fredag, desember 15, 2017

Glamorøs fredag


God morgen!
Jeg sitter her med tekoppen og kikker ut på hagen, som igjen ser ut som en eventyrverden! Hurra! Ønsket mitt gikk i oppfyllelse. Så vidt jeg vet blir det ikke regn og plussgrader før jul (krysser fingrene), så da er julesnøen allerede på plass. Morgenstund med noen få tente lys, se at verden ute går fra stummende mørke via blåtoner til dagslys. Det er jammen fint! Særlig på en fredag.

En liten dråpe Boucheron på håndleddet i dag, ellers bittelitt kongerøkelse (kun små doser av alt som dufter her i huset for tiden), adventste og myke klær. Senere i dag får vi besøk av små venner, og i helga blir det førjulsfamilieselskap som det alltid er denne helga hvert år. Koselig! I fjor var hun nyfødt og skjør, i år krabber hun rundt i full fart og plukker fra hverandre alt hun kan komme over.

Ha en riktig fin fredag alle sammen! Rapporter mottas med stor takk! Håper dere ikke lar førjulsstresset ta overhånd, men tvertimot får tid til en stille stund innimellom.

mvh
Glamourbibliotekaren

20 kommentarer:

Frk Frydefull sa...

God, glamorøs fredag! Etter en uke med altfor for mye unødvendig (for det er det jo nesten alltid) stress kommer helgen som bestilt! De siste julegavene skal handles og vi skal bake pepperkaker. Vi skal ha venner på julefest OG vi skal å få inn juletreet. Håper også vi får tid til å nyte den flotte julebyen vår - sørlandets hovedstad begynner virkelig å få sving på det. Det må være lov siden vi reiser vekk flere dager i julen. Kan nesten ikke vente til å starte på gløgg og pepperkaker nå …

Anglofilia sa...

Siste dag på jobb før juleferien, kan nesten ikke vente. Sant det der med en stille stund innimellom, tid til ettertanke blir bare mer og mer viktig. Merker selv at jeg må fokusere på ikke å la alle disse egengenererte oppgavene ta helt av. Det er mulig å gjøre det enkelt. Og det har jeg tankt å gjøre I år. Før-jul snøen som vi ble velsignet med her I vest er praktisk talt borte, og værmeldinga gir ingen håp om påfyll. Vel, det er hyggelig å være inne også.Riktig god adventshelg til alle sammen!

Kringkastaren sa...

God glamorøs fredag!
Her i huset er glamouren denne: En deilig (jule)grønn kasjmirgenser, svensk kvalitetskaffe til frokosten, en liten musikkstund som anbefales alle som grøsser av ordet "juleplate": Åsne Valland Nordli og Kristin Skaares vakre "Lille Messias". I dag skal jeg avspasere, og starter dagen med det gøyeste: Ta med en stor, svart labrador på en lang tur så han får base seg vilt i snøen og bli helt hvit.

Stine Arkeologine sa...

Jeg har hjemmekontor og fordi jeg jobbet lenge i går sitter jeg nå og varmer meg foran vedovnen med en stor kopp te fra teadventskalenderen og en nytint lussekatt fra fryseren. Ute er det ti minusgrader og mengder med snø og inne synger Jo Stafford passende nok «Winter weather» akkurat nå. Snart må jeg jobbe, men glamouren varer noen minutter til. Riktig god fredag og helg til dere alle!

Anaruh sa...

God morgen!
Jeg går inn i helgen med lave skuldre og planer om å treffe venninner for å drikke te hos Perch's. Vi har nettopp hatt allmøte på jobben hvor gode nyheter ble lagt fram, og straks serveres det gløgg og pepperkaker. Litt senere i dag skal jeg avspasere litt og kjøpe inn mer julete og flere svibler, og i ettermiddag blir det juleverksted sammen med tiåringen min.

Dagens antrekk er svarte bukser og en marineblå kashmirgenser, perler i ørene og Comme des Garçons' Avignon på håndleddene (dufter akkurat som røkelsen jeg har hjemme), og til tross for luevær har jeg en ganske ok hårdag.

Maja sa...

Snø på balkongen, julestemning, fridag, fyre i ovnen, adventste, og eneste plan for dagen er å begynne på den nye Saabye Christensen-boka samt møte broderen til lunsj! Deilig med desember! God fredag alle sammen!

Oda sa...

