torsdag, mars 15, 2018

Tips: Fin oppbevaring av te


Syltetøyglass er ypperlige til å oppbevare te i! 

Her har vi et par kjøpt i en kjøkkenbutikk i Paris + et tidligere fikensyltetøyglass fra Flaneur bak slottet, og nå rommer de hhv Assam (Perchs), Notting Hill (Majorstuen Te og Kaffe) og Milky Oolong (Perchs). Grønn Bellis (Majorstuen) på et noraglass, kvedete (Perchs) på et gammelt norgesglass. Så kan man skrive innholdet på litt fryseteip som man klistrer på. Jeg setter dem på under, vet ikke hvorfor egentlig. Det kan jo like greit stå på toppen. 


Ellers gjenbruker jeg vanlige tebokser til den store gullmedalje. Det spiller liten rolle at det er noe annet oppi dem enn det som står utenpå. Men glass er fint da - særlig når teen er så pen som denne!I dagslys! Her står glassene inne i teskapet mitt.
P.S. Dette handler primært om gjenbruk, jeg er klar over at det ikke er den mest optimale måten å oppbevare teen over lang tid (jfr. kommentarfeltet).

4 kommentarer:

Anni sa...

Hos Perchs sa de at te helst burde skjermes for lys. Men jeg tenker at det ikke er så farlig når den brukes opp så fort.

HildeSol sa...

Jeg har også lært at te skal oppbevares i lystette beholdere - å ha den stående framme i gjennomsiktig glass er pent, men ikke særlig bra for teen...

Glamourbibliotekaren sa...

Hmm, kan ikke skjønne at det skal spille særlig stor rolle hvis f.eks. glassene står inne i et skap som kun åpnes når man tar ut teen? Uansett, i mine bokser er det såpass stor "gjennomtrekk" at den umulig kan rekke å bli skadet, hehe.

Ida sa...

Syltetøyglass syns jeg er noen av de beste "teboksene". De holder teen mye ferskere enn "vanlige" tebokser av metall. Jeg oppbevarer mine inni kjøkkenskapet, så det er ikke mye lys som slipper til der ;)

Populære innlegg