fredag, desember 01, 2017

Glamorøs fredag


God morgen! Det er første desember! Julemåneden! Jeg sitter ved spisebordet med en kopp full av deilig te fra svenske Teadventskalendern, som jeg har hatt de siste årene (tidligere hadde jeg kalenderen fra Tante T i København i noen år). Nydelig! 

Advent er det også denne helga, nå kommer tiden til å gå lynraskt fram til jul. Jammen bra vi hadde november å sanke litt førjulsstemning på, hva?

Vi har koselige planer fulle av tradisjoner for denne helga og dagene etter, det skal bli fint! Dagens beste glamoureffekt er en pen frisyre etter gårsdagens frisørbesøk (hvor jeg sovnet under hårvasken som vanlig). 

Ha en fin fredag alle sammen, og kom for all del med rapportene deres! Det er jo derfor vi samles omkring denne ukentlige bloggposten. La dugnadsånden skinne!

mvh
Glamourbibliotekaren. 

22 kommentarer:

slikejenter sa...

Og for en nydelig start på desember! Blå himmel skimtes utenfor kontoret, og jeg tenker at sola dukker opp etter hvert. Jeg har også teadventskalender, og tok en kopp spicy te i morges, akkompagnert av litt yoga - i lyset av adventsstjerna. I går fikk jeg en massasje som var helt himmelsk, og tok luven av jobbstresset som hele tiden ligger i magen. Jeg har bevilget meg en dusj med vaniljeparfyme fra Serge Lutens - vinterlig og fin :) Ullgenser, skjørt og strømper, en hyggelig lunsjavtale med en venninne og adventskos med datter står også på programmet.

Det er mye som skjer i helga, men jeg håper at roen likevel får råde. Ønsker alle en fin adventshelg!

HildeSofie sa...

God glamorøs fredag, og hurra for desember!
Jeg fikk frukt-te og lakrissjokolade i kalenderen min i dag. Teen skal jeg drikke når jeg kommer meg til kontoret om litt, men sjokoladen skal få ligge i en skål og vente til den fine fyren som gav meg kalenderen kommer på besøk neste gang - jeg foretrekker sjokolade uten lakris (saser på bedre lykke i morgen, hoho).
Anrekket er jeans, rød genser og sort jakke, og duften er Coco Noir.
Det blir en lang arbeidsdag i dag, og en liten økt i morgen formiddag, men det er siste møte før jul, så jeg satser på at det blir både produktivt og hyggelig.
Imorgen etter jobb blir det en tur innom et par julemarkeder, og søndag er planen å lese både Morgenbladet og lørdags-Klassekampen fra første til siste side - det er en stund siden sist.
God helg til alle!

Rannveig sa...

God morgen på en herlig glamorøs fredag og den første dagen i desember! Jeg har ikke rukket å kjenne så mye på førjulsstemningen ennå, men i morges kom den for fullt. Litt snø i hagen utenfor, en kopp med adventste fra Black Cat, tente lilla lys på kjøkkenet (men adventsstaken må vente til søndag) og julemusikk på radioen levert av av NRK Klassisk. Jentene mine åpnet den første pakken i julekalenderen de har på deling. Det var veldig stas selv om den yngste ble litt lei seg for at det ikke var hennes tur i dag. Det er mange løsninger når det kommer til søsken og pakkekalender. Jeg har gått for varianten hvor det er en pakke om dagen og de åpner annen hver dag. Noen ganger er det én ting som det går an å dele (i dag var det et telys med juledekorasjoner på glasset rundt), andre dager er det en ting til hver (f.eks to sjokolader eller to fargeblyanter).
Planen for helga er mest å ta det rolig. Vi tar kanskje en tur innom Kampen økologiske barnebondegård hvor de har åpen julegård i morgen. Ellers skal vi hygge oss hjemme, kanskje ha litt juleverksted. Det er også mulig at det blir sesongens første tur på skøyter på den nye bandybanen på Voldsløkka.
Dagens glamourfaktorer er svarte strømpebuker med glitter, svart skinnskjørt, grå høyhalset genser og et par av mine fineste festøredobber. Ønsker alle en fin fredag og en koselig helg!

Kirsebærblomster sa...

Gnistrende fint vær, første dose fra teadventskalenderen, kongerøkelse og levende lys. Og jeg har fri i dag og skal om litt gå løs på en peppernøttdeig!

Stupedama sa...

