fredag, mai 04, 2018

Glamorøs fredag


God morgen! Jeg sitter ved kjøkkenbenken og stirrer ut på morelltreet i håp om at det skal ta hintet og begynne å blomstre for alvor i dag. Stjernemagnoliaen er i gang, det er så fint!

En stor kanne te står ved min side (Orientens paradis, årstidens dronning), jeg har en bitteliten vase med to duftfioler i, og hører jeg fuglene synge utenfor vinduet. Dagens antrekk er skjørt og genser fra Inès de la Fressange-kolleksjonen til Uniqlo, og jeg dufter av min evige evige yndling Coco. En liten spray av den er som å komme hjem. Jeg har hatt den som min signatur siden jeg var 17! Ellers: morgengavediamanter i ørene, underlig frisyre som skal få en omgang med saksa over helga, og en ny konsertomtale etter Stacey Kent med band spilte i går aften på Cosmopolite. Apropos Cosmopolite - her kommer et tips til alle som befinner seg i Oslo/omegn og er glade i å danse! På Cosmopolite kan man i kveld svinge seg til toner av den gyldne æraens musikk - Frank Sinatra, Duke Ellington, - sånt som alltid er gøy å danse til. Et slikt tilbud har vi manglet i hovedstaden, så det er bare å ta på seg danseskoene og sette seg på Torshovtrikken. Benytt sjansen til å danse til livemusikk fra den tiden! For en liten påminnelse - her er min spotifyliste "The songbooks"

Planene for dagen er ikke mange! Henge i hagen, trille en tur... lese. Tilbringe kvelden ute. Tilbringe helgen ute! Vi skal endelig starte hageselskapsesongen, for det er meldt fint vær. 

Ha en fin fredag alle sammen! Det hadde vært veldig hyggelig om dere ville legge igjen en rapport i kommentarfeltet her. Alltid kjærkomment å lese om fredagene deres, og det tror jeg alle synes! Det er en grunn til at lesertallene er høyest på fredager, og dette er jo en dugnad. Bli med! Alle er velkomne. 


Peace out. 

mvh Glamourbibliotekaren. 


19 kommentarer:

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag! Ute er været i ferd med å klarne opp, jeg har en Pukka-te med stjerneanis og kanel i koppen, og snart skal jeg hoppe i dusjen. Det er ikke så verst glamour på en fredagsmorgen! Uka har vært en absurd blanding av glamorøs og tragisk; London i starten av uka kjentes særs glamorøst, et uventa dødsfall og en (annen) begravelse i går var i motsatt ende av skalaen. Livet!

I dag har jeg fri fra jobb, og om noen timer skal jeg sette meg på toget sørover for å delta i min nieses konfirmasjon i morgen. Søndag går turen nordover igjen. På reisen tar jeg med minst mulig, men ei av bøkene jeg kjøpte i en bruktbutikk i Camden skal få være med. Kjøpte fem bøker i London; to av dem har jeg allerede lest ut, så dette blir den tredje. Gleder meg - det blir første gang jeg leser ei hel bok av James Joyce; tidligere har jeg bare lest kortere biter og utdrag.

God helg!

Anonym sa...

I min debut som kommentator her på bloggen er den ytre glamouren dessverre ganske fraværende, her jeg sitter i hjemmekontorantrekk. Dvs joggebukse og stor nuppete ulljakke. Men kaffe (med masse melk og sjokoladestevia) i koppen og tanken på en sammenhengende skrivedag (gull i en ellers hektisk universitetshverdag), kanskje til og med en liten gåtur i lunsjpausen, oppveier veldig. Så øker kanskje den ytre glamouren i løpet av helga. Tanken på helg gjør i hvert fall veldig godt, med minst mulig på plakaten, bortsett fra et kveldsbesøk hos venner i morgen kveld, og sykkeltur med barna. God fredag til alle!

Anonym sa...

Dagens glamour er bytur der vi skal fylle på med nødvendigheter for hagesesongen:jord,gjødsel,gjerdestolper til hjort og rådyrsikkert gjerde og muligens en ny rhododendron! Antrekket blir nokså casual, og slik blir det nok resten av helga også. Kanskje jeg slår til med en deilig parfyme på kvelden, etter dagens utejobbing? Forrige helg innledet jeg badesesongen, og har veldig lyst til å snike meg til et lite bad i helga også. Ti minutter gjennom skogen fra huset vårt ligger de fineste svabergene ved sjøen, ingen naboer, bare meg, et gammelt naust og en grevling som bor under naustet.

Ina sa...

