fredag, september 01, 2017

Glamorøs fredag


God morgen alle sammen!

Her trener enkelte på å spise brødskive, andre plukker opp smuler fra gulvet, og Ella F synger "Mack the knife" i bakgrunnen. Jeg har laga ei kanne Kusmi St. Petersburg og er veldig fristet til å spise rørt jordbær med skei rett fra glasset. Skal forsøke å stå i mot litt til. (Må kanskje være et godt forbilde heretter når jeg tross alt skal lære andre å spise!)

Vi skal snart ut på eventyr og møte små og store venner på vårt stamsted, og jammen er det annerledes å ha med aktive babyer på kafé nå sammenlignet med da de bare lå og sov i vogna! Men stadig like hyggelig, selvfølgelig. Når mannen min kommer hjem fra spillejobb i kveld, blir det pizza! Forhåpentligvis en lesestund i løpet av dagen, i alle fall i løpet av helga, og på søndag skal vi ut i parken med venner. 

Men tenk at det er september allerede, dere. Flaks for meg at jeg er glad i høsten! Dessuten er ikke sommeren helt over for oss ennå. Uansett: Min årlige "Fine ting med høsten"-liste kommer over helga, det lover jeg! 

Håper dere vil rapportere inn deres fredager også! Det er så hyggelig når det dukker opp nye - enten splitter nye lesere, eller veteranlesere som rapporterer for første gang. Velkommen inn i kommentarfeltet alle som vil! (føl et mildt press, da!)

God helg ønsker Glamourbibliotekaren. 

25 kommentarer:

Anonym sa...

Glamourøs fredag! Jeg skal straks forberede meg på å ta med et nytt bekjentskap ut på bli-kjent-tur i bygda. I morgen blir det noen timer jobbing, og søndag skal jeg ha treff med venninner og planer om å lage noe deilig vegetarisk inspirert av Midtøsten. Dagens glamour blir turklær og parfymen er Untitled fra Maison Martin Margiela.

namnam sa...

God glamorøs fredag! Jeg sitter på kontoret iført svarte jeans og hvit stripete genser. Håret i en spenne og leppestift fra Benefit i fargen "Nice 'n Teasy" på leppene. Den har trolig verdens styggeste leppestifthylse, men det får nå så være. Ja, også har jeg endelig funnet igjen Au Thè Vert fra Bvlgari som har vært min "signaturduft" i mangemange år og som jeg trodde var forsvunnet ut av produksjon. Det gjør fredagen ekstra fin. Jeg har kort arbeidsdag, og siden skal jeg kjøre til kjæresten. Det blir setertur med bær- og potetplukking. Gleder meg til å sitte sammen og se på stjernene, med en varm tekopp og bare høre stillheten fra skogen.
Ønsker alle en riktig god helg!

Anonym sa...

God morgen og god glamorøs fredag! Selv om jeg ikke alltid får somlet meg til å kommentere her, så tar jeg glamorøs fredag veldig seriøst. Synes det er gøy med et påskudd til å pynte meg litt ekstra og heve slutten på arbeidsuka. Får ofte komplimenter for antrekk på fredagene og det er hyggelig. I dag stiller jeg med nyvasket hår og parfyme fra Elizabeth Arden. Red Door Revealed er en litt sexy duft som jeg vanligvis sparer til kveldsbruk, men nå følte jeg for å skeie ut litt. ;) Antrekk er skjørt og bluse fra det norske merket Iben, som jeg har blitt veldig begeistret for. Nylakkerte negler à la Chanel. I kveld er planen å ta det rolig. Antakelig blir det et glass vin, strikketøy og en episode av Leftovers sammen med mannen min på sofaen. Resten av helgen blir travel med bursdag til noen av barnas venner fra barnehagen på lørdag, og tur til bondegården på Ekeberg på søndag sammen med noen venner. Litt voksentid blir det lørdag kveld, da skal jeg ut og lufte en venninne som stort sett har vært hjemme med baby det siste halvåret. Gleder meg til alt sammen. Ønsker alle en flott, glamorøs fredag og en strålende helg!

Anaruh sa...

Først må jeg bare si at det bildet av Audrey og hennes baby ligner veldig på din venninne Ine og hennes Orvar! Sånt blir man i godt humør av :) Ikke for det, denne dagen har vært veldig fin så langt. Har hatt en rolig morgen med tekopp og en privat morgenkonsert da tiåringen øvde på saksofonen sin. Frokosten ble en hjemmelaget mangosmoothie, og på vei til jobb kjøpte jeg med meg Morgenbladet.

