fredag, desember 08, 2017

Glamorøs fredag

,
God morgen!
Fredag! Jeg har dristet meg til å ta på en liten dråpe av en av juleparfymene mine, nemlig den originale Boucheron. Ellers er glamoureffektene nyvasket hår, gullfargede negler og Julie Sandlau-øredobber, samt en stille morgenstund med en kopp te før babyen våkner. Jeg er a-menneske, hun er b-menneske som sin far, så jeg har nesten alltid stått opp før henne. Nå i adventstiden når det er mørkt ute, er det jo så ekstra koselig å tenne et lys og bare inhalere stemningen! Senere i dag får vi besøk av en av mine yndlingsfotografer, det blir moro.  

Hagen vår rakk å se ut som en scene fra et eventyr i ca ett døgn, men så regnet og blåste snøen bort. Jeg håper på mer snø snart!

Ha en fin fredag alle sammen, og hjertelig velkommen med fredagsrapportene deres! (En av dagene kommer en liten reisereportasje fra førjulsturen vår til Göteborg tidligere i uka forresten! En Finn Stilen er også på sin plass, oi oi, det er litt å gjøre her i denne bloggen nå.)

mvh
Glamourbibliotekaren

21 kommentarer:

Glamourlegen sa...

Inge ytre glamour ennå, da jeg bare trakk på meg noe tilfeldig under morgenstell av to småtupper som skulle på nissefest i barnehagen. Grå trøye med 3/4 arm, burgunder five units, slitte tøfler. Minsta samtykket til hvit body og strømpis, men rød kjole skulle hun dæsken ta meg ikke ha! Storesøs levert i rød genser, rød strømpis og nisselue, og noen halvt utviskede kajalfregner på nesa.

Nå har jeg 2-3 timer på å dusje, more meg med klesvask, pakke tre kofferter, og dernest hente nevnte gulljenter rundt lunsj for å reise på helgebesøk til mine foreldre i Oslo. De skal være barnevakter i kveld, mannen og jeg skal på middagsdate i byen <3 På onsdag denne uken var det ni år siden vi møttes første gang (begynte å lese her før han kom inn i bildet; lurer på om han først ble nevnt i kommentar til glamorøs fredag desember 2008..).

Regner med at reiseantrekk blir jeans og genser, til middag blir det trolig blyantskjørt, bittebittelitt sminke, og trolig et glass bobler eller to :)

Deilig fredag og god helg alle sammen!

Glamourbibliotekaren sa...

Å, så gøy!! måtte lete det opp sporenstreks, og fant det her :)

Anonym sa...

Ah - det skal bli så utrolig godt med helg! Glamouren er ikke så altfor godt ivaretatt i dag. Har egentlig tatt på meg et antrekk jeg ikke er så fornøyd med, men nyvasket hår og bling i ørene hjelper jo en smule. I kveld skal jeg se Love actually på Konserthuset. Det helt spesielle med den opplevelsen er at et symfoniorkester skal spille musikken - live - til filmen. Herregud så bra det skal bli. Denne helga skal gjøre godt for både hode, kropp og sjel.
God fredag alle sammen!

Ingerid sa...

God fredag! Dagen startet mer glamorøst enn mange andre dager for tiden, nemlig uten skriking fra vårt lille B-menneske som nå er en ganske stor veslesøster. Det finnes en bakside med disse B-babyene som liker å sove... men det var jo herlig så lenge man ikke skulle rekke møter på jobb og skoleklokka, og jeg ville ikke byttet med tre år med morgen kl. 05.30, som mange har. I dag var det en nesten idyllisk morgen. Og jeg har drukket god kaffe (sterk med masse melk) i min elskede store Mon amie-kopp (den med blå blomster).
Dagens antrekk er litt kjedelig i blå jeans og en slitt blå batikkbluse, men det er en skikkelig favorittbluse. Neglelakken er borte, dessverre, men jeg har planer for helgen. Dagens duft er Midnight poison fra Dior, for meg hører den til rett før jul. Dagens leppestift er (tada, en tur bort til speilet) - veldig rosa Milan mode fra MAC, nok en gang.
Det ligger an til en fin helg med førjulsaktiviteter, men aller viktigst - forhåpentligvis en skikkelig fin søndagstur. Det er nesten så jeg ikke tør å tro på det, for ting har jo med å dukke opp. God helg til alle!

