fredag, januar 05, 2018

Glamorøs fredag


God morgen på denne første glamorøse fredag i 2018! Her er tevannet kokt, en lang varm dusj er dagens første glamoureffekt, og jeg fikk en plutselig Paris-lengsel så jeg måtte ta på et par dråper av min Paris-parfyme Chanel no. 19. Ytre glamoureffekter er ellers er en blomstrete bluse og en blågrønn ny deilig undertrøye med blondekant. Senere blir det leppestift!

De siste dagene har vi vært i middagsselskap og på musikkgruppe og rundtomkring, så i dag skal vi stort sett bare være hjemme og slappe av. En liten tur på kafé blir det nok ved lunsjtider! Husarbeid har hopet seg opp etter jul, så det må også tas hånd om. Helga blir sosial og hyggelig, med både besøk i tesalong og gjester her hjemme.

Nå står teen og trekker; det ble Palais des Thés sin svarte julete som passer helt utmerket i januar. Når jeg går forbi blomsterbutikken senere i dag skal jeg kjenne etter om det er tid for en fargesprakende primula, eller om jeg skal vente til jeg har rydda bort jula helt. Jeg har tre amarylliser i fullt flor, så jeg er ikke akkurat i blomsternød i alle fall.

Håper noen av dere har som nyttårsforsett å rapportere inn glamorøs fredag i år! Alle er i alle fall hjertelig velkomne til å gjøre det, gammel som ung, veteranlesere og nye, kvinner og menn og alt der i mellom, hunder og katter og i det hele tatt alle som har lyst.

GOD FREDAG!!

P.S. Dagens tekanne nr. 2 er fylt av Pouchkine fra Perchs, som jeg snart må omtale her i bloggen!

25 kommentarer:

Anonym sa...

Ja! Jeg har "glamorøs fredag" som nyttårsforsett. (Både å faktisk glamme opp fredagene, og å rapportere om dem). Kulda er i ferd med å krype inn over hovedstaden, ull er derfor et must - og jeg har et nydelig ullskjerf fra Boden på for første gang (et merke jeg for øvrig har plukket opp etter tips fra Glamourbibliotekaren - tusen takk!). Ullcardigan fra Cos er også på, dessuten gjorde jeg meg litt mer flid med sminken enn jeg pleier. Dagen tilbringes på jobb, fint å være tilbake etter en deilig og lang juleferie. Sønn på 9 får overnattingsbesøk av en kompis etterpå, deres plan er å knuse pepperkaketoget vi bakte før jul. Vi får se om det smaker godt, eller bare støv. Ellers skal vi rydde bort jula sånn litt langsomt i løpet av helgen - liker å kose meg litt med å legge vekk pynten også. Alltid litt vemodig, men deilig etterpå når det er ryddig og rent og fritt for barnåler. Store deler av søndagen skal tilbringes i håndballhallen, der sønnen og laget hans skal spille kamper - har ganske uventet blitt glad i disse dagene også. Ellers har jeg planer om å gå minst en tur i dagslys, lese ferdig boka mi (Byens spor av Saabye Christensen, liker den godt!) og lage kruttsterk suppe til kvelds på lørdag. Tror det blir en fin helg. Hurra for januar!
God helg til alle, fra Vibeke

Alene sa...

Aller først; tusen takk for denne fredagstradisjonen, glamourbiblotekaren! Det er så fantastisk at så mange tenker som en selv. Å sette pris på de små gledene og gjøre noen dager til små festdager! At det er et mangfold av hva vi synes er glamorøst.... og at ingen har noen innvendinger. Det virker som at alle vil hverandre godt.
Selv har jeg ikke kommet så langt ennå, men det er i grunn stas i seg selv. Jeg har i hvertfall tenkt til å ikle meg kjole i dag. En enkel brun i ull, blir det i dag. Der er jo kaldt. Fargerike strømper og doc.Martins. Øreringer med okergule stener.
Til frokost i dag hadde jeg en kopp banante. Litt merkelig, blir nok ikke min favoritt. Men artig å smake.
I kveld skal jeg prøve den nye burgerresturanten sammen mine tre menn, pappa, mannen og sønnen. Kan ikke bli bedre!!
Tusen takk for hyggelig fredagshygge alle glamoursøstre og godt nytt år til alle!

Anglofilia sa...

Allerede fredag! Blir litt forvirret av disse amputerte ukene, skjønt 3-dagers uke absolutt er noe jeg lett kunne venne meg til.... Ingen som helst glamour å spore I antrekket, her er kaldt så det er fornuftig ull som råder fra innerst til ytterst. I dag blir det nok en heller rolig fredagskveld. Har allerede ryddet bort jula, så den saken er bokstavelig talt I boks. Lørdag skal jeg på kjærestebesøk, og søndag blir sikkert tilbragt I sofakroken.Ønsker alle en riktig så fin helg!

