fredag, januar 26, 2018

Glamorøs fredag


God morgen!
Her er det fremdeles pysjamastid, dvs baby og pappaen har akkurat gått ut for å møte en gjeng andre pappaer og babyer, så det er vel egentlig bare jeg som fremdeles er i pysj. En kopp Lipton grønn te (pyramideposene) er straks fortært, jeg hører på Stjernepose i P13, og etter en dusj er det helgevasken som står for tur her inne. Og etter det: Tulipaner! Senere i dag skal jeg bake til i morgen når det kommer gjester, og det er vel egentlig alt jeg har planer om tror jeg. Da blir det rikelig med tid til koselige fredagsting som å spille plater (det gjør vi på alle dager altså), lage god mat, slappe av. Kanskje se en film i kveld! Jeg er i klassiker-modus. 

Hva med dere andre? Hva forgyller deres fredager?

I disse dager er det jo 12 år siden vi begynte å rapportere inn fredager her i bloggen, hvilket vi feiret stort for to år siden da det var tiårsjubileum. Morsomt!

Ha en fin dag alle sammen, og hjertelig velkommen til alle som har lyst til å rapportere!

mvh Glamourbibliotekaren

26 kommentarer:

HildeSofie sa...

God fredag! Jeg sitter i skrivende stund på en kafé på Gardermoen, med croissant og en liten kanne Earl Grey. Jeg kom nettopp på at jeg glemte parfyme imorges, så jeg skal snike meg innom parfymeriet og låne en liten sprut, før jeg går på flyet, hihi :)
Målet for reisen er Sogn og Fjordane, der jeg skal jobbe litt imorgen, før jeg returnerer søndag kveld. Jeg skal bo hos en kollega, og det blir hyggelig.
God helg alle sammen!

Anonym sa...

Det er en litt tung start på fredagen med begravelse. Det er ikke særlig nært og mannen har levd et langt og godt liv med mange fine rundt seg. Sermonien gjør at jeg reflekterer over livet, og ikke minst hvor stor pris jeg setter på de rundt meg, og da er poenget å ha det med seg i hverdagen!

I kveld er det arrangement i kulturhuset, billetter kjøpt for lenge siden, så det blir en fin start på en helg med de nærmeste. Tulipaner må kjøpes! Det er noe så optimistisk over dem, tegn på at det går mot vår.

God helg!

-lutt

Anonym sa...

Helsvart med hvite sneakers og glitrende hjerteørepynt. Black Opium duft som jeg holder på å bruke opp. har som mål å få brukt opp parfymene mine. Og så kjøpe en helt ny duft. Var tidlig på jobb så jeg skal gå tidligere. Skal kikke litt i en butikk etter noe jeg vet har vært på salg men antagelig er utsolgt. Helga skal brukes til å se andre sesong av Le Bureau. Kino på lørdag. Trening på søndag. Og så har jeg oppdaget at biblioteket låner ut e-bøker. Det har fått fart på leselysten! I går leste jeg Vi var aldri brødre av Pia Edvardsen. En fin liten bok. God helg!

Annette sa...

Hurra for fredag!
Denne dagen er veldig glamorøs, jeg sitter nemlig på ei hytte i et stort snøhav sammen med mannen min. Her har vi vært siden tirsdag kveld, og nyter livet. Hyttekontor på dagtid og skiturer på ettermiddagen før sola går ned kan virkelig anbefales. I kveld kommer to venninner (og en av tar med seg datteren sin), og det blir koselig å dele helga med dem :-)
Antrekket er preget av at jeg er på hytte; ull på toppen, treningstights og ullsokker. I ettermiddag/kveld skal vi ut på ski igjen, og så blir det avslapning og god mat.
God fredag ønskes alle!

Anonym sa...

Fredag! Like deilig hver gang:) Etter jobb blir det tulupankjøp, middagslaging, tv-titting, peisfyring og litt vindrikking. I helga skal jeg pakke til tur til London på søndag. DET blir bra det! Lunsj på TATE Modern, middager på gode restauranter og afternoon tea. Mest opptatt av mat og drikke der altså;) Jøss som jeg gleder meg. Fin fredag!

Anonym sa...