Anaruh sa...

God formiddag alle sammen, og gratulerer med jubileum, Glamourlegen!

I dag stod vi opp litt ekstra tidlig, barna og jeg, og "listet" oss rundt i huset og tente et lys, fant fram notestativ og saksofon, gaver og blomster og "overrasket" pappaen i huset med bursdagssang og mye kjærlighet. Etter jobb i dag skal vi ut og spise og spille bowling - kjenners virkelig fint at bare vi fire skal være sammen. Med litt større barn har det en tendens til å bli at man forsvinner litt hver til sitt, eller får med et par ekstra barn på kjøpet når vi skal gjøre noe gøy :D

Når det gjelder egen fredagsglamour er det hjemmekontor med skikkelig adventsstemning som gjelder. Jeg har tente lys og røkelse, svibler, Polyphony som synger for meg og en kanne Perch's hvite julete ved min side. I lunsjen har jeg planer om å gå en tur i dagslys, og som nevnt blir det bursdagsfeiring i ettermiddag. Helgen byr på turnoppvisning og en julekonsert, baking av lussekatter til skolens Luciaforestilling til uka og julegrøt hos naboer og venner.

Ha en riktig fin fredag og en god andre adventshelg!

Anonym sa...

Svarte Dr Martens sko i dag, det var slikt vær, ikke akkurat glamour men kult å ha dem på. Og ny grå lue fra FWSS, kjøpt for venninnegavepenger varmer godt.
Etter en vel overstått bra bursdag skal jeg ha en kinohelg, se Paddington 2 og Adjø Montebello. Gleder meg til begge. Ellers skal jeg høre på Julemysteriet av Jostein Gaarder som jeg har som lydbok på IPaden. Det er koselig. Og så skal jeg også høre mer på Glamourbibliotekarens juleperler. Og så må jeg jobbe litt. God helg!

Anonym sa...

En fredelig fredag på jobb nytes med stillhet og småpludrende kollegaer i det fjerne. Glamouren i dag oppdaget jeg i et lite sekund, den består av min Neroli-parfyme som har blandet seg med lukten av lærreimen på klokken rundt mitt venstre håndledd. Utsøkt lukt, etter min vurdering…
Denne helgen er fullt programmert med julebord med overnatting med min kjære i kveld, og en liten reise på lørdag for å ende i en hyggelig barnedåp i Sverige på søndag. Min søte niese har fått en liten sønn som det blir stas å få møte. God helg til alle her. Vh Astrid

HildeSofie sa...

God fredag!
Litt trøtt i dag etter å ha bråvåknet midt på natta av et calling-/dørtelefonanlegg som slo seg vrang og begynte å pipe, med påfølgende demontering under svært lite glamorøse utsagn, hoho.
På kontoret nå, lang gjøreliste som ikke blir ferdig i dag, men må strekkes ut over helgen - siste innspurt før jul!
Men jeg har også planer om å se en julefilm, drikke julete og kose meg innimellom jobbingen. I ettermiddag skal jeg treffe en fin fyr, og kanskje får jeg også besøk på søndag, det blir fint :)
God helg til alle!

Anonym sa...

Dagens glamour er at fredagsfølelsen er her! Følelsen av å slippe skuldrene ned,forventning til ei helg som byr på ro og fred, ispedd litt besøk og kos. Av ytre glamour har jeg ordna håret og tatt på 31 Rue Cambon fra Chanel. Den er så fin at jeg nesten glemmer at jeg går i joggebuksa enda!

slikejenter sa...

