onsdag, november 08, 2017

Making it up as I go along / Marian Keyes. - London: Penguin, 2016. - 439 p.


Dette er en samling tekster fra forskjellige tidsskrifter, fra websiden hennes, samt noen som ikke har vært publisert før. 

Marian Keyes er aller best når hun skriver om livet sitt. Jeg har likt så å si alle romanene hennes også, men når hun beskriver opplevelser, personer, situasjoner, reiser, alt sånt hun møter på sin vei, da kommer det rett fra levra med velvalgte ord. Det er faktisk en ordliste først i boka, veldig praktisk, for da kan hun bare skrive som hun prater og vi forstår sånn noenlunde selv om dette er irsk slang. "Yoke" for eksempel. Et ord som kan bety alt mulig! Et sånt ord savner jeg i mitt eget vokabular. "Where's the yoke?" og "I broke the yoke on the yoke", utmerkede eksempler! I starten lagde jeg eselører på morsomme ting jeg tenkte å nevne spesielt, men det ble så mange. Dere får tro meg på mitt ord. Dette er morsomt å lese! 


Denne boka har vært med i stellebagen siden i sommer. Nå i høst har jeg hatt mange fine dager i Slottsparken i sol og gyldent løv, med en kopp te og en sovende baby som ikke aner at mammaen sitter og humrer på benken ved siden av. 


En havrekjeks i motlys. Ah, Slottsparken, for et deilig sted å tilbringe permisjonen sin! Denne høsten altså. 

2 kommentarer:

Stine Arkeologine sa...

Så koselig det ser ut med slike trilleturer! Å sove til lyden av en fnisende mor tror jeg må være bra for utviklingen, selv om det ikke er nevnt hos dr. Spock eller andre. :-D

Glamourbibliotekaren sa...

Haha, Dr. Spock! For en kilde til underholdning, skrekk og latter!

Populære innlegg