torsdag, desember 07, 2017

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 7

Dagens budskap er noe alle vet, men som vi behøver en påminnelse om i blant: Ha respekt for hverandre. Man ser daglig eksempler på hvordan egoismen råder, og skal man gjøre verden til et bedre sted, må man begynne med seg selv. Legg igjen en lapp om du dulter borti en bil. Ikke snik i køer. Reis deg for gamle/uføre mennesker og gravide på bussen. Skru av mobiltelefonen når du er på kino eller konsert (og ikke snakk høyt med den ved siden av deg heller!). Gi penger til veldedighet jevnlig. Delta i dugnader. Ring en gammel venn. Si takk når noen har gjort deg en tjeneste. Vær vennlig, smil og si takk til alle servicemennesker - tenåringen i kassa på Rimi, vaskehjelpa på jobben som tømmer søppelet ditt og gjør det fint rundt deg, si hei til bussjåføren når du går på foran. Slike ting. Dette handler ikke om å være selvutslettende, for man skal ha respekt for seg selv også. Sett grenser, unngå energitappere som tar og tar. Ikke vær redd for å si nei når du kjenner at det blir for mye. 

Vær rett og slett et godt medmenneske og en god venn, mot deg selv og mot alle andre du møter på din vei. La godhetstyranniet blomstre!! (tidenes sykeste nyord, forøvrig!)


Da er du med på å gjøre verden til et bedre sted. 


3 kommentarer:

Cecilia sa...

Så enig!
Og dette med å snakke høyt på konserter, ja ... Som ivrig konsertgjenger forundrer det meg hvor mange som bruker konserten som en slags syklubb! Det er utrolig respektløst ovenfor både artister og publikum. Jeg sier ofte i fra når noen i nærheten av meg faktisk overdøver musikerne, det fungerer av og til, men enkelte ser det som en god grunn til å bare fortsette kaklinga med forsterket volum. De har også betalt mange hundrelapper for å komme inn, og så ville de hatt det like fint på nærmeste vannhull. I don't get it ...

koristen sa...

Så enig med Glamourbibliotekaren i alt, og med Cecilias hjertesukk. Var på en konsert med noen venninner for en stund siden, og da jeg prøvde å be dem dempe seg, både av hensyn til meg og andre som sendte skumle blikk, fikk jeg beskjed om ikke å være så kjedelig...

Maje sa...

Jeg har fulgt denne nydelige adventskalenderen i mange år, og dette er faktisk et av mine yndlingsinnlegg hvert år. Det er så herlig å tenke på at man kan gjøre verden litt bedre hver dag med enkle midler. Man trenger faktisk ikke å være lege med Leger uten grenser eller bygge veier i avsidesliggende strøk (men hurra for dem som kan det!) for å gjøre hverdagen litt bedre for noen. Det er godt å vite at enkel og grei folkeskikk og litt allmenn godhet kan bidra til at noen har en bedre dag. Hurra!

Populære innlegg