fredag, november 30, 2018

Julepresanger fra selvstendige butikkerTidligere har jeg tipset om mye forskjellig, bøker og kosmetikk osv, som man kan bestille på nett fra utlandet. 

I år vil jeg heller oppfordre til å handle i lokale butikker der dere er. Støtte opp, legge igjen penger hos de som står utenfor de store kjedene, som driver for seg selv og der hver eneste handel betyr noe. Jeg har naturligvis ikke oversikt over alle små butikker der dere bor, så dette blir en Oslo-basert liste over forslag, men dere er hjertelig velkomne til å legge igjen tips i kommentarfeltet til butikker rundtom i landet som dere synes fortjener en julegavehandel eller tre. Små koselige butikker uten trengsel og mas. 

Vil dere kjøpe klassisk musikk, gå til Lawo store under Oslo Konserthus. 
Vil dere kjøpe jazz, gå til Bare Jazz i Grensen. 
Vil dere kjøpe vinylplater eller platespillere, gå til Big Dipper i Møllergata. 

Vil dere kjøpe bøker, notisbøker, brevpapir og alt sånt fint, gå til
Sagene bokhandel
Bislet Bok
Tronsmo

Vil dere kjøpe te, kaffe og fint tilbehør (bokser, kopper og kanner osv), gå til
Lille Valkyrien Kaffe og Tehus
Majorstuen Te & Kaffe
Perchs også såklart - vi vil jo at de skal bestå her i Oslo! 


Vil dere kjøpe parfymer, sminke, duftlys eller hudpleie, gå til Heaven Scent på Eger. 

Vil dere kjøpe fine ting til hus og hjem, kjøkkenutstyr, julepynt, sofaputer og alt mulig fint som er håndplukket av en innehaver med god smak, gå til Draumefangst på Nesodden. 

Ikke glem helsekostbutikkene, kjede eller ikke. Jeg handler mye hos min lokale helsekost, for jeg vil ikke at den skal forsvinne. Der finner man råvarer, te i mengder, masse bra kosmetikk, litt klær, vaskemidler, lekre sjokolader og lignende som er mye fint å gi bort i presang. 

Så finnes det jo også mange fine små nettbutikker her i landet som også trenger kunder for å overleve. Tips gjerne om dem også. Som f.eks. Petito som har fine barneklær, og Mariell (Hjartesmil) sin butikk Fredag!


When you buy from a small business, an actual person does a little happy dance.


Kjempefint om dere legger igjen flere tips i kommentarfeltet til andre steder i landet også! (Skriv gjerne stedsnavnet med store bokstaver, så blir det enklere å se!)Når jeg får anledning, skal jeg lage en liste til dere over konkrete forslag til julepresanger fra nevnte butikker!


9 kommentarer:

Maje sa...

Vil også gjerne tipse om Cappelens Forslag. (De varslet nå at de snart ikke klarer å holde hodet over vannet lenger. Det ville vært synd om de forsvant.)

Ellers: Tetøsene er et bittelite teforetak bestående av to personer på Kolbotn. God te og flinke folk. Tetosene.no eller noen av forhandlerne. (Disclaimer: jeg kjenner en av dem, men mottar ikke fortjeneste på noen som helst måte.)

Løvemunn sa...

Svovel fabrikk & butikk i Rathkes gate 7, ikke langt fra Schous plass. Illustrerte bøker for barn og voksne, fine spill og gammeldagse leker.

tea sa...

I Trondheim så er Te og kaffehuset perfekt hvis man er glad i te, kaffe og tilbehør til sånt. Bakklandet blomster er også en fin, liten butikk. Den har bl.a. Pärlans, Quail og litt diverse annet interiørnips i tillegg til blomster (de lager nydelige blomsterkranser og buketter!). Når det gjelder mat, så er Lerflaten gård et fint alternativ for de som spiser kjøtt. De driver med frilandsgris og selger julepakker og sånt på denne tiden av året. Er man glad i LP og vinyl, så er Crispin Glover Record Shop stedet å gå. De selger både brukt og nytt i alle sjangre. Ligger i Olavshallen. Og liker man bøker og musikk er Wangsmo antikvariat ikke et så dumt alternativ.

Var selv innom både Crispin Glover Record Shop og Bakklandet blomster i dag. Anbefales!

Stine Arkeologine sa...

Så lurt! (og takk for tips for Trondheim, teabooks! Har handlet mange julegaver på Wangsmo antikvariat gjennom årene, der er det fint å gå!). :-)

Anonym sa...

Oslofolk: Ta turen innom Cappelens Forslag i Bernt Ankers gate, rett ved Brugata trikkestopp.
Sjarmerende bokhandel og cafe med kunnskapsrik og hyggelig stab som "kjøper og selger nye og annenhånds titler innen kvalitetslitteratur, og har spesialisert seg på moderne førsteutgaver, antikvariske titler, kultlitteratur, og bøker like sjeldne som uavhengige bokhandler er i ferd med å bli"
Slike steder trenger Oslo, kjøp en julegave eller ti her.

Anonym sa...

Nettbutikk: LiBe https://www.etiskmote.no - Klær og tilbehør som er etisk produsert. Lå før på Bjølsen i Oslo, men er nå ren nettbutikk. Mye fint!


Susanne sa...

Takk fordi du påminner om dette. Dersom vi støtter de små, kan de leve lenger! Te og kaffehuset handler jeg fra ennå, selv om jeg har flytta derfra. :)

Inger sa...

Fint at du minner om dette! Gå til favorittbutikken og er det kø der, kan du stå der og glede deg over at butikken kanskje overlever enda ett år. Det er en fin julebonus! Livet for de uavhengige blir vanskeligere og vanskeligere. Betal heller en litt mer for en vare kjøpt inn og solgt deg av en engasjert innehaver som faktisk bryr seg like mye som deg.

Nattsøsteren sa...

Støtter Trondheimtipsene som har kommet inn, men vil legge til Scent som ligger i Dronningensgata, og selger økologisk kosmetikk og kroppspleieprodukter. Tenker å kjøpe noen julegaver der i år.

Populære innlegg