Her innledes helgen hjemme, som jeg forøvrig har gjort hele 2018 pga ekstrem svangerskapskvalme. Nå er jeg snart 6 mnd på vei, og endelig har det sluppet taket litt! Spiser yoghurt og leser Helle Helles Rødby-Puttgarden. I kveld blir det mannen min sine veggisburgere, og jeg har lovet 2-åringen å lage rosa gele til dessert.
Ellers blir det en rolig helg med litt balkongfix og muligens et familieselskap. God weekend til glamourbiblotekaren og alle andre glamorøse!

Anonym sa...

Endelig er fredagen her. Selv med alle fridagene er helgene like velkomne her i gården. Etter jobb setter jeg meg på bussen ut til havet og hytta. Senere i kveld kommer en venninne og vi skal storkose oss hele helga. Det er meldt nydelig vær! Kanskje blir det årets første bad? Føler meg fin og sporty i nye jeans, svart bluse og hvite joggesko. Et perfekt fredagsantrekk egentlig. Jobblunsj i sola ute og noen få arbeidsoppgaver som må sjekkes av på lista, før jeg setter meg på bussen. God fredag!

Anni sa...

De siste ukene har vært tøffe, grunnet nedtrapping av medisiner og påfølgende bivirkninger. Å respektere hvor man er i en prosess, når man ikke er kommet så langt man vil, er noe jeg øver på. Men nå tror jeg det verste er over, og det ligger noe kjekt i å være såpass naiv at jeg har "glemt" våkenettene, kvalmen og kaldsvetten, og gleder meg over at de to siste ukene ligger i fortiden. Dagens glamour er at hodet endelig er litt mer på plass, og at jeg derfor kan skrive og lese og føre en normal samtale uten å falle ut eller glemme ord. Og kaffe da. Alltid kaffe. Og fine hunder, mann på bussen som luktet så godt av en parfyme som minnet meg om en jeg er glad i, smilende politifolk. God fredag, alle sammen!

Stine Arkeologine sa...

Jeg har på meg en blåstripete skjortekjole med fasong a la Meryl Streeps husmorkjoler i «Bridges...» og nye, hvite tøysko i dag, ikke akkurat pyntet men kjennes deilig lett og vårlig! (strømpebukse under, riktig nok). Og så har jeg parfyme (L.I.L.Y) og det er altid glamorøst for jeg tåler bare litt og bruker det nesten bare på fredager. En fin dag, med mange solgløtt mellom drivende skyer og god forventning om mer vår. Riktig god fredag og helg til dere alle sammen. :-)

Stine Arkeologine sa...

Og en klem til Anni <3

Line sa...

Her i nord er det lett glamour med dongeriskjørt og t-skjorte med måke på. Jeg holder på å distribuere oversiktark til elevene over hvilke bølker de må levere før sommerferien. Det er jo tidlig ennå, men når eksamen starter etter 17. mai blir det umulig å få tak i en hel klasse i gangen.
Det er fint vær utenfor vinduet og jeg venter på at arbeidsdagen blir slutt slik at jeg kan være ute. jeg har litt igjen av rundvasken på onkels campingplass og etter det blir det nok hagearbeid tenker jeg. God helg til glamourbibliotekaren og alle andre her

Hilsen Line

Randi sa...

Dette blir nok en spesiell fredag da en venn skal bisettes.
Det har vært mye sykdom og død de siste årene, men vi som er igjen må leve videre.
Som Per Olov Enquist sa: Vi skal alle dø en dag. Men alle andre dager skal vi leve.
Ta vare på dagene, øyeblikkene, og hverandre!
<3 God fredag! <3

koristen sa...

Deilig med fredag som vanlig! Antrekket er smale, svarte bukser med en blomstrende og vårlig bluse over. I halsen et nydelig smykke - et sølvblad som jeg forelsket meg i før jul, men ikke har tatt i bruk før nå. Kjenner at den blusen var et litt vel optimistisk valg, men etter jobb skal jeg ut og spise deilig italiensk for å feire bursdagen til fin venninne. Da må man jo pynte seg! Dessuten skal det bli varmere utover dagen :-)

I morgen blir det en tur i Botanisk hage for å hilse på magnoliaen, søndag besøk hos mor.

God helg til Glamourbibliotekaren med familie og alle andre glamorøse!

Mari sa...

Kjapt inne for å si at den akutte glamourstemningen slo inn da jeg kom på at jeg kunne høre glamourbibliotekarens perler i magasinet. Så her innleder jeg helga med å få deilig orden på bøkene i kompaktmagasinet, mens det rykker i perlepopfoten. Takk!!