Planene for helgen er få, og det føles helt riktig etter en uke med forkjølelse. jeg har lyst til å lese avis og spise lange frokoster, og til kvelden tror jeg vi starter opp med høstens kjæresteprosjekt: høytlesning for hverandre fra en bok vi begge tror vi kommer til å like.

God helg alle sammen!

Randi sa...

Vi tjuvstarta helga i gårkveld med salat, foccacia og vin under bjørka, ved det gamle trebordet pynta med store grønne blader og masse levende lys. Sånne kvelder er bare gull verd, og denne ble spesiell da det var vår siste augustkveld i denne hagen, neste år på denne tida bor vi i "nytt" hus et steinkast unna. Vi har overtatt idag og helga blir nok brukt til å rive slitne kjøkken og bad, og til å legge planer for hvordan vi best skal ta vare på 70-tallshusets egen sjel.
Det er som alltid hyggelig å lese om vertinnens "nye" liv med baby i hus og ellers de besøkendes planer og fredagsglamour, - å skeie ut med sexy duft på dagtid hørtes helt riktig ut!, vegetarisk mat frister, og ikke minst å sitte sammen og se på stjernene! Ekstra hyggelig med høytlesning som høstens kjæresteprosjekt!
Ytre glamour: Oppsatt nyvaska hår, sort kjole, fin leppestift fra YSL og store sølvringer i ørene og på fingrene.
Indre glamour: Gleden over felles husprosjekt, gleden over første høstdag, gleden over pusen, datra og Napolikvartetten på lydbok.
Oj, nå må jeg jobbe litt!
God fredag, og god helg til alle <3

Susie sa...

Hei,
Fint at flere liker høsten. September er min favorittmåned, kanskje fordi jeg er født da?
Helga skal brukes til maling av bordkledningsplanker på vestveggen på huset. Ellers er den ganske åpen.
God helg til dere alle :)

koristen sa...

Her er det jobbing i nye lokaler som begynner å ta ordentlig form, det er jobbglamour :-)

Lyse bukser og en litt flagrende rosa topp, Nike-sko som fremdeles er nesten hvite (bortsett fra en blåbærflekk som synlig sommerminne, hihi), bling i ørene. Roseparfyme fra Body Shop.

I ettermiddag blir det en tur til en "farlig" klesbutikk sammen med fin kusine. I helgen håper jeg det blir litt friluftsliv, også blir det litt jobblesing. Det er helt i orden, for det er de tre første bøkene i Tor Åge Bringsværds serie "Katt på ville veier" som venter på meg. Mjau!

God helg til Glamourbibliotekaren med familie og alle andre glamorøse!

Maje sa...

Mann kom hjem fra jobbreise - det er herlig glamorøst! Og så fikk jeg fine roser som gjør seg godt på kontoret. Det er også stas. Ellers er det halsvondt og lite ytre glamour, men en liten dæsj "Daisy" parfyme og en lipgloss med litt farge på er nok til å heve standarden litt. God helg!

S sa...

Fin fredag!
Denne dagen startet med et uventet jobbtilbud - som jeg blir nødt til å sjekke ut litt nærmere. Uansett utfall hyggelig at noen verdsetter ens kompetanse.

Ellers er håret nyvasket, snart er arbeidsdagen over for min del og jeg skal få unna noen ærender før jeg setter kursen hjem. Blir avslappende hjemme-helg med få planer, og det trenger jeg. Utover god mat med familien blir det nok litt lesing og strikking, og er jeg heldig får jeg bestemme over fjernkontrollen en stund.

Ønsker alle ei god helg!

Line sa...

Fredagen tilbringes på skolebiblioteket i enda noen få timer. Fine elever sitter og jobber hver for seg eller sammen. De aller fleste har fått årets skolebøker. Vi er i gang! Helga brukes mest mulig ute. Håper på at værvarslet om bedre vær i nord slår til. Det er en del bær som venter på meg i skogen. Morgendagen inneholder også en bytur til frisørtante, Jeg må skaffe nye akvarieplanter også for snart må fiskene mine flytte fra sommerbeite i dammen til vinterbeite i akvariet. Midt mellom alt mulig håper jeg å få lest litt. God helg alle sammen

Bliss sa...

Ah, endelig fredag, denne uka har vært veldig lang (og litt kjedelig) på jobb. Hjemme har jeg begynt på et strikkeprosjekt til kommende baby til venninne og tenker på om jeg skal male gjesterommet. Synes det ser litt for mye ut som et barnerom, og her blir det ikke barn før drømmemannen er kapret i alle fall. Googler tapetfjerning og tenker på fine farger å velge. Det er meldt sol og fint i helgen, så tror jeg må lufte turskoene litt.

