onsdag, oktober 10, 2018

Etat Libre d'Orange Tilda Swinton Like This

Denne tilbragte jeg mange år i lengsel etter. Den er intens. Jeg bruker den ikke hvis det er risiko for å stå trangt på t-banen eller lignende. Jeg er forsiktig med den omkring min duftsensitive mann. Jeg bruker den rett og slett mest når jeg er hjemme alene. Men jeg kunne ikke ikke eie den. 

Jeg hadde en liten sample av den da den var helt ny (2010), om høsten (you know the drill), og den er liksom oransje og krydderte og gresskar og ingefær og høstløv og alt sånt på én gang. Det var skuespilleren Tilda Swinton som inspirerte Etat Libre d'Orange til å lage en parfyme som de ville skulle speile hennes unike eleganse og talent, og jeg er helt enig i beskrivelsen av den - den er noe helt for seg selv, og samtidig veldig koselig, varm og trygg. Og den sitter på hele dagen, virkelig. 

Så selv om jeg kjøpte den om våren, er den en høstparfyme. Det var om høsten jeg ble kjent med den. Da jeg endelig skulle slå til i 2015, var parfymeavdelingen på Henri Bendel's borte (et sjokk i seg selv!), og på MiN i Crosby street hadde de bare den aller største flaska - men til slutt fant jeg en 30ml-størrelse hos bittelille Twisted Lily i Boerum Hill, Brooklyn (- "How did you find us?!" sa de, kanskje ikke så vant til at parfymeentusiaster kommer hele veien fra Norge).

Så glad i den!


1 kommentar:

Løvemunn sa...

Skulle gjerne sniffet på og prøvd denne! Det er så bra med parfymer, en kan lese om dem, se på bilder av dem, forestille seg duften ut fra notene, drømme seg bort til en liten parfymebutikk i en gate i en fremmed by.… Så, endelig, kan den prøves. Noen ganger er det full klaff, og andre ganger er det total skivebom. Elsker det. Og Tilda Swinton. Men parfymen som er oppkalt etter henne har jeg ennå ikke prøvd.

Populære innlegg