lørdag, desember 22, 2018

Finn stilen: Desember, juleselskap, romjul! (reprise)

Vi kjører en Finn Stilen-reprisemaraton for desember! Here's to juleselskaper, julaften, og rolige dager i romjula: Sofa med god plass, fyr på peisen, grønt juletre, røde amaryllis, engelsk te i engelsk porselen, russisk litteratur, fransk parfyme, og litt ekstra velduft av tre og skog fra et duftlys - noe sånt kan man vel se for seg at romjula vil inneholde? Her også en strikket kjole i ull - kan fint byttes ut med pysjamas, gitt. 


Romjuls-collagene har et tema med svært minimale variasjoner fra år til år - det er peis, sofa, te, vinylplater og bøker. Her: Dostojevskijs "Idioten". Samt en grønn kjole fra Orla Kiely, tekopp fra Liberty, Diptyques "Feu de Bois" og Boucheron Eau de Toilette. Sånn kan jula gjerne være!

Noe sånt kan anbefales i romjula. Varme sokker, fyr i peisen, gammel Duke Ellington på platespilleren, lys fra Diptyque som dufter av tre, Weleda skin food for tørre hender, lepper og ansikt for den del, te i en fin engelsk kopp, og en parfyme man liker godt. I dette tilfellet Blenheim Bouquet fra Penhaligon's. Også ei bok - Agatha Christie er mitt valg i dag. Fortsatt god jul!


En avslappende romjulscollage må vi ha! Eller nyttårsaften for den del, siden det sikkert er mange som i likhet med meg ikke er glad i fyrverkeri og fyll og heller vil være hjemme sammen med de/den man er glad i. Her er det en grønn sofa fra Claesson Koivisto Rune som er hovedpersonen, og man kan gjerne være kledd i en myk cashmeregenser, en tilsvarende myk bukse og tøfler - alt fra Uniqlo - når man slenger seg oppi den for å gi seg i kast med en bunke bøker som venter. Duft: Wonderwood fra Comme des Garcons, som passer bra til duften fra peisen. Ellers: Hvit julete fra Harney&Sons, tekopp fra Jasper Conran / Wedgwood, og fin grønn tekanne fra Linea. Som soundtrack har jeg plukket ut Brahms' første symfoni i en innspilling med Karajan og Berlin, på vinyl. Ull, ull, ull er tingen i desember! Kjole i ullblanding fra Missoni, herrekåpe i ull fra Comptoir des Cotonniers, skjerf også fra Missoni, lue fra Stella McCartney, snøresko med hæl fra Modcloth, messengerbag fra Marc Jacobs, rosearmbånd fra Modcloth, øredobber fra John Lewis, og Diors Midnight Poison. Stay warm!I julesammenheng er jeg igrunnen tilhenger av litt mer casual stil, og ikke nødvendigvis ballkjoler. Alt til sin tid, selvfølgelig, men følgende antrekk er noe jeg gjerne skulle gå i selv: 

Grønt vakkert skjørt med svarte blomster fra Anthropologie, Mary Janes fra Pedro Garcia, svart topp med litt empiresnitt fra Rebecca Taylor, brokadeaktig kåpe fra Monsoon (Helena Christensens kolleksjon), øredobber (som matcher skjørtet) fra Erickson Beamon, enkel clutch fra Joe, Bandit-parfyme fra Robert Piguet, og makeupen er fra Laura Mercier. Cardiganen er valgfri.. men kjekk å ha om det er kjølig. Den er fra Topshop.
Litt førjulskos! Jeg liker stilen hvor man kombinerer/toner ned et digert vintage-skjørt fra YSL med en myk cashmere-genser (denne er fra Elder Statesman) og flate sko (Chanel). Litt sminke fra RMS, et duftlys fra Cire Trudon, vintageøredobber fra Boucheron, Boucheron-parfyme selvfølgelig, Bing Crosby på vinyl enda-mer-selvfølgelig, så kan man jo drikke te av Jadeite-serviset mitt, og slenge seg ned i en grønn ørelappstol. Nok en collage for de av oss som ikke er så tilhenger av galla&julebord-stilen. En nokså klassisk men casual look, ikke stivpyntet, men absolutt fin nok til å gå bort i selskap: Grå vide bukser fra Oscar de la Renta passer fint til elegante pumps fra Jimmy Choo. En lilla søt bluse fra Moschino, og en cardigan fra Miu Miu om det skulle bli kjølig. De fine "ghost glass"-øredobbene er fra Anthropologie, veska er Chloés Maggie, parfymen er Santal Blanc fra Serge Lutens, og perlearmbåndet er Tiffany signature. Også må man ikke glemme vertinnegaven - i dette tilfellet nydelig sjokolade fra Godiva.

Jeg tror nok jeg har en tendens til å gå for juleantrekk av det litt varmere slaget, og ikke disse ermeløse galla/ballkjolene i taft og blanke stoffer. Denne røde fra merket Twin-set er i en slags blanding men har i allefall innslag av ull, og den har korte ermer. Snittet, ikke minst kragen, minner om Audrey Hepburns Givenchy-kjoler i sekstitallsfilmene hennes! Jeg ville ha kombinert den med svarte strømper og litt (men ikke altfor) klumpete ankelboots; disse er fra Michael Kors. Parfymen er min yndlings-juleparfyme fra Boucheron, øredobbene er fra Valentino, knallrød leppestift fra Chanel, et av julas duftlys fra Diptyque, og en samling av Sinatras juleinnspillinger. Klart!Nesten to uker fri! Her er noe av det jeg drømmer om å gjøre i julen.. Pysjamas fra Brooks Brothers, kasjmirsokker fra Nordstroms, duftlys fra Diptyque, Africa Spa Body Balm fra Body Shop, te fra Le Palais des Thés, tekanne fra The English Tea Store, Keith Jarretts "Bye bye Blackbird"-plate fra 1993, og en stabel bøker.


3 kommentarer:

Mrs E (ibland Grefvinnan) sa...

Så mycket fint!

Anglofila sa...

Denne samlingen har jeg kosa meg med tre ganger nå! Himla mye fint.

Glamourbibliotekaren sa...

Mrs E: Takk og takk :)

Anglofilia: Så bra! :)

Populære innlegg