fredag, februar 02, 2018

Glamorøs fredag

God morgen!
Nå kommer kulda hit! Jeg skal tenne opp i ovnen snart; bare lyden av knitrende ved er jo nok til å bli varmere. Foreløpig er antrekket en blomstrete pysjamas, senere blir det enten en blomstrete kjole eller en blomstrete bluse med skjørt til (jeg strekker meg mot våren med blomstrete tekstiler, åpenbart), og i ørene har jeg bittesmå gulløredobber med diamanter som jeg fikk av mannen min i de aller tidligste kjæresteår. Dagens te er så langt aprikos fra tehandelen i Arvika (den butikken er et must for alle som forviller seg inn i de värmländska skogar), og nå er sola på vei opp her. Da vi stod opp var månen så fin på den lyseblå morgenhimmelen utenfor kjøkkenvinduet! Det ser ut til å bli en fin dag. Senere har jeg tenkt å kjøpe blomster, som vanlig på fredager. En av dere lurte på om jeg kunne lage en liste over mine lifehacks, og fredagsblomster er i alle fall én av dem - det har jeg messet om i alle år! Må komme i gang med den lista snart.

Planene for helgen er passe løse, men koselige - i dag kan det hende vi setter oss i bilen og tar en fredagstur til den fine butikken Draumefangst, i kveld skal jeg legge meg tidlig og lese på senga, i morgen blir det tesalong og tehandlerunde med likesinnet teelskende venninne, og søndag kan det hende vi bare holder oss inne hvis det blir så kaldt som det er meldt. Bake et eller annet enkelt! Og se en film. Og spille plater, det gjør vi mye nå. Babyen vår har sin egen instagram-konto med vinylplatene hun hører på - følg gjerne @bachismyhomeboy !

Ha en fin fredag alle sammen! Rapportér gjerne i kommentarfeltet, det er jo hele poenget med dette!

mvh
Glamourbibliotekaren

19 kommentarer:

Cand. med. sa...

Glamorøst med togtur til hovedstaden, lønsj med en venn og kaffe og planlegging av et utdrikningslag med en annen. Masse tid for meg selv på toget til å drodle i notatboka mi (bullet journal, eller hva skal man kalle det? Punktdagbok?), lese the Economist, eller Alice Munroe-noveller og drikke kaffe (medbrakt, NSBs kaffeautomater har verdens verste kaffe). Eller bare se ut på det fine, kalde, klare vinterværet. Blomstrete bluse under grå genser, glemte helt de fine gull-perle-arveøredobbene mine, men jeg tok på parfyme. En eller annen. I motsetning til glamourbibliotekaren er jeg nok ikke særlig bevandret i edlere dufter. Men pytt. God helg til alle sammen!

HildeSofie sa...

God glamorøs fredag!
Foreløpig hjemmekontor siden jeg er litt småforkjølet, men skal straks rusle bort til kollegene mine. På planen i dag står handletur til Ikea for å skaffe litt nye ting til kontoret, det blir hyggelig.
Antrekket er casual (med ull innerst!), duften er Coco Noir.
På vei hjem fra jobb i dag blir det innkjøp av blomster her også, og deretter hjemmekveld med veggistaco og film. Resten av helgen blir også hjertelig hjemme, noe jeg har gledet meg til i to uker, hoho! Litt jobb og mye avslapning står på planen. Og besøk av en fin fyr, håper jeg.
God helg til alle!

Anonym sa...

Det er meldt sol i hele helga og kaldt. Men så lenge det er sol så skal jeg ikke klage. Det er rett og slett det mest glamorøse med denne fredagen. Sol altså:) Har hjemmekontor i dag pga litt pjusk form. Faktisk deilig å slippe å styre så mye på morgenen med antrekk og sminke, så i dag er jeg rett og slett fullstendig uglamorøs - sånn utenpå. Men som sagt; sol og helg gjør meg veldig glamorøs innvendig:) Ingen planer i helga annet enn å kjøpe inn mer ved, en flaske vin, tulipaner - og så må jeg finne frem solbrillene. God fredag!

Signe sa...

Endelig fredag! Og det er meldt sol i hele helga i Oslo!
I dag har jeg svart blondetopp og pen bukse. I ettermiddag blir det som vanlig fredagstaco. Gleder meg.
Kjøper nok tulipaner på vei hjem, og noe godt til lørdagsfrokosten. Fin fredag til alle!

Alene sa...