God glamourøs fredag frå danskebåten! Eg er på veg heim etter nokre veker med studier og eksamensforberedelsar i Danmark. Omgivelsane her er vel noko av det minst glamourøse som finnast, men eg har prøvd å vege litt opp for det med nye jeans, stripete vintage-genser og mi for alltid yndlingsparfyme: Un jardin aprés la mousson frå Hermés. Ellers har eg snike med meg ei honningkage frå DK som eg et på ein altfor overprisa kafé medan eg les i vekas Weekend-avis. Planar for helga er nokre julesleskap, konsert og skogstur. Kjekt å høyre at snøen ventar i Oslo!

Anonym sa...

Hei! Her forbereder vi julebord. Ikke min favorittmåte å tilbringe fredagskvelden på, men vi avslutter nok tidligere enn før og da blir det kanskje ikke det fylleslaget det har hatt tendensen til å bli før om årene... Tilbød meg å være i komitéen i år for å styre det litt i den retningen i alle fall! Jeg har på rød kjole og perler i ørene, føler meg ganske fin egentlig, og gleder meg til i morgen når ei god venninne kommer på besøk. Ha en fin fredag, Glamourbibliotekaren og alle leserne!

Anonym sa...

Obs! Sitter i komitéen for å styre det *vekk* fra fylleslag-retningen, mener jeg! Haha, den kunne misforstås ser jeg!

Marianne sa...

Så fint det høres ut med snø! Her på kontinentet er det bart, og det er en slags julestemning det også. Men gleder meg til å komme hjem til kjære Oslo om ei uke! Da skal det slappes av noe helt vanvittig i TO hele uker. Jeg har tatt på en grå ullkjole i dag, med et rødt skjerf til, og ser lenger opp i kommentarfeltet her at det er flere en meg (hei hei Anaruh!) som har latt oss inspirere i duftveien av vertinnen! Kjøpte Avignon for tre år siden etter å ha lest om den flere ganger her i bloggen, og den er virkelig nydelig. Så stemningsfull og juleaktig. I kveld kommer det venner på middag, jeg vet ikke hva jeg skal servere ennå... Det blir vel pasta tenker jeg, det er favoritten både til meg og samboeren. Med trøfler!

God fredag til alle som leser her!

Anonym sa...

Fredag, nesten tom to-do liste, ti venninner på besøk i kveld, og ellers en rolig fin helg foran meg. Det blir fint. I kveld står det oster og skinker på menyen, sammen med veldig mange flasker med bobler. Mål: Hundre prosent avslapning og en stressfri kveld med mye latter, god mat og god drikke. Og glamourfaktoren blir garantert høy. God helg, alle sammen!

Silje sa...

God fredag!
Sitter og ser på småfuglene forsyner seg på fuglebrettet, og noterer at rådyrene har vært på besøk på bakken under.
Nåværende antrekk, som heldigvis skal oppgraderes, er en rosa leopard-morgenkåpe og en vill sovefrisyre. Dagens glamoureffekt er en vakker liten jente som fyller åtte dager i dag. Hun sover søtt og lar mammaen nyte en kopp kaffe.
I dag skal vi ha besøk av en venninne som har bursdag, ellers blir det en rolig helg med kos, blader og en og annen pupp til lillemor.
God helg til alle sammen!

Anonym sa...

Det glamorøse i dag handler ikke om verken klær eller hår eller duft eller make-up, for vi har nettopp flyttet, det ble kaotisk på slutten, og mannen min og jeg er begge glade bare vi klarer å finne noe rent undertøy om morgenen.. Men smått om senn kommer vi på plass, og i helgen skal det bli litt forsinket adventskos også hos oss. På jobben har vi fått en kurv med nydelig håndlaget konfekt - det er glamorøst så det holder - og jeg planlegger en tidlig avgang fra jobb, hvilket gir en god følelse på toppen av "flytteslitenheten". Og det er julestemning i Oslo sentrum, med snø på takene jeg titter ut på - førjulsbonus! I helgen har jeg få andre planer enn å pusle rundt i vårt nye bo og gjøre litt juleforberedelser. Kanskje jeg til og med får lest litt, eller strikket noen omganger på skigenseren til minstemann? Slike ting har vært mangelvare i altfor lang tid. Det eneste jeg har helligholdt, er tekoppen i grytidlige morgener. Det er min livbøye, rett og slett! God tredje adventshelg til Glamourbibliotekaren med familie og til alle hennes følgere fra henne som kaller seg Glamourlektoren.

Anonym sa...