Anaruh sa...

God fredag!
Min glamorøse fredag består foreløpig av lang frokost med Morgenbladet, og nå hjemmekontor med fin musikk, litervis med te, tente lys og kongerøkelse. Det begynte nettopp å snø, og jeg tenker straks å ta meg en pause for å gå ut og mate småfuglene. I ettermiddag får vi besøk av en gjeng småjenter, og til kvelden tenkte jeg å innlede bursdagsuka mi med en film og noe godt å spise. Planene for helgen består i å bake en kringle, løpe en tur og rydde ut jula - selv om også jeg har stua full av blomstrende amarylliser og plenty jule-te til overs.

Ha en riktig fin helg, alle sammen!

Ingvild sa...

Godt nytt år! Og tusen takk for alle fine oppdateringer i fjoråret fra bloggens forfatter og lesere! Dagens glamoureffekter er nylakkerte negler med Chanels 505 Particulière og en nystrøket bluse. Etter jobb skal de siste rester av julepynt i kjelleren, med unntak av blomstrende amaryllis her også. Støvsuging og rengjøring bør det også bli, men vi får se på tiltakslysten i ettermiddag. Slikt arbeid skal vel helst utføres i dagslys, he-he. Etter reising i romjul og nyttårshelgen skal det bli godt med en helg i heimen. Jeg ønsker alle en fin vinterhelg!

Frk Frydefull sa...

God fredag! Planløs helg i vente - kjekt etter en jul med stadig program. Eneste planen er å lage god mat, vegetarvårruller og kanskje en god gryte. Vurderer å kjøpe årets første tulipaner. Dagens glamoureffekt må være briller! Etter å ha vært i feriemodus og dermed glemt igjen brillene hjemme hver dag føles det som litt av en luksus - haha.

HildeSofie sa...

God fredag!
Jeg startet dagen med kafefrokost med venninne i dag, veldig hyggelig. Jeg har tatt på alvor det å begynne året forsiktig, både fordi det er lurt, men også fordi det går ufattelig tregt å komme i gang, hoho.
Helgen blir derfor svært rolig, med aviser, te og den franske spionserien på NRK. Og forhåpentligvis besøk av en fin fyr!
Dagens antrekk kan vel best beskrives som casual glam, jeans og sort genser med blondedetaljer, duften er Coco Noir og sølvfargen på neglene synger på siste verset - blir nok skiftet ut i løpet av helgen.
God helg til alle!

Randi sa...

Godt Nytt År!
Helga mi skal brukes til å fortsette å bo meg inn i vårt nye 70tallshus!
Diverse innbo, pluss meg selv, flyttes litt rundt omkring for å finne de løsningene som føles riktige.
Utsikten gjennom svære stuevinduer er det mest glamorøse her denne fredagen; bred fjord, høy himmel og fjerne fjell, alt kledd i kalde vinterfarger. Mine klær er foreløpig tilpassa hjemmejobbing og ganske så slamsete, en dash Miyake hjelper dog på!
God helg!

Nattsvartur sa...

Fredagen har blitt startet opp med årets julete-favoritt - sort julete fra Whittard (i nydelig boks i rødt og gull). I fjorårets mummi-vinterkopp.
Jeg liker å ha juletreet stående noen uker etter jul, men helgeplanene blir nok å få ut treet. Det har visst avgått med døden på tross av vanning, og tørre, hengende grener er det lite stemning over. Men jeg vurderer å følge tidligere års oppfordring og sette det ut til fuglene. Alltid vemodig å ta ned all den pene pynten, og vite at det er ett år til neste gang det skal pyntes til jul. Noe julepynt skal få lov til å henge/stå i det minste en uke til. Det blir så tomt og trist når alt blir ryddet bort.
Og rydding blir nok helgens generelle prosjekt. Håper jeg får inn litt mer glamorøse sysler også, i det minste en del kopper te (garantert) og litt tid med boken jeg må bli ferdig med så jeg kan begynne på en av de nye jeg fikk til jul (mindre sikkert, da jeg har aktive små barn). Og det er uansett deilig med en helg uten planer...

Dahlia sa...

Januar er den minst glamorøse måneden, synes jeg - desto viktigere med din ukentlige påminnelse om alt det fine i hverdagen! Vi har verdens fineste juletre i år, og beholder det mye lenger enn vi pleier, kanskje til 20. dag jul. Blir like glad hver morgen når jeg ser det. I kveld skal jeg spise middag hos en venninne, det gleder jeg meg til. Og senere i helga skal jeg besøke en annen venninne som er svært syk. Det er veldig trist, og minner meg på hvor glad jeg skal være for at jeg har en aldeles frisk kropp og kan bevege meg som jeg vil. God helg!