God glamorøs fredag! Vi starta dagen med julekalenderen "Jakten på tidskristallen" den var "jätte spännande" sitat 4 åringen. Det var vi forsåvitt ening i alle sammen. Glamouren i dag er ny ansikts olje fra mossa som jeg gir tipp topp tommel opp. Beige kåpe som jeg fyndade på myrorna for en 200 lapp og min velbrukte røde basker. Lillemor sover å jeg triller tur i slottskogen. Helgen skal bestå av familie kos og barneselskap. Kanskje blir det baking av lussekatter :) Gøteborg har jo skjeldent noe snø å skryte med men julelys har vi mengder av.


PS dere for unnskylde svorsken men 7 år i Gøtet setter sine spor!
God helg alle sammen

Anaruh sa...

God fredagsmorgen!
Denne dagen er den beste starten på advent jeg kan tenke meg; snø ute, dompaper på fuglebrettet, solskinn, Lussete fra Göteborg, Glamourbibliotekarens juleperler, hjemmekontor, svibler og røkelse. Nesten så det er rent for meget for en adventselskende sjel!

Huset er så godt som helgevasket (skal skifte på sengene litt senere i dag), jeg fikk pyntet til advent mens barna var på hhv turn og saksofontime i går, og om noen timer fylles huset av sju glade barn som skal spise grøt og bake pepperkaker her. Resten av helgen skal vies til te og aviser, mer julemusikk, Hjemme alene-filmen med mann og barn, baking av julebrød til adventssøndagene og en julefest med speideren.

Etterhvert som jeg får tatt en dusj (prioriterte å sitte i en stille og mørk stue og se på adventslysene i dag tidlig) blir det vel også litt parfyme, neglelakk og rød leppestift vil jeg tro. Ha en riktig fin første adventshelg!

Anonym sa...

Mango Lip Butter i Adventskalenderen her. Jeg har allerede pyntet til jul, med juletrær og engler og stæsj, i år blir det rosa, jeg er ikke så glad i masse rødt i jula og jeg kan jo bestemme helt selv hvordan jeg vil ha det! Adventsstjernene skal jeg henge opp i ettermiddag.
UGGs og smaragdgrønn genser fra Gina Tricot er antrekket i dag. Blir en kinotur på søndag, ellers bare ha det koselig. God helg alle!

Glamourlegen sa...

Tidlig morgen, spennende jakt på rampenissen som hadde festet et bånd til kalenderen og gjemt pakken i stua. Fin levering av to blide småtuller i barnehagen, har puslet med klesvask, og stekt et helt og spist et halvt brett med pepperkaker :D (Vi har bakt i ukesvis, må prøve forskjellige oppskrifter i håp om å trikse oss frem til en som storejenta ikke er allergisk mot - neste plan er å droppe nellik og se hvordan det går).

På vei til køya, nitten timers nattevakt begynner snart. Antrekket gammel kasjmirgenser kjøpt på Cos i Berlin, og Levi´s mile high super skinny, resirkuleres nok etterpå.

Håper alle har en deilig fredag og får en riktig fin helg :)

Anglofilia sa...

Så herlig å lese om adventsstemningen fra andre rapporterende! Det var riktig nok rimfrost her I Rogaland I dag, det er vel det nærmeste vi kommer julesnø. Antrekket er casual, parfymen er deilige Stella (blir aldri lei av den)og nå er det ikke lenge til helg. Hjemme stri-pynta dattera rommet sitt allerede I gårkveld for å ha gleden av å våkne opp til julestemning I dag! Hihi! Helga medfører kjærestemiddag på lørdag og pepperkakebaking på søndag, ellers minst mulig. Vi har forresten sikret oss Jul I Blåfjell på DVD, så jeg ser frem til en dose av den hver dag fremover nå. God første adventshelg til alle sammen!

Lektor Tørrdal sa...

Lite glamur i sør-vest. Jeg har hjemmekontor og sitter i myke klær for å sensurere skriftlige eksamener. Planlegger å gjøre det hele helgen, men må nok drikke litt kaffe med venner, og pynte litt til advent. Skal innvie ny elektrisk adventstake, som mamma kaller epidemistake, og adventstake fra bruktbutikk. Men jeg liker ikke lilla så godt, men satser på at hvite lys kan godtas.

Anonym sa...

