mandag, desember 11, 2017

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 11

Det er lønningstid for mange av oss disse dagene, og jeg vet i allefall hva jeg skal gjøre for å feire: Drikke varm sjokolade! Og tenke på den gode varme sjokoladen vi alltid fikk servert hos mormor på julaften inne i hennes varme og koselige lille stue. 

Så er spørsmålet; hvor er det beste stedet å drikke varm sjokolade? Bristol er en favoritt for mange, ikke minst pga omgivelsene: Bøker! Bibliotekbar! Men kom gjerne med alternativer, kjære lesere! La oss lage en fin liten liste her i år også - ikke bare for Oslo, men hele landet! Og utlandet for den del. 


5 kommentarer:

Maje sa...

Mmm.. varm sjokolade! Her på Gjøvik har Gjøvik sjokoladefabrikk åpnet en egen isbar (hjemmelaget iskrem) hvor de også selger varm sjokolade. Den er helt nydelig! Smelt, heter stedet. Anbefales.

Ellers er det Angelina i Paris som er klassikeren for meg. Varm sjokolade med krem serveres på sølvfat. Aaah..

Ingerid sa...

Mmmm. Av en eller annen grunn foretrekker jeg kakaoen min hjemmelaget eller på markastuene, det er få steder i byen (Oslo) jeg synes den er virkelig god. Men har ikke prøvd den på Bristol, rett skal være rett.

Hvis Glamourbibliotekaren eller noen av leserne reiser til Russland, er det vel verdt å drikke både kakao og sjokolade der. "Gorjatsjij sjokolad" er varm sjokolade av tykk, nesten spansk type og kan være fryktelig mektig - ikke min favoritt. Men "kakao" (som uttales så å si som på norsk) er stort sett kjempegodt, akkurat slik man drømmer om. Så det er et fint pauseinnslag mellom inntrykkene.

Anonym sa...

Istemmer Angelina i Paris! Og tipser med det samme om Winterfeldt Schokoladen i Berlin. Supertrivelig kombinert sjokoladebutikk og kafé i gammelt apotek med mange varm sjokolade-varianter.

Stine sa...

I Trondheim må eg nesten anbefale den varme sjokoladen til Sellanraa. Ganske mørk og fyldig for oss som likar den slik. Er også glad i søtare variantar, men då helst heimelaga. Mormorsjokolade er ein sikker vinnar her i heimen, med dronningsjokolade, heilmjølk og eit par hemmelege ingrediensar - slik mormor alltid laga den til oss då vi kom på helgebesøk <3

Anonym sa...

Nå skulle jeg inn og anbefale Smelt på Gjøvik, og til min store overraskelse er den allerede nevnt! En av mine store hverdagsgleder er kaffe fra kaffebar, men nå har kaffen måtte vike for varm sjokolade flere ganger i det siste. Her kan en i tillegg kombinere en kosestund med å støtte opp om en liten, lokal bedrift, stort bedre får det ikke blitt i julestria! :)

Populære innlegg