De siste par årene er det to radioprogram som forgyller starten på helga. Klassisk vorspiel på NRK klassisk fra 15- 17 om fredagene er virkelig et alle tiders program. Og fredag kveld er det Robert Sætervik sin tur med Radio Rock fra 21-24. Denne fredagen blir intet unntak. I morgen blir det besøk hos barn og barnebarn med overlevering av stripete votter samt innkjøp av lørdagsbuketten. Mulig det blir ranunkler denne lørdagen. Sola er tilbake, så forhåpentligvis blir det et gløtt av den i løpet av helga også. Ikke noe mas - bare kos! Og det ønsker jeg alle dere andre også. God helg fra U9

Karrifuzz sa...

Klar for fredag med godkjensle. Her på kysten av Vestlandet har det kome snø, og då vert det jo enda meir koseleg å vere inne, tenne lys og kike på tulipanane som er kjøpt inn til helga.
Planen er å rydde, bake, lese og fråtse i musikk. Akkurat slik eg likar det.

God helg til Glamourbibliotekaren. Tusen takk for ein inspirerande blogg.

Glamourlegen sa...

Det går tregt rundt i topplokket for tiden og var vanskelig å komme på noe glamorøst innslag i morges. Endte med at jeg gikk for samme Vanessa Bruno-genser som forrige fredag, samme jeans, men byttet ut Rose Erika mot bittelitt Erika F. Det går så bra for de små blomsterforretningene i byen at utvalget var heller magert på lørdag; fikk heldigvis et par 25-kroners tulipanbuketter kjøpt av mann og barn på Kiwi. Nå henger de litt sånn ekstra vakkert med hodet, tenker jeg venter til over helgen før de byttes ut. Glad fredag og god helg alle sammen :)

Kammerpiken sa...

Etter å ha brukt nesten alle kreftene på å gjennomføre begravelsessynging for en kjær korvenninne, så er det godt at det endelig er helg og noen dager fri. Og heldige meg har frisørtime kl. 14:-) I formiddag har jeg vært på "boken kommer-besøk" (personlig levering av bøker hjemme hos lånere). Er det noe som forgyller dagen, så er det sånne øyeblikk!!! God helg!!

Anglofilia sa...

Yess, fredag igjen! Og sola skinner, det er nesten ikke til å tro! Riktignok sier værmeldingen at det er tilbake til regn og storm I morgen, men dagen I dag skal iallfall nytes. Helgebuketten ble innkjøpt I går, rosalilla hodenelliker og noe grønt I tillegg. Har fått tilbake sansen for nelliker, som har vært totalt fraværende I flere ti-år... Glamoureffekter I dag er nyklipt hår som ikke ble så aller verst, Escentric 01 parfyme, en gammel men fortsatt fin kremhvit ulltopp og grå jeans. Nå sitter jeg her og funderer på om jeg skal kjøpe inn vin I ettermiddag eller ei, siden det blir vin I morgen når jeg skal på kjærestebesøk. Ha en fortreffelig helg alle sammen!

Rannveig sa...

God glamorøs fredag! Det er en litt grå dag her i Oslo, men jeg prøver å bøte på det med å ha nylakkerte røde negler, oransjerød kjole med blomstermønster og korallfargede lepper. Apropos det siste; jeg er utrolig glad over å ha oppdaget flytende leppestift, den jeg har en helt ny type fra YSL. Jeg har sjeldent brukt leppestift fordi jeg ikke liker følelsen av å ha et lag utenpå leppene, samt at jeg hele tiden stresser med at den skal smitte av eller bli gnidd ut. Flytende leppestift sitter som bare det og man merker ikke at man har den på. Anbefales!

Planen for å i dag er å trene etter jobb mens mannen henter barna. I kveld kommer vi nok til å ta et glass vin og se siste episode av miniserien "Olive Kitteridge" med den fantastiske Frances McDormand. Lørdagen kommer nok til å gå med til å handle og ordne litt i leiligheten. På søndag blir det akedag med barna og noen venner hvis været er sånn noenlunde. Ønsker alle en flott helg!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra en Bodøby som i går kveld ble dekket av snø - og den ligger fortsatt oppå isen og hålka. Nydelig med hvitt landskap i byen!