God formiddag! Denne uka ble det min tur til å ligge langflat med influensa, men nå som formen kommer seg er det ordentlig koselig her hjemme. Fin adventsmorgen med kalenderåpning og barn i strålende humør, fyr i ovnen og havregrøt. Nå er leiligheten stille, jeg hører på Charlie Parker og leser bok om hersketeknikker (gøy!) og blir nesten blendet av vintersola gjennom vinduene. For å føle meg mindre som en grønnsak og gjøre fredagen mer glamorøs, har jeg dusjet og tatt på deilig ullgenser, litt Shalimar og sølvøreringer fra Tom Wood. I helga venter fine planer hvis formen tillater det. God helg, alle sammen! Lotta

Frk. Frydefull sa...

God fredag! Forkjølelsen som helst skulle holde seg unna, har kommet snikende. Men, vi skal likevel kose oss med tradisjonsrikt julemarked, bytur og kafe. Vi har helgebesøk så det skal serveres førjulsvariant av julemat (honning og soyaglasert ribbe med krydret rødkål og fiken). Det gledes! Og kanskje en kirsebærdessert … I kveld skal adventsstjernen henges opp og det er jo et høydepunkt i seg selv. Fin tid dette.

Stine Arkeologine sa...

Tekalender her også, en trend som Glamourbibliotekaren ikke har spilt en liten rolle i spredningen av tror jeg! :-) Jeg drikker min første kopp her og nå, en kraftig, svart te ble det i dag, nam! En langsiktig plan med kalenderen er å finne to-tre nye favoritter jeg kan kjøpe mer av senere. Fredagsglamouren er ellers neglelakk (første gang siden i sommer) og oppsatt hår.

Jeg fant forresten Jul i Skomakergata på DVD på Fretex her en dag, og prøvekjørte litt av første episode for minstemann. Han er ikke så liten lenger, men han liker best filmer der folk snakker rolig og en om gangen, at de er snille, og at det de gjør gir mening. (Noe kanskje flere barn enn vi tror gjør, ikke bare de som har autisme slik som han!). Og han falt pladask! Så koselig, nå gleder vi oss begge til å se den sammen framover.

Riktig god helg til dere alle!

Bliss sa...

Har for første gang kjøpt meg tekalender, blir spennende å åpne. Drikker ikke så mye te, så håper dette kan få meg til å prøve mye forskjellig.
Vi har på julegenser på jobben og har åpnet pakkekalender i lunsjen. Kvelden blir brukt til pynting av trær ute med lys, henge opp adventsstjerne og få frem litt julepynt. Er ikke så glad i lilla, så finner frem det røde med en gang. Setter på julekalender på tv i bakgrunnen, gleder meg til gjensyn med søte Linus.
Lørdag skal jeg på deilig yoga og søndag har jeg planer med en mann jeg blir kjent med, håper det blir hyggelig.
God helg og god advent!

Elisabeth sa...

God adventsfredag fra en kald og vinterhvit Bodø-by! Her er det hjemmekontor som gjelder, og det gir glamour i form av adventsstjerne i kjøkkenvinduet, julete (fra i fjor) i koppen og komfortable heller enn utenpåglamorøse klær. Ytre glamour blir det heller i kveld, når jeg skal på konsert med Hekla Stålstrenga i Stormen. Har et par nye kjoler, og en av dem skal jeg ha på meg da, tenkte jeg. Julekalenderen kommer på plass i dag - den er det som alltid min mor som står bak. (Fakta!)

Tyvstarta glamouren i går med pepperkakebaking. I seg selv en ordinær ting, men når man gjør det sammen med en tiåring som aldri før har gjort det fordi familien akkurat har brutt ut av et ikke-jule-feirende trossamfunn, blir det ekstra stas. Det gjorde heller ikke noe at jeg hadde pepperkakeformer med mummitrollet, lille My og en hattifnatt! (Og Pondus. Tiåringen elska Pondus!) I morgen blir det mer glamour, ettersom jeg skal på arrangement + konsert med Kristian Kristensen på Sinus. Ikke julekonsert, bare vanlig konsert.

Men nå skal jeg ta på meg litt Chanel-leppestift og jobbe videre! Julegaver er i boks, julekort hentes på mandag og medfølgende mini-brev skrives i helga. Om tre uker snur sola!

Og til Stine Arkeologine: Jul i Skomakergata finner du også på NRK nett-tv om det skulle knipe. Her! :) Selv blir jeg både glad og trøtt av å se den - glad fordi nostalgi, trøtt fordi saaaaakte :-P

God helg alle sammen!

