lørdag, desember 08, 2018

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 8


Hva skuer mine øyne? En peppernøttdeig av en eldgammel oppskrift fra 1800-tallet? Ja! Ettersom man trenger julegodis å kose seg med før jul, ikke bare i selve jula, bør man kanskje begynne å bake nå. Denne helga passer perfekt! Her skal det trilles til den store senebetennelse! Og aller helst til tonene av James Lasts "Weihnacht Hammond-a-go-go" eller andre godbiter fra vinylsamlingen. "Christmas Hammond" kjøpt for 39 kroner på Rimi på Sagene for mange år siden funker også. (Ja nettopp, julemelodier i Austin Powers-stil! Bare så synd jeg kvitta meg med "Christmas with the stars from Glamour" som jeg kjøpte på samme sted, den er jo en riktig kuriositet!)

Grav fram deres beste oppskrifter og sett i gang. Og etterpå skal det spises med god samvittighet!

Fortell meg og alle leserne hva dere liker å bake til jul/advent!

I Perchs-kalenderen i dag var det en veldig god urtete! "Cool herbal" er tittelen, og med både sitrongress, peppermynte og lakrisrot minner den veldig om min store favoritt fra Tante T, Cool Mint! Godt å vite; da kan jeg kjøpe Cool Herbal når jeg går tom for Cool Mint og ikke har umiddelbare København-planer.  

6 kommentarer:

Ellen sa...

Peppernøtter er godt! Det skal jeg jammen bake til denne julen. Ellers har jeg planer om kokosmakroner og tyske skiver i løpet av denne helgen og på mandag skal vi bake pepperkaker. De skal bakes sammen med nevø og niese, det er en mangeårig og veldig koselig tradisjon.
Sandkaker og kromkaker er også veldig godt.
Det er i det hele tatt veldig mange gode småkaker, jeg synes de fortjener en renessanse!
Takk til glamourbibliotekaren for god inspirasjon!

Inger sa...

Brune pinner må også være med, ikke minst fordi de enkelt kan bakes vegansk!

Anonym sa...

Jeg pleier å lage napolionshatter, pepperkaker, biscotti, og noen ganger rømmebrød fra Telemark. Stekeovnen min ble ødelagt på torsdag. Så bakeplaner for helgen gikk i vasken. Men forhåpentligvis har jeg en “ny“ stekeovn til uka... litt dårlig timing siden vaskemaskinen også ble ødelagt forrige uke. God jul til meg:) jaja...
god helg og god baking:)
-Yvonne

Andrea sa...

Min favoritt i jula har alltid vært kromkaker, men de lager jeg aldri selv. På magisk vis dukker de allikevel opp i juleboksen hvert år. Jeg pleier å lage peppernøtter (oldermors oppskrift!) til familien i gave, og noen ganger brune pinner. Ellers må jeg alltid ha lussekatter til Lucia, og i år får jeg prøve meg på en vegansk versjon til søsteren mi. Spennende!

Glamourbibliotekaren sa...

Ellen: Mm, kokosmakroner, det er en bra idé! :) Hyggelig at du blir inspirert!

Inger: Helt klart, brune pinner er en klassiker!

Yvonne: Aiai, I feel your pain! Jeg opplevde en gang at døra på steikeovnen min ramla av (!!) to dager før jeg skulle arrangere teselskap for fjorten personer. Da var det ikke mye tid til å se etter bra tilbud, hjelp! :D Det ble første og beste. Men er fornøyd med den heldigvis.

Andrea: Peppernøtter er kjempefin gave! :)

instance sa...

Pepperkaker er et must, ellers krumkaker, kokosmakroner og biscotti med appelsin og mørk sjokolade. Før sendte bestemor oss alltid et spann med helt fantastiske kransekaker, de er altså helt vanvittig seige og gode, men etter at hun gikk bort har vi naturlig nok ikke spist dem. Mamma har i sommer funnet to oppskrifter i oppskriftsbøkene etter henne, så vi har store planer om å forsøke oss på å gjenskape vindunderet på nyåret.

Populære innlegg