I dag er det en fantastisk glamorøs fredag!
Sola skinner, frokost med fyr på peisen, levende lys og jeg fyller rundt år!!!
Kjole er påkrevd i dag. En ny, høstfarget fra Noanoa. Jeg har fått et nydelig kjede fra mannen med påskriften; Å elske er det eneste som ikke trenger begrunnelse. Det er så vakkert!
Rolig, men hyggelig feiring, blir det i dag.

Ha en strålende helg alle glamoursøstre!

koristen sa...

Her er flere som setter pris på værmeldingen for helgen ser jeg :-) Deilig med fredag og sol!

Jeans og en lang grå topp med flagrende ermer, uglesmykke og Dior-lepper er dagens glamoureffekter. Jeg har ikke så mange andre planer enn å kjøpe blomster, nyte sola, lese og strikke eller brodere før søndag - da blir det et lite besøk hos mor.

God helg til Glamourbibliotekaren med familie og alle andre glamorøse!

Stine Arkeologine sa...

Knall oransjerød neglelakk mot lysende hvit snø og grønne grantrær gjør dagen gullkantet her! Jeg har hjemmekontor og skal straks ut på en liten skogspromenade i vintersola. Lunsjen ligger klar i lomma og jeg gleder meg til å bruke en helt nystrikket lue for første gang. Håper den varmer like godt som planlagt, for jammen er det kaldt i dag! Riktig god helg, alle sammen! <3

Kjersti sa...

Så hyggelig å lese din fredagsrapport!
Min dag er foreløpig rolig, og når jeg tenker meg om skal den strengt tatt fortsette å være det, he he... Planlegger en skitur om en stund, derfor daffer jeg rundt i hjemmeklær. Etter skituren skal det ikke skje noe som helst, dvs. god tid til en laaaaaang ettermiddagslesestund før en ditto kveld. Hvem vet hva jeg tar på meg etter afterski-dusjen? Kanskje bare joggebuksa? Kanskje jeg pynter meg litt for meg selv?
God fredag! :-)

Nattsøsteren sa...

Har aldri lagt igjen rapport her før, men en gang må være den første! Det som gjør denne fredagen glamorøs er at jeg gikk av vakt i morges, og har fri hele helga. Frisørbesøk og røde lepper hjelper også på. Helga skal tilbringes hjemme med baby og kjæreste, sistnevnte startet uka med noe så uglamorøst som å brekke beinet, så vi blir nok ikke å gjøre så mye annet enn å pusle hjemme. Da passer det bra at det er sol og blå himmel, og at vi fikk nydelige roser fra min mor i går. God helg alle!

Rannveig sa...

God glamorøs fredag! Sitter i skranken på biblioteket mitt og ser ut på sola. Gleder meg til å gå litt tidlig hjem i dag slik at jeg rekker å få sol i ansiktet. Dagens glamourelementer er en enkel svart kjole som er glammet opp med et stilig belte og leopardstrømpebukser. Glitrende øredobber og korallfarget leppestift er prikken over i'en.
I helga ser jeg fram til å nyte sola selv om det spørs hvor mye uteaktiviteter det blir når hele Oslo er islagt. Men vi skal i hvert fall ta med barna og se "Coco" på kino. Vi har sett på trailere og snakket om den hele uka. På lørdag kveld skal jeg ut og ta et glass vin med en venninne jeg ikke har sett på lenge, så det blir veldig hyggelig. På søndag ser jeg fram til en rolig formiddag, kanskje bake noen scones til frokost og lese litt. Holder på med "Americanah" av Chimamanda Ngozi Adichie og liker den veldig godt. Ønsker alle en flott helg!

Kammerpiken sa...

Her i nord er det også nydelig vær: Sol, det har ikke vært nedbør på ukesvis, vakkert nordlys på kvelden - og en isende kald vind. Vi er vel rundt 18 effektive minusgrader. Og det er ganske mye langs kysten. Allikevel har jeg kjole på; - med vinterbukse og dunjakke går det helt fint. Straks skal jeg ha en 5.klasse på besøk. Det er hyggelig! Vi skal lese litt høyt, og så skal de låne bøker før det blir helg. Selv skal jeg avslutte jobbdagen med et møte med den øverste ledelsen i kommunen, og det blir spennende. SÅ blir det helg! Vi skal kjøre på svigerbesøk en av dagene, men ellers blir det nok noen stille og rolige dager. I kveld blir det i hvert fall rødvin og pizza!! - God helg!

Anaruh sa...