Så fine glamorøse fredager! Jeg har hatt en helt vill jobbeuke med tilhørende sosiale sprell, som har tappet meg for nesten all energi. Jeg har valgt å styre unna julebord denne helga, og skal heller kose meg hjemme med mann og datter. Vi skal planlegge julen litt, ta en tur på kafe, lese bøker og slike ting. Jeg må kanskje jobbe litt, men mest av alt skal jeg hvile. Kanskje kan jeg bli ferdig med pepperkakehuset? Koser meg veldig med juleperlene til glamourbibliotekaren, men datteren min krever ofte noe mer oppstemte barnejulesanger - på låven sitter nissen er favoritten akkurat nå.

Jeg sminket meg i morges, men et blikk i speilet i stad fortalte meg at det ikke hadde hjulpet så veldig - jeg ser ut som jeg føler meg: blek og ikke spesielt fattet! :) jaja, jeg har i alle fall prøvd... Dagens glamorøse: å gå tidlig fra jobb, handle litt julepynt og dra hjem til mine kjæreste.

Ønsker dere en fredelig og fin helg - gratulerer til glamourlegen (Tenk så gøy at vi har en blogg som også kan brukes som minnearkiv! Det er vel herlig!)

Advokaten sa...

Med liten baby som gir meg minimalt med søvn, er det grenser for hvor glamourøs jeg føler meg. Men silkebluse og nytt smykke kjøpt på ferie er et forsøk på å glamme opp dagen. Smykket må av når jeg kommer hjem fra jobb, de små fingrene synes det er altfor spennende å dra i slikt. Helgen må brukes til julegaver og vasking, men håper å få tid til litt baking, julemusikk og et glass vin også. Og masse leking med babyen. God helg!

Anonym sa...

Jeg la meg rett og slett til å sove igjen i morges, kroppen er sliten, og FOR en luksusfølelse det er å sovne igjen mens regnet pisker på rutene! Til frokost ble det te og kokosmakron. I kveld blir det grå kjole og god middag, mer te og strikking på julegaver. I morgen skal jeg på julemarked hvis "Aina" tillater. Ellers blir det lesing, tedrikking, kanskje en kafetur og så stressfrie aktiviteter som mulig. Man må nyte førjulstida også, ikke bare stresse seg igjennom desember. God helg til alle sammn!
Ida i Bergen

Glamourbibliotekaren sa...

Slikejenter: Ja, det er gøy at bloggen også er et arkiv! Nettopp derfor er det så bra med lesere som henger med år etter år, og kommenterer! Ellers blir det jo bare meg og mine meritter, og det er jo grenser for hvor festlig det er for andre å lese om :D

Synne sa...

God fredag! Jeg har akkurat litt for mye å gjøre og akkurat litt for liten tid å gjøre det på, men skal si meg fornøyd så lenge jeg rekker å poste de siste utenlands-julekortene før klokka fire. Kryss gjerne fingrene, folkens.
Jeg har grå mod-kjole på, og håret oppsatt for første gang på flere måneder, ettersom det plutselig er blitt langt nok igjen. Leppestiften er ganske ny, det er en dyp burgunderrød nyanse som heter Diva og kommer fra Mac. Perfekt mørketidsfarge, hihi!
God, glamorøs førjulshelg til alle!

Nattsvartur sa...

Glamorøs fredag! Her blir det kjole og penkledde småjenter når vi skal på Jul i blåfjell på Oslo nye :-) De gleder seg masse, og de får kanskje en tur i pariserhjulet på julemarkedet i spikersuppa før forestillingen også.
Resten av helgen er det besøk av min beste venninne, med masse skravling, champagne, og An affair to remember som vi ser sammen på denne tiden hvert år. Pink champagne ligger allerede til kjøling :-) Vi får nok sett gjennom flere julefilmer også, regner med at det blir enten Christmas in Connecticut eller Holiday inn...
Kanskje blir det også litt julebaking på søndag, og garantert perling med jentene mine som får mer perlesaker i julekalenderen på søndag :-)
God helg!

