mandag, desember 17, 2018

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 17

Julekonserter har det vært jevnt og trutt i hele desember, ikke minst i helga som var! Men også i dag kan man gå på konsert. Ullern Kammerkor har for eksempel sin julekonsert i Fagerborg Kirke. I morgen kan man høre Kvindelige Studenters Sangforening i Uranienborg Kirke, eller Oslofilharmoniens julekonsert i Oslo Konserthus, eller Solveig Slettahjell i Kulturkirken Jakob. Torsdag kan man høre Det Norske Jentekor i Oslo Domkirke. Osv osv. 

Har dere vært på fine konserter nå i desember? Her er det også fritt fram å reklamere for egne og andres kommende julekonserter, og det gjelder selvfølgelig hele landet!

Dagens luke hos Perchs inneholdt deres White Persian. Jeg er veldig glad i Perchs' hvite teer, og denne er en ganske tradisjonell hvit/grønn aprikos-fersken-te. Bør ikke trekke for lenge, noe som gjelder de fleste ferskenteer i grunnen. God er den absolutt!

6 kommentarer:

Lektor Tørrdal sa...

Jeg var å så Rogaland teaters juledugnad "Me jule deg opp" til inntekt for Kirkens bymisjon i går. Det er en fin opplevelse hvert år, og jeg liker at vi hyller det viktige arbeidet Kirkens bymisjon gjør.

Maje sa...

Julekonsertsesongen har vært variert for meg i år. Jeg startet med Juleoratoriet (det må jo være noe av det vakreste som er skrevet), som jeg alltid er på let etter i november og desember. Denne gang med Vestoppland kammerkor, kammerkoret Viva og Innlandet symfoniorkester. Helt fantastisk, så klart. Deretter ble det Thea K. Eriksens "Et juleevangelium" (finnes på plate - helt nydelig), så en intimkonsert med Lewi Bergrud (også helt magisk), før en annerledes julekonsert med Willow, en lokal gruppe som spiller keltisk musikk. Deretter gammeldags julekonsert med korpset jeg pleide å spille i. Det foregår på et gammelt bedehus, med etasjeovn som det knitrer muntert i mens det spilles. Det er virkelig julestemning for meg.

A. sa...

Jeg så "Nøtteknekkeren" på Operaen nå nylig. Det er første gangen jeg har sett ballett, og etterpå var jeg så imponert at jeg kjøpte billetter til en annen ballettforestilling til våren.
Denne bloggen har gjort meg mer oppmerksom på andre kulturinntrykk enn det skriftlige.

Glamourbibliotekaren sa...

Lektor Tørrdal: Så fint! :) (Må komme meg til Stavanger for å se Rogaland Teater en gang; har familie i staben der.)

Maje: Høres veldig koselig ut! Knitrende ovn burde være obligatorisk på julekonserter :)

A.: Music to my ears! Veldig glad for å høre dette! :)

Anonym sa...

Hei. Jeg var så heldig å få billett i gave til Händels Messias i Uranienborg kirke forrige fredag. Min første julekonsert noensinne! Vil gjerne anbefale en litt annen type førjulskonsert: Unni Løvlid (en av Norges fremste folkesangere) synger i Emanuel Vigelands museum på kunstnerens dødsdag den 22.12. Ser at det fortsatt er ledige billetter i dette unike rom. Det er tredje året på rad hun holder denne konserten, og det anbefales helhjertet. Kanskje særlig for de som aldri har besøk Emanuel Vigelands museum på Slemdal. Legger ved FB-arrangementet: https://www.facebook.com/events/1030829157063259/. God jul!

Anonym sa...

Og der greide jeg selvfølgelig å legge ved feil FB-link. Her er den riktige: https://www.facebook.com/events/2116472655053386/

Populære innlegg