Anonym sa...

Dagens glamour er en sjokolade etter lunsj, kaffe og te, trilletur i skogen til fuglekvitter, god middag i kveld og ikke minst følelsen av å ha sovet litt bedre enn vanlig (deler for tiden rom med baby). God fredag!

Frk Frydefull sa...

Sen rapport i dag - litt mye å gjøre på mitt contoir. Og takk for reprise av "Vår hage" - den digger jeg! Helgens store er konfirmasjon på lørdag og utenom det er det vårsysler som gjelder. Maling både ute og inne - rydding og litt hagearbeid. Frosøkte å kle meg glamorøst i dag men det er fortsatt litt for kaldt så ender jo bare opp med å fryse. Fikk en etterlengtet smak av sommer i Berlin forrige helg med godt over 20 grader. Vanskelig å innfinne seg med at det bare er ti her fortsatt … Men men … snart! God helg!

Ingerid sa...

Å, helg! På vei til en hyggelig feiring nå. Antrekk tilpasset hjemmekontor (olabukse, tunika) er byttet ut med blå kjole og grønne strømpebukser, og grønne øredobber. Bak øret: Burberry Woman. Helgen bringer strandrydding og en konfirmasjon. Det er rart når de man først møtte som helt nyfødte, plutselig er 15 og veldig voksne - raskere på ski og sikkert i hodet også. God helg til alle!

HildeSofie sa...

Sen fredagsrapport i dag, det har gått i ett på kontoret, og enda har jeg bittelitt igjen før det er skikkelig fredagsfri. Jammen rakk jeg lunsj med en fin fyr også, da tåler jeg litt sen ettermiddagsjobbing. Og jeg har Anastasia i koppen og P2 på radio, så da går det fint.
Antrekket har før i dag vært sorte jeans og Mikkegenser, og de nye gull(!)skoene mine. Fredagsglitter, hoho! Men nå er det hjemmekontorantrekk som gjelder.
I morgen skal jeg besøke et nytt marked som starter opp i nærområdet, det er så fint når noen satser slik. Og så får jeg besøk av han fine fyren, da.
Søndag byr på jobbing, men forhåpentligvis rekker jeg en liten (trenings-)tur til nærmeste park for å se på vårblomstene og snuse inn vårlufta.
God helg til alle!

Oda sa...

Endeleg fredag <3 Etter ein lang, intens jobbdag er eg endeleg heime. Som lesaren over her så sit eg óg å lytter på P2 medan eg drikk te (her går det i Genmaicha-te). Snart kjem min kjære heim etter å ha vore vekkreist heile veka. Middagslaging startar snart, eg har skifta over i ein blomsterkjole eg arva frå søstra mi og har nyinnplukka kvitveis på bordet. Planar ellers i helga er Afternoon tea på Kafé Å- nasjonalbiblioteket er masterkontoret mitt, så det blir så deilig å endeleg få vere ei av dei som sit og nyt livet der med snittar og deilig te.

God helg alle!

.mette sa...

Skulle ikke sommeren komme? Trefelling og kvistning står på agendaen og da er det arbeidsantrekk som gjelder. Pizza i ovnen, ny bok v godstolen, en rask dusj for å bli kvitt granbarlopper eller hva det nå er som klør..... så er det helg! Mette

Ida sa...

Her kommer en forsinket rapport fra oss i kattelivet. Bedre sent enn aldri, ikke sant? ;) Og kanskje spesielt siden dette blir det siste fredagsrapporten (iallefall på en stund).

Fredagen startet ikke så veldig glamorøs med legetime og blodprøver (jeg er veldig redd for nåler). Men den tok seg raskt opp med en liten date med en venninne, og blomstershopping. Jeg hadde kledd meg i mørkeblå cardigan, lyseblått stripet skjørt, ullstrømpebukse og ballerinasko. Og kanskje det aller viktigste - vårjakken. For vi hadde nydelig vårvær med sol og lett bris. Når jeg kom hjem ventet en kosete kattepus som ble med meg ut i "hagen" for å skjære ned på spiraene og solbærbusken. De har såvidt fått knopper, og vi klarer nesten ikke å vente på at de skal bli frodig og grønn. Resten av dagen var det koselig samvær, nydelig hjemmelaget pasta, og frodige blomsterbuketter som satte gullkant på dagen.

Takk for alle glamorøse fredager kjære Glamourbibliotekar <3 Ønsker både deg og alle dere andre her inne en riktig god helg!

Populære innlegg