mandag, april 23, 2018

Mandag og fine minner fra Paris, del 1


Vi har hatt et nydelig opphold i Paris! Virkelig super timing, det var varmt og godt. Flere av dagene var det opptil 26 grader i skyggen, og det er deilig etter en lang vinter! Og hele byen er full av rosa trær, fremdeles blomstrende på bar kvist (som jeg synes er aller finest). Vår lille datter er en drøm å reise med, mye mer tålmodig enn jeg selv er, og hun er nysgjerrig og blid og fornøyd absolutt hele tiden. Flaks for oss at vi har fått en reiseglad unge! Veldig morsomt å vise henne Paris som vi er så glade i. 

obs! Nå har kommet noen spørsmål i kommentarfeltet her - så da kan vi godt ta en liten Paris-spørrerunde med det samme! Lurer du på noe, bare spør, så svarer jeg etter beste evne en av dagene!


Petit déjeuner på La Contrescarpe. Ceylonte til det. 


Notre Dame: Religiøst pilgrimsmål for noen, arkitektonisk for andre, og akkurat nå botanisk for de fleste. Turistene svermet som bier omkring de rosa trærne. Vi også.  Mitt personlige tempel er dog her! Jeg la igjen et tresifret tall i Euro, jeg gjør som regel det. Det var ikke bare vi som trakk mot Vosges på de varmeste dagene. 


Slike dager da Mercis citronnade er det eneste man har lyst på. 


Garderobeskapet!


Fortauskafé - C'est la vie. 


Liten pike på ivrig jakt etter bier. Looking for Jean-Paul


En gubbe på benk til samlingen


Place de la Contrescarpe har blitt mer tilgjengelig. Sperringene rundt fontena er borte, den er senket, man kan krysse plassen diagonalt uten problem. Et lite student-jazzband spilte for oss da vi spiste lunsj mandag. Så  begynte det å ryke kraftig av en forsterker! Da gikk de over til unplugged. Så ble de smertelig klar over duene som satt i treet rett over dem, haha. Oops. (Lurt å kikke litt opp i blant, og lurt å kikke litt ned i blant, for hundene er ca like skjødesløse som duene med hvor de gjør sin business)Sommer i Paris med jordbærsolhatt på. (Flere bilder kommer, stay tuned!)


10 kommentarer:

Anonym sa...

Å! Takk for fantastisk fine bilder! Det er lenge siden jeg har vært i Paris og nå fikk jeg skikkelig lyst til å reise dit igjen. En gang drømte jeg om å bo der, men det hadde nok ikke passet meg. Jeg trenger å være omgitt av norsk språk, så bare å ha fransk rundt meg hadde nok ikke gått i lengden. Men det er lov å drømme...(Vi har forresten kirsebærtrær utenfor blokka jeg bor i uten sammenlikning forøvrig :))

Fagbibliotekaren sa...

Fantastisk flotte bilder! Deilig å se, og perfekt timing for meg også, for jeg drar dit med søstrene mine til helga. Dessverre ikke meldt like bra vær da, men Paris er fint uansett synes jeg. Takk for mange gode tips, vi har lest bloggen din i hvert fall i ti år og gleder oss til å gå ruta di i denne byen! :-) Har du forresten noen tips til hva det lønner seg å kjøpe der, sånn prismessig?

Kjersti sa...

O la la, jeg blir også skikkelig Paris-sugen nå. Takk for deilig inspirasjon og gode tips, ikke minst i forrige innlegg. Så raus du er som avgjorde å dele navnet på hotellet "ditt". I likhet med mange andre har jeg lenge hatt lyst til å se i virkeligheten hotellet og nærmiljøet du ofte har blogget om. Dersom jeg virkeliggjør det, skal jeg selvfølgelig sende deg gode tanker!

Ingunn sa...

Såååå deilig! Nå gleder jeg meg til jeg skal dit neste gang! Gode tips, tusen takk for det! Har lest mye i bloggen din om Paris, lurer litt på disse Bensimonskoene du har skrevet en del om, hvordan er de sammenlignet med Converse? Hvilke parfymebutikker vil du anbefale å gå på Kjøpte du noen parfymer denne gangen? Nysgjerrig på hva du fikk med deg hjem :-) Takk for svar på forhånd!

Anonym sa...

Jeg lurer på om du har noen tips til bra restauranter i Paris.

Randi sa...

Ja! gøy. Alltid morsomt å bombardere med spørsmål. Favorittområder? Selv er jeg glad i Marais. Jeg er kanskje hakket mer shopoholic enn deg altså. Nydelige bilder, det øverste var skikkelig fint! Søt jente også :-)

Katrine sa...

Det ser helt fantastisk ut! Takk for at du deler. Og tusen takk for at du delte dine steder i Paris, det var veldig inspirerende å lese. Har så lyst til å dra dit.

Stine Arkeologine sa...

Det ser utrolig fint ut! :-)

Elisabeth sa...

Nydelige bilder, ble fristet til å bestille en tur umiddelbart. Må høre med samboeren om han har lyst til å dra en tur til sommeren kanskje. Vi satt og grublet på hva som blir årets ferie, og nå har jeg i alle fall et godt forslag. Kanskje litt dumt spørsmål, men blir man egentlig mett av typiske kafé frokoster? Er det ikke typ en croissant og et lite brød i tillegg? Takk for herlig blogging!

Anonym sa...

Hei! Ser du nevner Ines de la Fressange i Parisguiden din, har du lest paris stil boks hennes? Eller den «how to be a parisisan»? Andre bøker du vil anbefale?

Populære innlegg