onsdag, oktober 03, 2018

Serge Lutens Chergui


Chergui er en ørkenvind; en varm, tørr vind som blåser østover fra Sahara, over Marokko og mot Atlanterhavet. Serge Lutens' parfyme med samme navn kom i 2001 som en del av den eksklusive Palais Royal-serien hans, og var ikke i salg andre steder før noen år senere. Jeg kjøpte den i utlandet en eller annen gang for ca fem år siden, og har ikke helt kommet i gang med å bruke den - før nå. Nå er jeg helt overrumplet av denne eventyrlige duften! Mørk amber, tre, honning, røkelse, musk, et lite innslag av rose. Right up my alley. Christopher Sheldrake har laget den, og det er han som står bak de aller fleste Lutens-duftene. Den er alt annet enn anonym! Helt vidunderlig. 

Toppnoter: Høy, iris, rose
Hjertenoter: Honning, musk, røkelse, amber, tobakk
Basenoter: Sandeltre

3 kommentarer:

Anonym sa...

Chergui var den først duften jeg kjøpte på Heaven Scent. Jeg er ikke ofte i Oslo, dvs nesten aldri, så jeg leste meg opp og forberedte meg på hva som eventuelt kunne falle i smak. Det var kjærleik ved første sniff! Jeg er ikke så glad i tobakksnoter i duft egentlig, ofte blir det litt surt på huden min, men i Chergui gjør honningen og høynoten sitt til at tobakken blir søt og ikke sur. Nydelig høstduft, men faktisk så fungerer denne veldig godt på sommeren også!

Anglofilia sa...

Dette er en duft som jeg ønsker å elske, uten å klare det helt. Den skifter veldig på min hud alt etter hvilken temperatur det er, slik at jeg noen ganger nesten tror jeg har «forstått» den bare for å oppdage at den er fullstendig annerledes neste gang. Akk. Iallfall ikke kjedelig!

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Ja, den funker kjempefint om sommeren! Nydelig duft. :)

Anglofilia: Uforutsigbar så det holder! :)

Populære innlegg