fredag, april 27, 2018

Glamorøs fredag


God morgen! Her på hjemmekontoret er det assam fra Fortnum & Mason i tekanna, jeg drikker av min fine rosa kopp fra Draumefangst, jeg har utsikt mot en vårhage som blir grønnere og grønnere for hver dag, og fra 2. etasje hvor jeg sitter ser jeg i tillegg rett inn i morelltreet som er stappfullt av knopper. Det blir så fint når de kommer ut! Tipper det skjer i løpet av ei uke. 

Dagens duft er Vanilla Fields, gode gamle, jeg har stripete genser og nyvasket hår, perler i ørene og rosa negler. Fra stua hører jeg vår lille datter og pappaen leke, og i bakgrunnen står det på en plate med svenske barnesanger (en kjempefin innspilling fra 80-tallet som er utgått for lengst, dessverre, og ikke på streamingtjenester), mens her inne på kontoret er det engelske motetter fra renessansen som regjerer. 

Planer for dagen er å orientere meg i noen av de fine nye klassiske platene som er kommet de siste ukene, og litt senere blir det utflukt til et kjent og kjært sted for å se hvordan blomstringen er der. Croissanter til lunsj blir det også! Kroppen er hjemme men sjel og sinn er fremdeles i Paris. Det var så deilig sommervær der i forrige uke! Dessuten skal vi en tur til hvitveisskogen i helga. Jeg skal begynne på ny bok også. Og siden det er meldt sol senere i dag, skal jeg henge ut klesvasken sånn at vi kan legge oss i nyvasket soltørket sengetøy i kveld, alle tre. 

Håper dere har fine morgener alle sammen! Fredagsrapporter mottas med stor takk, det er så hyggelig å se hvordan dere markerer helgestarten. Og straks begynner mai, måneden med alle fridagene! HURRA!

mvh
Glamourbibliotekaren. 


13 kommentarer:

HildeSofie sa...

Hurra for fredag!
Jeg er på plass på et foreløpig skrekkelig rolig kontor, tror det bare er meg her foreløpig, haha - her er det noen som tar mai og fridagene på forskudd, mistenker jeg.
Antrekket er casual, duften Hugo Boss Woman, som jeg fant nederst i parfymekurven og helt hadde glemt. I koppen har jeg Anastasia, og NRK P2 surrer i bakgrunnen.
Nå skal jeg få unna mest mulig jobb, så jeg kan ta mest mulig fri i helgen, men jeg har deadline på en haug rapporter 1. mai, så litt jobb må det bli med.
Ikveld blir det vegetarisk fredagstaco, og imorgen skal jeg bake litt så jeg får fylt opp fryseren med grove frokost- og lunsjbrød for et par uker fremover. Tid til besøk av en fin fyr blir det også, og så skal jeg drikke litt av all den gode teen jeg kjøpte i Wien forrige uke.
God helt til alle!

S sa...

Fin fredag!
I nord er det gråvær, men noen områder med blå himmel kan være et tegn på at det blir klarvær i løpet av dagen. Og vi gleder oss stort over snøsmelting og enhver ny flekk av asfalt eller gress.

Denne fredagen har starta bra og et møte jeg har gruet meg til gikk betydelig bedre enn forventet. Så da er skuldrene senket og jeg kan gå i gang med øvrige arbeidsoppgaver. Samtidig litt vanskelig å holde fokus, da jeg har søkt ny jobb et helt annet sted med helt andre arbeidsoppgaver. Men fint med litt pirrende følelse i magen.

Dagens glamour er å kjenne på et visst overskudd, et nytt skjerf, utsikter til ny jobb og tanken på at mai er rett rundt hjørnet.

Planer for helga: få kontroll på haugene med klær som skal vaskes, gjøre om det tidligere kontoret til "spillerom" for de yngste i familien, henge med familien, rusle turer med hunden og kanskje det aller viktigste - ikke være slave av klokka. Og kjøpe med en bukett blomster hjem i dag.

S

Alene sa...

For en fantastisk, solrik dag å våkne til! (Selv om jeg var rett så trang i øynene ;-)

Jeg kjørte mannen tidlig til toget. Og det er noe med stemningen tidlig på morgenen, før byen har våknet ordentlig. Jeg er hjemme alene i helgen og unnet meg derfor en tur innom byens franske baker, som åpner tidlig. Så nå sitter jeg og nyter en god frokost bestående av mandelcroissanter, deilige rundstykker og en god earl grey-te.

I dag vil jeg ta meg en tur i skogen, ved kysten. Jeg har ennå ikke plukket verken blåveis eller hvitveis, så det er på høy tid. Helgen skal jeg ta som den kommer, men det blir nok tid til både cafébesøk, titte så lenge jeg vil i bruktbutikker og ikle meg en snerten vårkjole!
Krype ned i sofaen med en god bok blir det også tid til!

Litt alenetid er godt for sjela altså, men på søndag blir det sikkert hyggelig å dele kveldsmaten med verdens fineste!

Ha en fin dag og en god helg

Anonym sa...

God fredag!
Glameffekt nummer en er den beste hårdagen i år, etter flere uker med skallaflekk i bakhodet på grunn av en veldig ugrei verv. Noen som vet hvordan man hanskes med slike verver?
Ellers er favorittbuksene med sleng på, og en deilig parfyme fra Nina ricci.
I helgen blir det en del alenetid, og jeg har tenkt til å gå gjennom skap og rydde/gi vekk en del klær. I kveld håper jeg på å finne en fin film å se og ellers bare kose meg.
God helg alle sammen!

Kjersti sa...

