lørdag, desember 01, 2018

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 1


Vi er i gang! Velkommen til Glamourbibliotekarens adventskalender! Gammel og god, dette er tolvte året! Første luke åpnes i dag, og der finner vi - som i fjor og året før og året før der igjen - Radio Glamourbibliotekars julesending. 773 følgere kan ikke ta feil! Jeg har redigert den litt, lagt til nye, og nå er det over nitten timer med juleperler nøye utvalgt for dere, variert i genre og stil, men med en grunnstemning som jeg tror dere vil like. Kjør den gjerne i shuffle, det er ingen spesiell rekkefølge. Det vil si - jeg vet at flere av dere liker å åpne desember med stemmen til Perry Como som ligger øverst, etterfulgt av Kay Starrs "December" og deretter adagiosatsen fra Mozarts fløytekvartett i D-dur, så egentlig anbefaler jeg å starte på toppen. Dere kommer jo alltids gjennom den i løpet av et par dager! 

Jeg er glad for å kunne dele mine julefavoritter, som jeg har brukt mye tid på å finne gjennom årenes løp. Loppemarkeder, LPer, gamle 78-plater, det er så mye der ute som man virkelig aldri hører på radio eller andre steder hvor julemusikk pushes intenst nå utover i desember. Denne spillelista er noe av det jeg har fått mest positive tilbakemeldinger på siden jeg startet å blogge, det er tydeligvis et behov der ute for kvalitetssikret julemusikk, og jeg synes det er veldig gøy å presentere all denne fine stemningsfulle musikken til dere!

Spillelista er å finne her i Spotify - men som vanlig oppfordrer jeg dere til å fortsette å kjøpe fysiske plater. Spotify er fin som inspirasjon, men ingenting er bedre enn følelsen å eie en plate man kan holde i hånda, med cover, som man kan sette på når og hvor man vil - uavhengig av nett-tilgang. For ikke å snakke om det å gi bort eller få plater i presang - hvordan har man tenkt å løse det uten et fysisk medium? Gi bort en spilleliste til jul? Støtt opp om deres lokale plateforhandler, eller kjøp på nett om utvalget der dere bor er minimalt. (Big Dipper i Oslo er bra på vinyl!)  

Og når det er sagt: Har du ikke Spotify-abonnement, er denne spillelista ene og alene verdt å opprette et for!


Kos dere med juleperlene! Husk å hashtagge med #glamourbibliotekarensjuleperler på instagram hvis dere hører på! Og hurra for desember!


P.S. I min tekalender fra Perchs var det overraskende nok ikke te - det var et timeglass! Kjekt å ha, absolutt. 

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Takk for kjempefin spilleliste, den utgjør stort sett bakgrunnsmusikken i hele advent her i gården. Og veldig hyggelig at du kjører adventskalender i år også!

Anonym sa...

Takk! Jeg gleder meg til kalenderen din hvert år, har fulgt den siden det første året. I løpet av alle de årene har hvordan jeg feirer advent og jul endret seg (jeg har feks gått fra singel student som reiste hjem til barndomshjemmet etter eksamen i desember til småbarnsmor som feirer jul i eget hjem med svigers på besøk), og denne kalenderen har hjulpet meg med å finne nye tradisjoner. Tusen takk!

Susanne sa...

Ah, fine kalenderen. Jeg visste det ville være noe annet i en av lukene siden de annonserte med det. Nå gleder jeg meg til og håper på te i morgendagens luke :)

Glamourbibliotekaren sa...

Ingrid: Så hyggelig at lista faller i smak! :)

Anonym: Så moro å høre! :)

Susanne: Tenk om det KUN hadde vært utstyr i alle lukene, haha. Tidene skuffelse :D

Populære innlegg