Dagens glamour er hår som ble vasket i går og lagt vått på puta og våknet opp i dag med perfekt volum. Fint skjørt, sorte strømper og himmelblå genser markerer starten på høsten.

God fredag! :)

Anni sa...

Så gøy å lese rapportene deres! Glamorøs fredag får meg faktisk til å gi det lille ekstra. Jeg tar meg selv i å tenke "jammen, det er jo fredag!".
Så med fredag i kroppen, kom jeg meg til biblioteket og hentet "Pale fire" av Vladimir Nabokov. Etterpå handlet jeg inn ingredienser til blåbær-kake.
I helgen skal jeg møte ei gammel venninne og den nye valpen hennes. Gleder meg!

Anonym sa...

Endelig fredag og hyttehelg. Antrekket er fjell- og hyttevennlig, men perleøredobbene er på! Et glass rødvin foran Jøtulovnen får bli kveldens glamour - etter et par strøk maling på hyttekjøkkenet. God helg, alle!

Elisabeth sa...

Endelig fredag - og glamour! Det har som sedvanlig vært en hektisk fredag på denne fronten, men nå er det snart helg og jeg skal reise bort. Dét blir bra!

Dagens glamour er relativt uformell og består i nyvasket hår (som er litt for langt og skal klippes over helga), nye jeans fra Lee, svart Parken-hettegenser og blå Adidas. Jeg har Chanel på leppene og dufter av Romance fra Ralph Lauren. I morges ble hunden levert til hundepassere for helga, og han skal sogar til Lofoten disse dagene! I ettermiddag skal jeg dermed bare pakke og komme meg til flyplassen - med ei god bok og ei fagbok i bagasjen.

Helga skal brukes på god mat, fine turer, strikking og familiekos. God helg, alle som én!

Anonym sa...

Kommer fra nattevakt, det ble noen timer på øyet slik at jeg kunne benytte meg byen jeg befant meg i når nattevakten var overstått. Det ble baguett og kaffe på en benk hvor jeg, kanskje litt uglamorøst, sjekket sosiale medier og så på pensjonistene traske forbi. Det føltes i hvert fall temmelig glamorøst fordi hverdagen er makrell i tomat til lunsj og sosiale medier forvist til sen kveld. Nå har jeg kjørt hjem, leser blogger, skal snart hente i barnehagen. Leste liste på Elsa Billgrens blogg og på en annen svensk blogg hvor Portugal var omtalt. Der tenker vi på å reise på ferie til neste år. Familietur, leie hus med basseng, tenker jeg, og littebittegranne kulturelt påfyll innimellom. Ikke helt bamseklubb (selv om jeg ærlig talt kunne tenke meg det, bare fri til å sluke bøker, trene og skravle) og forhåpentligvis veldig behagelig. I dag flyr tankene, jeg drømmer om vinterhage og smijernsurner fulle av fine vekster ved trappa. Kjenner at jeg, alle drømmer om det jeg ikke har til tross, er så glad for det jeg har. Tak over hodet (når regnet trommer mot det tette, relativt nylagte taket), ved i ovnen, mat i magen. Kjenner på uro over det stundende valget, tenker på om jeg skal stemme pragmatisk eller på det partiet som ligger mitt hjerte nærmest. Tenker på geopolitikk, bilder som tegner seg fullstendig annerledes etter at jeg ble gift med en veldig politisk bevisst utlending som ser Vesten og verden gjennom ganske andre briller enn jeg har vært vant med. Tenker at man får jo uansett ikke gjort mer enn sitt beste, Tror at mitt beste er litt mer enn jeg gjør akkurat nå. Men med tre barn og mer enn full jobb, jeg vet bare ikke helt hvordan. Forbruke mindre, kanskje. Tror glamourbibliotekarens prosjekt med å dvele (jeg tenker at det er ditt prosjekt, i hvert fall); glede seg over det man har, dvele ved det man leser, dvele ved sanseinntrykk, er en svært viktig motvekt til et sted hvor alle hjul går raskere og raskere til man mister oversikt over hvem man er, hvor man skal og hvorfor man overhodet står opp om morgenen. Takk til deg!

Frøken Desibel sa...

God fredag fra Riga.

Var oppe tidlig for å rekke flyet, og på veien stoppet jeg innom smoothie bowl stedet på utenlandsterminalen. Jeg har overhodet ingen kvaler med å prøve og trøstespise bort flyskrekken, som blir stadig bittelitt lettere å hanskes med etter et flyreddkurs.