Jeg er nydusjet og passe mett etter havregrøtfrokost, nam nam! Så fort jeg har skrevet dette skal jeg pynte meg litt, tror det blir en enkel svart kjole, for da kan jeg heller fargelegge med smykker. Grunnen er at jeg skal på matinéforestilling på Det norske teatret og se Cally. Deretter blir det lunsj i Vinterhaven på Bristol. Dagen må jo bare bli bra!
Riktig god fredag, og god helg :-)

Stine Arkeologine sa...

Jeg sitter også på hjemmekontoret. Vinduet er åpent så jeg kan høre fuglene oppe i skogen (selv om det innebærer at jeg må ha strikkejakke og ullsokker og en stor kopp kaffe å holde rundt, for noen varm vår er det ikke!), og innimellom strekker jeg meg litt for å titte ned i hagen på alle spirene som er på vei opp mellom blomstrende krokus. Rådyra får stort sett boltre seg som de vil hos meg, men akkurat nedenfor kontorvinduet legger jeg over en filtduk om natta så de ikke spiser opp rubbel og bit. Håper de synes det er et greit kompromiss. :-)

Ellers ser jeg ut på den gamle naboen min som pusler og steller i sin egen hage, det er så koselig. I anledning fredagen har jeg L.I.L.Y parfyme (som lukter skogbunn), kjole og et armbånd som klirrer når jeg skriver. I dag må det klirre mye, så nå skal jeg fortsette med arbeidsoppgavene selv om det er mye mer fristende å være her inne!

Riktig god helg, alle sammen!

koristen sa...

Arbeidsdagen startet med et møte som ble veldig lattermildt, jeg har en fin, ny svart/hvit topp, og etter jobb skal jeg treffe en venninne på kafé. Fin fredag!

I helgen har jeg foreløpig ingen andre planer enn å plukke hvitveis, gjøre ferdig et lite strikketøy og begynne på et nytt hobbyprosjekt.

God fredag og helg til Glamourbibliotekaren med familie og alle andre glamorøse!

Anonym sa...

Sykling til jobb for første gang i år, og det er kaldt så jeg har på meg min varme turkise Ganni genser. Den var dyr men jeg bruker ikke penger på ferier og uteliv og dyr mat (helt i orden at andre gjør det altså :)) så jeg investerte i den i fjor og det angrer jeg ikke på. Ellers glad det er helg. Har planer om en Ikea tur for å kikke på grønnplanter. Ellers bare slappe av. Kanskje se Isle of Dogs i morgen. God helg!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra en Bodøby som ikke helt klarer å bestemme seg for om vi skal ha sol eller overskyet vær i dag, så vi er foreløpig et sted midt mellom.

Dagen er i utganspunktet glamorøs så det rekker; gleden over ny pc fra i går kombinert med forestående langhelg utenlands, og kjole/strømper/leppestift som gjør meg glad, og alt det der. Men morgenkvisten ble noget uglamorøs på grunn av omstendigheter som kom på og medfølgende høy puls. Nå er verden litt mer i vater, heldigvis, og jeg gleder meg til hvilepuls når jeg drar fra jobb om et par timer.

God helg!

Livet, døden, kjærligheten og bamsemums sa...

EIn fredag i sofaen. Det er ganske glamourøst, og uvanleg! Men grunnen er litt lugg i helsa, det er ikkje glamourøst. Men eg har flotta meg med god lunsj, kjøpt ei god bok til Kindle og planlagt sakte middag. Lite parfyme og sminke, men fin ulljakke og god tid til å smøre seg inn meg bodylotion etter ein lang dusj er ikkje kvardagssyssel.

tonemor sa...

-bare å vite at det er fredag, så deilig.
-er godt i gang med å planlegge sommeravslutningen til superelevene på Tilrettelagt Opplæring.
-faget mitt, musikkterapi, og elevene mine er den beste kombinasjonen.
-en ny hobby er påbegynt, i løpet av forsommeren har jeg en egen bikube
-En hjemnestrikket kofte er snart ferdig
-jeg skal passe et barnebarn som er 1 år
-og feire et annet barn som blir 1 år
-har to nye linkjoler fra 123,Paris
-og skal køpe Country Living
-og har i tillegg to uleste franske magasiner
-det blir en lang liste, og den kunne vært lenger....

Anonym sa...

Glamouren glimret litt med sitt fravær fra starten av idag, da var oppmerksomheten rettet mot skattemeldingen, og det er ikke særlig glamorøst! Men etterpå har det gått oppover! Jeg har en nydelig, knallrosa genser, kjøpt i påsken da jeg var på den franske riviera (bra reisemål, det også!), parfyme, perler i ørene. Så kom sola, og deretter mannen min - nå er vi klare for deilig middag. Helgen er helt åpen, det er også deilig. Det gjelder å telle sine velsignelser, det blir man så fint minnet om på denne bloggen. Takk til glamourbibliotekaren og dere andre for inspirerende og fine innlegg, og god helg til dere alle!

Ida sa...

Hei fredag og den etterlengtede helga! Her er det ikke så mye glamour i dag, bare grått, kaldt og vått. Men vi benytter anledningen til å kose oss inne, under pleddet med stearinlys og mange kopper te. Og nydelige toner av Gilad Hekselman spiller i bakgrunnen. Planer for helga er å kjøpe en vårlig og fin blomsterbukett, og kose oss med hjemmelaget lavkarbolasagne med squash, parmesan og cheddar. Med andre ord en rolig helg, sånn som vi liker det. Riktig god helg til alle fra oss i kattelivet ;)

Populære innlegg