra, men jeg husket det i alle fall!
I dag har først og fremst vært en fantastisk forsmak på sommeren, og vi har grillet og spist ute i hagen nå i kveld. Mamma og pappa er på besøk her i helgen, og vi skal bare kose oss med utetid, sommerantrekk, grilling og kanskje et fjordbad eller så. Og så skal vinspise is! Og lage mer limonade!

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for alle rapporter og gratulasjoner! :)

Populære innlegg