mandag, desember 03, 2018

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 3


I dagens luke: Amaryllis. Amarylliser er temmelig uforutsigbare. Noen ganger blomstrer de bare dager etter at man kjøper dem, andre ganger kommer de ikke ut før langt uti januar. Det kommer vel an på hvor hardt de er drevet fram i utgangspunktet. Amarylliser skal ikke vannes for mye, i allefall ikke i begynnelsen (Damen i blomsterbutikken sa at man nesten ikke skal vanne den i det hele tatt før blomsten begynner å komme ut). Lunkent vann på jorda, ikke rett på løken. De skal heller ikke stå altfor varmt. De vokser fort og strekker seg etter lyset, så de bør snus i blant. Stilken er skjørere enn man skulle tro, så vær forsiktig så den ikke brekker når blomsten har kommet ut. Men skulle den brekke - putt blomsten i en vase, de funker bra som avskårne også. Man får jo kjøpt avskårne overalt nå, de er fine sammen med furu!

Liker dere røde eller hvite best? Jeg har stort sett både og. De røde er liksom ekstra julete, og de er også fine å ha utover nyttår og januar, ettersom de lyser opp de mørke morgenene når man har begynt å jobbe igjen etter ferien. 


Akkurat nå har jeg en hvit som jeg fikk av mamma for to uker siden. Den blomstrer så pent! 

Min adventskalender i dag innehold Keemun-te. Det er en mild svart te fra Kina, og den er av typen som jeg kan bøtte nedpå uten stans - så den er straks tom allerede. Definitivt en å kjøpe mer av senere!

2 kommentarer:

Susanne sa...

Jeg er også en som liker begge godt. Jeg er ikke veldig flink med blomster, bortsett fra urter, men jeg synes de er flotte :)

Glamourbibliotekaren sa...

De hører jula til! :)

Populære innlegg