Anonym sa...

Glamour i dag er deilig salat med tunfisk til lunsj. Og så har jeg satt opp et lite privat budsjett da jeg skal prøve å spare mest mulig i år. Til noe fint blant annet. Ellers har jeg innført shoppestopp for klær og sko etter å ha ryddet i klesskap. Jeg har det jeg trenger. Som så mye annet inspirert av denne bloggen. God helg!

koristen sa...

God nytt år og god fredag!

Svarte bukser og en ny genser med morsomme, vide ermer er antrekket i dag. Søtt, blingete uglesmykke pynter opp, og håret er nyklippet.

I kveld og i helgen blir det treff med venner, bøker, håndarbeide og forhåpentligvis en tur i skog eller ved vann. Også har jeg begynt nedtelling til feriedager i Finnmark litt lengre ut i januar. Det er glamorøst å glede seg.

God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre glamorøse!

Glamourlegen sa...

Sier som Dahlia, vi har verdens fineste tre i år! Har alltid praktisert utkasting av tre rundt nyttår, men det er noe helt spesielt med det vi har i år. Pleier å være så mett av og ferdig med jul når romjulen er i gang, men i år bare forsvant den i sykdom og jobb, og treet er så VAKKERT med billig pynt, litt finere pynt, og mye rusk og rask og vakre kreasjoner laget av barna. Dessuten har jeg hatt den fineste adventstiden jeg kan huske, tror fireåringen og jeg har bakt (bittesmå) batch'er med pepperkaker minst fem ganger, og vi har snakket om jul og gledet oss og pyntet sammen og fnist av rampenissen og åpnet julekalenderen under stor seremoni hver morgen. Det er rett og slett uventet vemodig at advent er over, og jeg gleder meg til desember 2018. Anywho. Denne uken har gått med til hjemme-med-syke-barn-dager og noen travle jobbdager. At fredagen skulle være spesielt glamorøs falt meg ikke inn i morges, men har heldigvis håret i en slarvete fin knute, og en gammel men fin ullgenser fra Hunkydory. Et par løse tråder og arbeidsoppgaver igjen, før helg. Gleder meg til helg med småtullene og mannen!

Godt nyttår, glad fredag og god helg alle sammen :)

Anonym sa...

Å som jeg har gledet meg til glamorøs fredag! Jeg var ute på en liten biltur fra morgenen av, og det var så fint! Lyset i januar er så vakkert, selv om det kan bli snø og kaldt ennå,så er det vår i lufta. En god venninne ga meg rosa tulipaner i gave og dagens duft er en La Tulipe bodylotion fra Byredo. Jeg skal pusle rundt i huset,vaske og rydde litt og så blir det tid for litt meditasjon senere i dag. Deilig fredag og helg ønskes alle!

Maren sa...

God fredag! Vi har en rolig dag hjemme. Te og Gilmore girls, baby på gulvet og brødbiter overalt. Håret er samla i en topp, og jeg har blått skjørt med varm genser til. Lurer på om jeg skal kjøpe med en blomst fra butikken etterpå. Helga venter med koselige planer borte og hjemme. God helg!

Kaisa Lervik sa...

God fredag!
Nå er det kjempelenge siden jeg har vært innom bloggen din, så det var perfekt timing å komme inn på en fredag. :) Jeg kom inn på den gjennom et innlegg om en brudekrone fra 2006! Ikke at jeg skal gifte meg, det har jeg gjort, men i kveld skal jeg på fest, og mitt antrekk er sterkt inspirert av tegningen av "Prinsessa som ingen kunne målbinde" av Erik Werenskiold - men jeg har blinget det opp med en krone, som jeg tenkte jeg skulle gjøre enda finere med å pynte den som en brudekjole, med ekstra bånd og greier.
Så koselig at dere er blitt tre! Jeg har tydeligvis ikke vært innom bloggen på mer enn 2 år, for det hadde jeg ikke fått med meg i det hele tatt. Gratulerer og lykke til med veslejenta. :)

Marianne sa...

Godt nytt år! Dagens glamour har vært å ha hjemmekontor på café med innlagt besøk :) Veldig trivelig og overraskende effektivt. Snart skal jeg logge av og ta helg. Bare sosiale planer i helgen og en del TV-titting, og det tror jeg passer bra den første helgen i 2018. På søndag blir det Star Wars med niesen min, og vi gleder oss begge to. Riktig god januarhelg til alle!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra en snødekket Bodøby som har tretten effektive minusgrader! Det har vært en glamorøs, men også travel fredag. Jeg er i helsort i dag (sko, strømper, skjørt og jakke), helt uten at det er planlagt, men leppene er Chanelrøde og jeg dufter av Romance.

