onsdag, desember 20, 2017

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 20


Husk å henge ut kornbånd og meiseboller til fuglene! (Hos oss begynte spurvene og kjøttmeisene å hinte allerede i slutten av oktober. De spratt omkring på verandaen og lette etter mat. Jeg fikk umiddelbart dårlig samvittighet.) Nek kan man kjøpe bl.a. hos de som selger juletre. Eller på julemarkeder. Og sikkert mange andre steder. Vi hadde et fuglebrett i noen år (helt til det ble sittet ihjel av store måker som brukte det som karusell eller noe). Vi satte det nemlig på en påle laget av en gammel piasava-kost for at nabokatta, Fyrst Mysjkin, ikke skulle bruke fuglebrettet som sitt personlige matfat. Og dermed ble det istedet lekeplass for albatrosser og havørner.. eller i allefall måker. For tre år siden kjøpte vi nytt fuglebrett, fuglene var definitivt klare, hekken er full av gråspurv og vi føler deres intense blikk de dagene vi er litt sene med å legge ut mat. Etterhvert begynner de å kjefte. Best å huske på dem! Her en kveld kjøpte vi juletre også, hos vårt lokale utendørs hagesenter som ligger tre minutters gange unna huset. Det er der vi kjøper stemorsblomster om våren, sommerblomster og stauder og roser og jord (da durer jeg avgårde dit med trillebåra) og jordbær hele sommeren, og altså juletre i desember. Det er så koselig å traske hjemover, jeg med nek i armene mens jeg forsøker å manøvrere barnevogna, han med treet over skuldra. Så får det stå ute et par dager, så litt i kjelleren, også får det komme inn i stua når det blir ordentlig jul. 

3 kommentarer:

Anonym sa...

I går gikk jeg litt tidlig fra jobb for å få litt dagslys! Og da la jeg turen til en kafe jeg ikke har vært hos før, men lest om på bloggen din, nemlig Kaffe Gram på Sagene. Der hadde de deilig te i kanne og gode muffins. Fin ettermiddagsluksus.

Katrine sa...

Første jul med egen hage = første jul med julenek! Gleder meg til å sitte i vinduet og overvåke det og vente på dompap og kjøttmeis!

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: min gamle stamkafé fra da jeg bodde rundt hjørnet! Er der ganske ofte fremdeles. Koselig!

Katrine: gøy! Håper det kommer en flaggspett og at du - som jeg gjorde - tror det er en eksotisk fugl på rømmen, hahaha!

Populære innlegg