tirsdag, oktober 02, 2018

Stoisk uro : og andre filosofiske smular / Agnes Ravatn. - Oslo : Samlaget, 2018. - 118 s.


Nok en fulltreffer fra Agnes Ravatn! I disse tekstene, noen av dem tidligere utgitt i Dag&Tid, grubler hun på om det lar seg gjøre å leve etter antikkens filosofers lære, men også nyere - som Søren Kierkegaard. Hun trekker dem ned fra ex.philpensum/idéverdenen til dagliglivet på 2000-tallet, og det er virkelig fornøyelig lesning. Slett ikke et dumt prosjekt, man bør jo hele tiden etterstrebe å forbedre seg selv og ikke bare gå i en evig ubevisst loop av gammel vane. Særlig likte jeg hvordan hun koblet Epikur (341 f.Kr. - 270 f.Kr.) med norske Melodi Grand Prix-tekster. Jeg får assosiasjoner til studietiden på Blindern og alle de skjeggete menn vi leste om den gang, men himmel og hav så mye morsommere det er å lese hennes tolkning av deres visdom. Og jeg krymper meg over opplevelsen hennes som publikum på en scene for stand-up som rimer på "katter", haha! (hennes ord)   Full medfølelse herfra. 

Jeg må bare gjenta meg selv, som jeg gjør i hver eneste Ravatn-bokomtale i denne bloggen: JEG DIGGER AGNES RAVATN. Som tidligere nevnt ville jeg gjerne ha Agnes Ravatn som venninne. Vi skulle sitte ved kjøkkenbordet og klistre klebemerker på Yves Rocher-bestillingsskjemaer mens vi spilte Todd Rundgren-plater.

Omtale av hennes andre bøker: 
*Operasjon sjølvdisiplin
*Folkelesnad
*Stillstand
*Verda er ein skandale
*Fugletribunalet
*Veke 53

3 kommentarer:

Lektor Tørrdal sa...

Nå gleder jeg meg masse til å lese denne boken. Skal gå innom skolebiblioteket og be bibliotekaren kjøpe den inn i løpet av dagen.

Glamourbibliotekaren sa...

Lurt! God fornøyelse!

Susanne sa...

Gleder meg til å lese denne virkelig. Hun har jeg fulgt siden før hun skrev gjennom en venn som gikk på skrivekunstakademiet med henne. Siden har jeg vært glad i bøkene hennes. :)

Populære innlegg