Jeg er så glad for at førjulstiden dette året er slik som jeg alltid har ønsket meg, stille morgener før mann og barn drar avgårde, ikke noe stress med vasking eller baking. Vi har laget alle dekorasjoner selv av ting fra naturen, og legger lista veldig lavt i forhold til gaver og forbruk.Dagens glamour er uten tvil at vi var ute i skogen og henta juletre, iført tykke klær og en dæsj Chanel 31 Rue Cambon var det en deilig opplevelse å gå rundt i den snødekte stille skogen og lete rundt. Resten av dagen skal fylles med musikk og litt baking,samt å kjøre sønnen på sitt første juleball! Det blir gøy!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra en bodøby er blåtimen er i ferd med å bli så dunkel at det er mørkt igjen. Her har det også vært hjemmekontorfredag, og jeg må melde om lite ytre glamour. Men innvendig tar jeg det igjen i rikt monn, blant annet gjennom å kose meg med fyr i ovnen, klementiner, god te (julete fra Solberg&Hansen) og en glad hund (som snart må luftes).

Tyvstarted glamouren i går kveld på konsert i Stormen med ei god venninne. Jan-Gunnar Hoff spilte 'Stille lys'; etter hans eget utsagn en konsert som i stor grad gjenspeiler cd'en. Etterpå gikk vi på Bjørk og delte et tapasfat. Nydelig!

I morgen blir det mer glamour; da skal jeg og ei annen venninne på Afternoon Tea på Grand Hotell. De begynte med det tidligere i høst, og denne ettermiddagen med litt glamour for to er min julegave til henne i år - noe hun setter stor pris på, travel småbarnsmor som hun er. Julegavene er for det meste pakket inn, julekortene for det meste sendt, så det blir lite stress og mye kos denne helga, håper jeg. Og om sju dager er jeg nordaførr på juleferie - hurra!

En riktig god helg til vertinna og alle leserne, og en særlig hilsen til Silje med den nesten helt ferske babyen!

HildeSofie sa...

God fredag fra et pinnekjøttduftende kontor!
Her gjøres alt mulig rart på en gang, både avslutning av oppgaveliste før juleferie og pynting av middagsbord :)
Glammer opp antrekket med sølvfargede strømper og røde julekuler i ørene straks, før jeg benker meg sammen med mine fine kontorkolleger for julemiddag. Og SÅ er det så godt som juleferie, må bare få av gårde noen søknadsskjemaer først.
I morgen håper jeg på besøk av en fin fyr, og søndag drar jeg på en ørliten tur med Kielfergen, og håper på rolig vær på overfarten.
God helg til alle!

Kjersti sa...

Ja, dette føles virkelig som en glamorøs fredag! Etter en del (litt for mye) aktivitet i noen uker pga flytting, kjenner jeg at i dag kan jeg sette meg ned og fordype meg i helgeaviser, slappe av litt, høre på julemusikk og puste dypt. med andre ord: glamouren er følelsen av å ha fått ganske bra orden i ny bolig!
God, julenøshvit helg til alle!

Livet, døden, kjærligheten og bamsemums sa...

Den glamorøse dagen startet med en kopp te, mens jeg så ut på den hvite, kalde byen! Plussfaktor har vært ullsokker og ullgenser, glamouren ble tatt vare på med glitterboa da jeg som adventskalenderansvarlig hadde trekning i lunsjen. Det har blitt mye glitter og glam i desember!

Anonym sa...

God ettermiddag midt i håndballen. Hatt en flott dag: startet m tannlege, deretter lege, så kaffe og scones på =Kaffe et sted jeg synes det er viktig å besøke. Ligger i Akersgata vis á vis City-passasjen. Var en minitripp innom datterens arbeidsplass. Nyvasket hår og lett sminket, sorte slacks, stripete blå/hvit bluse. Skuldrene er senket til tross for morgendagens juleselskap. Gløgg, kaffe, julekake, pepperkaker, sjokolade og clementiner er ikke all verden å gjøre i stand. Tror det blir bra. Om en del timer er jeg klar for Rockefeller og Penthouse Playboys. Det er vel 110 % Glam? Mette

Anonym sa...

Drikker julete kjøpt fra Dromedar i kanne fra Indiska mens jeg ordner meg pasta med laks og pesto. Burde sikkert vært i omvendt rekkefølge men det bryr jeg meg ikke om. Fikk sendt julegaver i går og skal avlevere de siste på julebuffet neste uke. Det er snø her og kaldt men det er deilig!
Skal vaske i helgen og skrive et siste julekort. Faktisk bra i rute denne julen. Begynte å pynte i november så jeg har bare kost meg utover.
Ikke mye glamour ackurat nå, har skiftet til nattøy, men deilig ny hvit trøye fra Pierre Robert er bra! Fortsatt god helg!

Populære innlegg