Glaomouren er ivaretatt med denne kjolen, sort cardigan og strømper, Chanel på leppene og Ralph Lauren's Romance på halsen. Etter å ha hatt to glamorøse ettermiddager på rappet i dagene forut for denne fredagen (middager med to ulike personer jeg er veldig glad i og har kjent hele livet), er jeg klar for enda mer fredagsglamour når jeg i ettermiddag setter meg på toget og skal krysse Saltfjellet for å besøke venner lenger sør i fylket. Det blir stas!

Jeg tar med meg uteklær, inne-/hverdagsklær, strikking og ei god bok jeg holder på med, og satser på at helga blir aldeles strålende fin! Været er meldt å skulle bli bra, så alt ligger tilrette for supre dager. God helg, alle sammen!

koristen sa...

Deilig med fredag! Jeans og en cardigan i perfekt blåfarge er antrekket, ekstra glamoureffekt er en praktisk og lekker veske jeg har hatt lyst på leeeenge. Nå har jeg kjøpt den på salg, jippi! Av og til har en flaks :-)

Etter jobb skal jeg kjøpe tulipaner eller noen andre vårlige blomster. Ingen planer for helgen, annet enn husarbeid og håndarbeide og forhåpentligvis litt frisk luft.

God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre glamorøse!

Stine Arkeologine sa...

Her er det planleggingsdag på skolen, så jeg er hjemme med yngstemann og har startet helga allerede. Det betyr at jeg hadde glamorøs «fredag» i går, og det markerte jeg med kjole, parfyme og hengende perleøredobber! I dag er antrekket skiklær, men vi endte opp i akebakken da det er litt vel isete for å gå på ski. Vi spiste sjokolade og drakk te ute, nå er vi inne og har spilt litt sjakk og jeg skal straks i gang med en bitteliten husvask mens han ser på film med øretelefoner på rommet sitt (han er var for lyder og ikke så glad i støvsugeren). Vi er gode venner, vi, kommer det fra sofaen akkurat nå, og det er sant. En fin dag med en fin, liten venn. Riktig god helg, alle sammen! :-)

Anaruh sa...

Denne glamorøse fredagen har så langt i dag bragt med seg nystelte negler med Diorlakk, litervis med grønn te, nystekte croissanter og David Crosby som synger for meg. I stua er det vårlig med tulipaner og primula, og jeg har begynt på den beste formen for vårrengjøring: å drikke opp noen av sortene i teskapet mitt. Ellers har jeg tenkt å bruke helgen til å trene, hente en pakke på posten, og begynne på en ny bok jeg kjøpte (det skjer ikke så ofte lenger!) tidligere i uka. Dessuten skal jeg lage pizza med rødløk, chevre og persille - mitt absolutte favorittpizzafyll!

Joy sa...

Endelig fredag, selv om arbeidsdagen blir ekstra lang i dag! Dagens glamour er ny og sporty topp - kjøpt i New York i høst :-) Nylakkerte negler er også hyggelig på en fredag! Helgen skal tilbringes med avslapning, kjøp av tulipaner, lesing, drikke te og ha det hyggelig. God helg!

Maja sa...

Hurra for fredag! I dag er den skikkelig glamorøs, jeg skal i operaen og se Norma sammen med mamma. Takk til Glamourbibliotekaren for å ha åpnet øynene mine for opera! Etterpå skal vi en tur i bibliotekbaren på Bristol har vi tenkt, gleder meg virkelig! Jeg har på Chanel Cristalle og en svart kjole fra Bruuns Bazaar, og skal male leppene knallrøde når arbeidsdagen er over. Ha en fin kveld, Glamourbibliotekar og fansen!

Marianne sa...

Det mest glamorøse i dag er at det er fredag! Pluss at jeg har på meg en nydelig lilla genser i ull som jeg er veldig glad i. Passe med planer i helgen, men litt kjedelig at det blir noen timer med jobb i morgen... Men skal på afternoon tea på Nasjonalbiblioteket etterpå, så jeg overlever ;)

Til Maja: Norma var vidunderlig! Du kan bare glede deg :)

God helg til alle!

Inger sa...

Her skinner sola fra skyfri himmel, det var til og med noen småfugler som kvitret. Det er en glamorøs start på helgen. Andre glamoureffekter er nyklippet hår og nystelte bryn, samt Black opium parfyme og perler i ørene. Planen for helgen er å snekre nye bokhyller under skråtaket i andre etasje, for så å fylle dem med gamle og nye bokskatter. Kanskje blir det også tid til å treffe noen gode venner. God helg, alle sammen!

