tirsdag, desember 12, 2017

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 12

Samme hva du spiller, trekkspill, fiolin eller kam, dra fram de gamle julesangnotene og øv! Spiller du ikke, kan du synge. Det eldgamle blå juleheftet fra Norsk Musikforlag A/S er nok fremdeles å få tak i, og der står alle de gamle norske julesangene som man har lett for å glemme i alt det amerikaniserte Disney-styret overalt. "Kimer, I klokker", "Du grønne, glitrende tre god dag" i Edvard Griegs versjon, "Det kimer nu til julefest" - sett i gang! Trykk opp noter og inviter folk hjem og syng firstemt, det er morsomt. Jeg og en venninne planket en gang Real Group- og Take 6-arrangementer fra platene deres, og dro i gang julesangkveld. Ambisiøst men gøy! Og noe tidkrevende. Året etter tok vi det litt roligere og spilte plater istedet.

Over ser dere en svært ung Glamourbibliotekar traktere tangentene iført rød pologenser og blått plisséskjørt. Jeg gjetter at jeg var seks år. I allefall i tiden før jeg fikk bestemme mine egne hårfrisyrer. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Musikk er så viktig!!!! Forrige uke var jeg med koret mitt på sykehjemmet og sang julesanger. På en av demensavdelingene hørte vi plutselig stemmen til en kortenor. Han kunne både "Du grønne, glitrende" - Grieg sin melodi og "Mitt hjerte alltid vanker". - En nydelig, lys tenorstemme som klang kjempefint sammen med 20 damestemmer. På en av de andre avdelingene skulle vi synge "Nordnorsk julesalme". - - Den har jeg aldri hørt før, sa en av pasientene. Men da vi begynte å synge, så kom det "du, du, dudu..." fra ham. En gammel korpsbaryton fornekter seg ikke! Fantastiske opplevelser som viser at musikken sitter innerst i hjertet!

Kammerpiken sa...

Det var "Kammerpiken" som skrev forrige innlegg.

Populære innlegg