God fredag fra et solfylt kontor med fjordutsikt! Jeg hører på crosby, Stills & Nash, neglene er lakket i en rosalilla farge, jeg dufter av Miracle fra Lancôme og jeg har russisk Earl grey i koppen. jeg ble akkurat ferdig med oppgaven jeg egentlig hadde satt av hele dagen til, så nå lurer jeg på om jeg rett og slett skal avspasere litt og stikke innom en blomsterbutikk for å se etter en spesiell type narsisser som jeg forbinder veldig med februar.

I helgen skal jeg lære min ti år gamle sønn å bake brød, og lese bøker og gå turer i sola. God helg alle sammen!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag! I Bodøbyen har det vært en strålende solskinnsdag, og man kan bare takke og ta imot når det er så fint som nå!

Glamouren er ivaretatt med sort kjole, cardigan, strømper og sko; Chanel på leppene og Romance på halsen. Det blir ikke mindre glamorøst av at jeg skal avspasere på tampen av dagen for å ta hurtigbåten til Sandhornøya, hvor jeg skal besøke ei venninne i helga. Fikk melding tidligere i uka om at hun har hoppet av dietten hun tidligere varslet å være på, så nå blir det god Vongraven-rødvin på damene i kveld - og pizza, i følge vertinna. Passer meg perfekt.

Jeg lar laptopen være hjemme og tar med meg strikking, ei god bok eller to, mobillader og kamera. I tillegg skal naturligvis hunden være med på tur. I morgen blir det lørdagstur på Langsanden (google den!) og jeg kan ikke forestille meg noe finere!

God helg, alle sammen!

Randi sa...

Fredagsglamour, andre dagen i februar:
Å endelig se sola som har klatra over åsen og nå skinner på den nakne rosebusken utafor stuevinduet! Nå kan jeg glede meg til den 7., da kommer de første strålene inn på kjøkkenet. HURR, og god helg til alle! <3Anonym sa...

I dag er det mye "lavterskel"-glamour! Nydelig vintervær, flott måne i dag tidlig og jeg har skjørt på jobben - det må være mange år siden sist. Fine øredobber har jeg også, men det er ikke så uvanlig. Endelig er januar slutt, leste på jodel i begynnelsen av uken at det føltes som 74. januar, og det er jeg enig i! Gleder meg til helgen og mest mulig avslapping, jeg har ikke altfor mange planer, men jeg har en kino-date og det blir gøy. God helg!

Anonym sa...

Hurra for fredag! Jeg har en liten pause på sofaen med blogglesing, før jeg drar på butikken og handler inn blomster. Antrekket blir etterhvert noe annet enn ull-longs og trøye og duften er nyinnkjøpte Clean Reserve Sueded Oud. Familien samles med taco i kveld og i morgen skal herreavdelingen ut på tur, mens jeg drar på besøk. Fin helg ønskes!

Anonym sa...

Luksus i dag er å ha en varm hvit teddyjakke mot alle kuldegradene. Og så kunne avspasere og gå tidlig hjem og nyte sola og lyset!
I helga skal jeg se 3 serie av Le Bureau. Det gleder jeg meg til. Ellers bare vanlige fine slappe av helgeting. Det er bra. God helg!

Maje sa...

Herlig med vinylinsta for babyer! :D Her er det dårlig med glamour, for en intens forkjølelse har fortrengt den.. Når det er sagt, så er det nydelig vintervær og utsikter til en tulipanbukett senere i dag, så da kan det jo hende at helgefølelsen kommer snikende likevel. Det med fredagsbukett var faktisk det første jeg la merke til da jeg begynte å følge denne bloggen for mange år siden. Ha en god helg!

Anonym sa...

Helt utrolig, men etter en lang yoga økt, sol på blå himmel og avslappede skuldre, ble jeg stående helt handlingslammet på butikken da jeg skulle kjøpe fredagsmiddag. Ofte har vi pizza, men da jeg skulle velge mat - kortsluttet hjernen. Har vi for mange valg? Tok med sammen, kjøpte torsk som jeg vet vil slå an. Etter å ha shinet litt hus, har jeg tatt på sorte strømpebukser, sort overdel og olaskjørt! Røde Birkenstock og røde lepper for være glamour nok idag. Har dekket bordet, satt potetene inn i ovnen (med olje, krydder og løk) og nå drikker jeg te og venter på kjæresten. Skulle eg. på byen med en gjeng tidligere kolleger, men besluttet å droppe det. Det kommer flere treff. Uka har vært hektisk og det ser ut til å bli likedan neste uke og da er det godt med en pause. Ønsker alle en fin helg, uansett hvor kaldt det blir skal jeg ut - her gjelder det å kle seg godt og nyde sol og blå himmel. Mette

Populære innlegg