Første stopp for dagen har vært omvisning på flotte Rundale slott utenfor Riga med god lunsj. Er på tur med fine kolleger, og det blir vel som det pleier, god mat og mye å se på. Jeg har også pakka med meg joggeskoa, så satser på å få løpt noen km også. Fin måte å bli kjent på nye steder:-)

Håper alle får en fantastisk fin helg!

Synne sa...

Hoi! Her går det litt over stokk og stein for tida, men nå er det fredag, og jeg har fått unna neeesten alt som må gjøres før jeg kan ta helg. Antrekket består av et svart, kort foldeskjørt, knestrømper og en stripete topp med båthals. Klassisk! Med røde lepper til, såklabert. I kveld skal kjæresten min på konsert, så jeg får leiligheten for meg selv, og ser for meg å tilbringe en rolig kveld (den første på lenge) med vin og film. Det blir bra! God, glamorøs helg til alle!

Anonym sa...

God fredag folkens!

Jeg har sittet i sofaen i dag med tv-serie og et strikketøy, kanskje ikke så glamorøst, men nå skal jeg snart på foredrag med Siri Hustvedt, og DET synes jeg er litt glamorøst, i hvertfall en fin måte å tilbringe fredagskvelden på! I helgen blir det lesing, strikking og kanskje en god søndagstur. Det fine høstlyset som er ute nå må nytes. Har også planer om å få lakkert neglene, det er jeg så dårlig på å huske å gjøre.

God helg til alle!

Ida i Bergen

Stine Arkeologine sa...

Jeg har markert fredagen med rød kjole og oppsatt hår og i lunsjen var jeg innom den rikholdige engelskavdelingen på Norli og kjøpte to nye bøker som jeg gleder meg til å lese. Perfekt fredag!

God helg til dere alle! :-)

Ida sa...

Bak oss ligger en hektisk uke med jobbreise og sykdom, og dermed blir vår glamorøse fredagskveld tilbrakt i hver vår sofa iført morgenkåpe. Håret står til alle kanter, sminken er fraværende, men samtlige telysholdere og lysestaker er tent, og kattepusen sover søtt under stuebordet. Jeg drikker en kopp med Blue of London og kjæresten spiser totenflak og holidaydipp. Ikke så glamorøst, men veldig koselig ;) Resten av helgen blir roooolig. Riktig god helg til alle fra oss i kattelivet.

Anonym sa...

Ikke hatt tid til å tenke på glamourr i det hele tatt i dag, men nå har freden senket seg og jeg skal drikke grønn te av ny David Bowie Alladin Sane kopp og glede meg over at jeg ikke har noe spesielt på programmet i helga, Bare gjøre ting som det faller seg. God helg!

HildeSofie sa...

God glamorøs fredag kveld! Jeg er i London, hoho, hvor glamorøst er ikke det?
Frem til mandag skal jeg rusle rundt, drikke mengder med te og spise tilsvarende mengde kjeks og kaker, sammen med to gode venninner. Kanskje handle noe fint om jeg finner noe, men det er ikke det viktigste.
Riktig god helg til alle!

IngSta sa...

I dag finst det ein stor og glamorøs ting - fødselsdag! Andre ting skulle vere overflødig. Fin fredag til alle!

Anonym sa...

Og jeg som forrige fredagen sa skjerpings til meg selv.. Og så glemte jeg den første fredag etter det. Er det ikke typisk. Skylder på en overveldende ny uke i nye jobb. Utrolig hyggelige kolleger og flotte, inspirerende lokaler, men akk så "pjusk og forvirret" man kan føle seg i ny jobb. Vel. Jeg overlevde, og sofaen ble min venn i går kveld, men nå tenker jeg alt går så mye bedre fremover. Planer i helga er færrest mulig. Innkjøp av høstens strømpebukser tror jeg står relativt høyt oppe på lista. Nå er det jo tross alt høst, og de bare leggene bør pakkes inn. Sukk. Men høsten er flott og jeg gleder meg.
God helg til alle lørdagslesere, og ikke minst til Glamourbibliotekaren!

.mette sa...

Oi - her kommer fredagsrapporten på lørdag. Vaset rundt hele dagen i t-skjorte, yogabukser og Birkenstock siden jeg var på massasjekurs på Axelson. Utrolig fin dag - lærte masse. Nå har jeg praktisert yogamassasje på ektefellen som likte det så godt at han nesten betalte meg! Jeg tror det blir flere kurs ja. Da ønsker jeg alle og især glamourbibliotekaren en fin helg! Mette

Populære innlegg