På kontoret har jeg kost meg med jobb og spist ved pulten, og glamouren har bestått i at vi har hatt ei diger konfekteske vi kunne fråtse i gjennom dagen. I tillegg har det gjort godt at ei venninne henta hunden min og tok ham med på skitur mens jeg holdt på her, så jeg kommer hjem fra jobb til ferdig lufta hund. Luksus!

God helg, alle som en!

Anonym sa...

I dag morges gjorde jeg meg litt flid og husket øyenmakeup bak brilleglassene og leppestift. Det ble kommentert positivt på jobb, etter at jeg har sett rimelig blankskurt ut i lang tid grunnet flyttesjau. Nyvasket hår også, og jammen også en ny fin jakke i merinoull en tanke lysere i fargen enn det jeg pleier å gå med.

Nå skal jeg bryte opp fra en travel jobbdag som har vart siden halv åtte i morges og hjem og kikke på et splitter nytt kjøkken i huset vi renoverer og som ble ferdig montert i dag. Hurra! Det har vært en laaang prosess å komme så langt!

I helgen skal jeg i åpent hus-bursdag og ellers prøve å ta livet litt som det kommer. Gå en tur i dagslys, lese, kjøpe tulipaner. Sånne ting! God helg!

Glamourlektoren

God helg til Glamourbibliotekaren

Anonym sa...

God helg til Glamourlektoren - ha, ha - til Glamourbibliotekaren, selvsagt, og alle lesere!

Anonym sa...

Åååhh! På tide å gå hjem..!

Kjersti sa...

Fredag! Man skulle tro det ikke merkes så godt hvorvidt det er fredag for meg som er trygdet og uansett er hjemme. Men jeg kjenner forskjell! Kanskje fordi jeg selv bevisst legger opp til at det skal være forskjell, og så hjelper det veldig på å gå innom bloggen din og ha glamorøs fredag.
Nå nyter jeg en ettermiddagsstund mens mørket faller på utenfor vinduet. Rett før jeg logget på her, pakket jeg ned all julepynten. Vemodig, som jeg ser andre her også synes, men også deilig. Ny start!
Neste post på fredagen er te og aviser. Har fortsatt igjen både adventste og julete fra Black cat, det fungerer bra utover i januar også, det!
God fredag!

Stine Arkeologine sa...

Et av mine nyttårsforsett er å huske å gjøre alle fredager glamorøse! Planlegge dagen før, legge fram klær og gjøre litt stas på meg selv og denne dagen. For det blir mange ganger glemt når det er travelt - desto viktigere å gjøre det tror jeg!. I dag har jeg hatt neglelakk for første gang siden i sommer, nyvasket, oppsatt hår og langt skjørt med bluse (favorittantrekket). Guttene fikk nytinte lussekatter i matboksene sine og jeg brygget ekstra fin te til meg selv i lunsjen. Bra start! Nå spiser jeg sjokolade i godstolen mens jeg leser i Slapgards spennende biografi om Sigrid Undset. Riktig god helg til dere, alle sammen!

Anonym sa...

Aller først vil jeg få takke Glamourbibliotekaren for alltid å ha positive og oppløftende innlegg. Bloggen din gjør verden til et bedre sted!
Jeg synes alltid nyttår gir nye muligheter, det er et fint tidspunkt å starte med noe man har tenkt på. Det synes jeg er bra. Nyttårsforsettet mitt i år er at 2018 skal bli et strålende år. Det styrer man ikke alltid selv, men jeg skal gjøre mitt for å få det til! Målet er å være snill og tålmodig med alle rundt meg.
Glamouren i dag består av ny kåpe, kjøpt på salg. Litt fornyelse må til innimellom. Parfyme, perler og gull bidrar med sitt til glamouren. Jeg vurderer å utvide glamorøs fredag til også å gjelde lørdag, søndag, mandag, tirsdag, onsdag og torsdag...
Jeg ønsker glamourbibliotekaren og alle lesere et strålende 2018!

Eirin sa...

Denne fredagen har vært litt tung men den ble heldigvis bedre i løpet av dagen. Jeg er glad for fine venner som stiller opp når man trenger en prat og en samboer som alltid kan få fram et smil. Foreløpig ser helgen ganske rolig ut men håper på å få lest litt (Austen, endelig er leselysten tilbake), vasket litt og gått på ski. Ellers blir det godt å sove litt lenger enn vanlig og ta seg god tid til frokost. God helg alle sammen!

Populære innlegg