Anonym sa...

Hei. Etter 75 minutter yoga flow, kaffetreff m søsteren hvor også en venninne dukket opp, er jeg tilbake i heimen. Ingredienser til pizza er i hus, jeg skal en tur i vaskeriet og ellers får huset seile litt i sin egen sjø. Har tatt på comfyklær, dvs grå yogabukse og sort overdel. Nylakkerte negler oppe og nede, formen er fin. Så filmen om Winston Churchill i går - anbefales for de som liker det engelske språk og historie. Kristin Scott Thomas ( favoritt) spiller WC’s kone. I helgen skal jeg slappe av!!! Fin helg til alle og spesielt til fru Glamour��. Mette

Ida sa...

Hei glamorøs fredag! I Tromsø er det florlett nysnø, magisk lys på himmelen og utallige tekopper som preger denne første helgedagen. Jeg har mamma på besøk, og vi har spist deilig lunsj på mine nye fat fra Swedish Grace-serien. Andre glamorøse effekter i dag er bling i ørene, J'adore EDP, og en fersk bukett med hvite tulipaner og brudeslør. Senere vil det nok også bli et glass Sparkling Rosé fra Somersby. Har dere smakt den? Den er bare helt nydelig! Håper alle her inne får en fantastisk helg, enten den er på reise, i operaen eller hjemme med tulipaner eller nelliker. Helgeklem fra oss i kattelivet ♥

Anonym sa...

Det tok litt tid før glamourfølelsen kom denne fredagen. Men nå har jeg dusjet og tatt på den duften som gjør at alt føles bra,nemlig Portrait of a Lady. Bollene skal straks i ovnen og det er helg.God helg alle!

Anonym sa...

Det har nok vært fredager da jeg har vært mer glamorøs enn i dag, men nylakkerte negler og nyklipt hår bidrar ganske bra. Og så hjelper det godt å kjøpe blomster, idag ble det nelliker og roser. Høydepunktet er, som alltid, middag med min kjære! I helgen skal vi treffe masse hyggelige folk, det gir energi. Og så er det alltid inspirerende å sjekke innleggene her, uten denne bloggen hadde det jo ikke vært noen glamorøs fredag! Takk til Glamourbibliotekaren og til alle dere som skriver innlegg, det bidrar til å forgylle hverdagen! God helg!

Cand. med. sa...

Glamouren startet kanskje i går, da jeg hadde med de søte små og så Trollmannen fra Oz. Ordentlig teater med kostymer og pause og hele pakka. Fredagen har vært brukt til å besøke ei god venninne og i kveld har jeg fått sett Paris je t'aime, sånn ti år etter alle andre. Fantastisk! Ikke så glamorøst utseendemessig, men veldig fint likevel. God helg!

Ingerid sa...

Her er det fortsatt etterdønninger etter influensa som setter tempoet, for både meg og mannen. Godt å ha skolebarn som kan ta noen av oppgavene hjemme - selv om de fortsatt er litt små og det likevel er mye igjen. Dagens glamour er primula på bordet og en ekstra god kopp te, Twinings English Breakfast med melk i krus fra England er alltid helt topp. I helgen venter familiefeiring av veslejentas bursdag og hjemmecup med dugnad med eldstemann. Hvis formen holder! God helg til alle!

Alene sa...

Det mest glamorøse i dag må være å lese «Glamorøs fredag»
Kroppen spiller ikke helt på lag om dagen. Men fredag og helg kan fremdeles nytes.
En deilig, solrik formiddag. Ettermiddag i sofaen med fyr på peisen, levende lys og rød primula. Verdens nydeligste tekopp i keramikk, fra utkanten av Ystad, fylt med en earl gray pyramidepose fra Jacobs. Og triologien «Bli hvis du kan» av Helga Flatland i hendene, mens man hører mannen romstere med sitt.
Helgen blir nok rolig, men et lite cafébesøk blir det nok og en rusletur på bar asfalt.
Livet har mange gleder bare man ser etter og er all glamouren man trenger enkelte ganger.

Ha en fin helg, alle fine glamorjenter!

Populære innlegg