Mathilde Nicoline sa...

Så koselig <3
Jeg elsker også morgenstunden, i dag kom samboeren min ut i stua når jeg skulle spise frokost, og jeg måtte nesten be han om å vente med å stå opp. Trenger bare litt ro pg fred først!
Her kommer min stemningsrapport: Jeg sitter på Hamar sentrums beste kafé og tar meg en velfortjent pause etter en stressende periode. I dag har jeg nådd et mål i den lille businessen min og feirer det litt. Med meg har jeg en liten Agnes Ravatn bok, pluss litt blogglesing og pliktfri kos! I kveld blir det litt stress igjen, før familieselskap (hos meg!) på søndag. Men skal huske å puste rolig resten av helgen også, god helg!

Anonym sa...

Ikke så veldig glamorøs start på helgen da det dårlige været i Nord-Norge ødela litt for min hverdag her i hovedstaden, men i kveld blir det adventskos med pynting av pepperkakehus etc.
I helgen skal jeg i en nissebursdag og på julekonsert, så det er mye å glede seg til! I et anledning et større møte på jobben har jeg fine, øredobber med blå sten kjøpt i Nederland. Det er jo litt glamorøst!
God adventshelg :)

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra en forblåst bodøby. Her er det vinter og vind, om enn sistnevnte på avtagende. Omsider. Den ytre glamouren er nesten fraværende - ullstillongs, hettejakke og hjemmestrikka raggsokker (a.k.a. læsta). Det skyldes en kortvarig og relativt udramatisk sykemelding som inkluderer hjemmekontor.

Men andre faktorer kjennes glamorøse; jeg har fyr i min elskede Jøtul-ovn på kjøkkenet, hunden sover i senga si ved siden av meg og jeg har en god kopp te i nærheten. Og juleskum. Snart er arbeidsdagen over, og da blir det muligens en liten luftetur med den firbeinte før jeg gjør meg klar for julebord. Vi har billetter til konsert med BigBang inkludert i julebordshalloien, og det gleder jeg meg til.

God fredag og god helg, alle som en!

Stine Arkeologine sa...

Dagen startet med en tur i skogen rett etter at jeg hadde fulgt yngstemann til skolen, for det hjelper ofte hvis jeg har våknet med vondt i hodet. Der er det ennå masse snø både på bakken og i trærne, og ved bekken gikk jeg meg rett på en fossekall som ble så forfjamset at den ble stående og neie og se på meg et par minutter før den forsvant med et plopp i vannet. Slike små møter lever jeg lenge på! Etterpå økte tempoet med jobb og telefoner og ærender i ett, men det hjalp å være litt glamorøs i min fineste bluse og pannelugg som oppførte seg uvanlig bra. Da jeg kom hjem duftet det nyutsprungne svibler i kjøkkenet og eldstemann hadde hentet inn ved, det var varmt og godt og jeg kjente meg plutselig overveldet av takknemlighet, bare for alt sammen og ingen ting spesielt. En fin dag!

God helg, alle sammen!

Tigram sa...

Dette er ein glamorøs fredag! Møte i byen medførte trikk i staden for sykkel og joggsko, så stilen heva seg litt frå min vanlege, heller uvørne standard. Eg møtte min kjære i byen til sein lunsj, fint! Og no har eg handla både lutefisk;og klippfisk på hovudstadens trivlegaste fiskebutikk ("Laksen" på Bjølsen). Mykje å glede seg over før eg sloknar på sofaen. God adventsfredag alle!

.mette sa...

God aften! Skrev og skrev og teksten forsvant ut det det store, sorte hullet. Fredag ja: Afternoontea m søster og favorittkusine er trippel glede. Sort fra topp til tå, innerst til ytterst. Aprikosfarget Cashminaponcho ga ansiktet litt farge, mascara, rouge og skygge toppet verket. Kom hjem til ferdig middag, nå er det Paul Austers siste og godstolen som gjelder. God helg. Mette

Populære innlegg