SiL sa...

Så herlige rapporter å lese!

Etter en kortete dag på jobb venter litt mer jobb hjemme og litt pusling, før jeg skal ut i sola og hente poden. Mye jobb framover, men tror likevel helga skal bli hyggelig! Skal ta meg tid til sakte tid med familien, så litt effekte jobbeøkter og litt utflukter, som julemarkeder... Takknemlig for litt barnepass!

Denne glade, men litt slitne kroppen bærer en fargerik ullgenser og kort skjørt. Både varmt og ser ikke så verst ut, om jeg kan få si det selv... På julemarked skal jeg se om jeg finner et fint smykke!

Dette med lukt er interessant. Jeg synes kroppslukt er best og får lett vondt i hodet av parfyme. Stakkars mannen som er flink til å trene, som får beskjed om at han lukter for mye deo?! Skal ikke være greit... ;-)

God start på første adventshelga!

Line sa...

Jeg har brukt 1. desember til juleforberedelser på skolebiblioteket. jeg har satt ut julelitteraturen og bygget snømann av bøker. Nå skal jeg finne eksa med småpynt som kan stilles innimellom. Om net par timer er det helt. Da skal jeg rydde og få opp adventspynten hjemme. I morgen er det den store pepperkakebakedagen med storfamilien. Det blir koselig. Ellers er det ikke mange planer for helga. Men etter en del farting i det siste er det greit med fred og ro og mangel på planer. God første adventshelg til glamourbibliotekaren og alle andre her

Hilsen Line

Anonym sa...

Glamour i dag er fyr i ovnen, en sønn som har lovet å vaske til helga, og en dæasj av Carthusias Corallium på halsen. Duften av Middelshavskyst i desember er sterkt undervurdert!

Ida sa...

I kattelivet har vi i dag hviledag. Vi feirer fredag og 1. desember med å slappe av - og det er så deilig! I går pakket jeg adventskalenderpakker, ryddet og pyntet til langt på natt, mens jeg hørte på julemusikk. Ordentlig koselig! Så nå er det så fint og stemningsfullt i hele leiligheta. Svibler på badet, i gangen og på kjøkkenet. Og julestjerne og adventspynt i stua.

Kjæresten har vært i London og plukket med seg ikke mer enn 850 gram te til oss! Deriblant juleteen vår - All about Christmas fra The Tea House i Covent Garden. Uten den blir det ikke jul. Så nå skal jeg brygge meg en kopp jeg skal nyte mens jeg hører på Unni Wilhelmsen Live With Bodø Rhythm Group feat. Bodø Sinfonietta. En av mine yndlingsplater.

Dagens glamoureffekt er den første pakken min på adventskalenderen. Den er pakket inn i et nydelig silkepapir, med silkebånd og har et Liberty-klistremerke. Og alt fra Liberty er jo glamorøst, ikke sant? Ååå som jeg elsker desember - det er virkelig the most wonderful time of the year. Håper alle dere andre også får en fantastisk start på førjulstida. Riktig god helg fra oss i kattelivet!

.mette sa...

0 glamour so far. Har hanglet en uke, inkludert under vår juletur til København. Flyturer er ikke å anbefale når man er forkjøla. Roer helt ned til morgendagens gjestebud - lutefisk. Har imidlertid planer om å smette på en sort ullkjole til kveldens måltid. Rakk å bli ferdig m julekalenderen som jeg lager til datter, svigersønn og barnebarn - altså en felles kalender. Fyller den med nyttige ting ( juleservietter, dadler, sokker og leker til minsten). Nå skal jeg sitte stille m tekopp og Kindle til kvelden kommer.......ha en fortreffelig helg. Mette

koristen sa...

Rød kjole, røde lepper og pent bling-smykke i dag fordi vi har hatt et arrangement på jobb. Har til og med sunget to julesanger med nystartet pop up-kor. Gøy å se andre sider ved kollegaer :-)

I kveld og i helgen blir det nok julerelaterte sysler, pynting, listeskriving og nibrodering på bokmerke som skal bli julegave til en venninne - hysssj, ikke sladre ;-)

God helg til Glamourbibliotekaren med familie og alle andre!

PS, jeg er bare LITT misunnelig på Elisabeth som skal på konsert med Hekla Stålstrenga :-)

Stine Arkeologine sa...

Takk for tipset om Jul i Skomakergata, hvis du ser innom her igjen, Elisabeth! :-)

Populære innlegg