søndag, desember 09, 2018

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 9

Hyacinter/svibler er fine både før og under blomstring, og duften av selve blomstene er definitivt noe som bringer julestemning. Pynt gjerne med litt mose rundt løken. Jeg har noen i en liten tre-eske som min grandonkel hadde i verkstedet sitt og sikkert brukte til skruer (eller i allefall noe helt annet enn svibler). Husk bare at allergikere kan reagere ganske sterkt på denne lukten - ta hensyn. Det kan fort bli for mye for ikke-allergikere også. Jeg setter dem ut straks de begynner å blomstre, for  å skåne min stakkars mann. Jeg har kjøpt noen for å ha ute ved inngangsdøra også, de kan fint stå der hele tiden egentlig. (Julestjerner er heller ikke særlig bra for mange allergikere, her kommer de ikke innenfor døra, så tenk på det når dere inviterer hjem venner og familie)


Azalea har jo fått et comeback de siste årene, de er fine og lukter ikke like sterkt. Min personlige favoritt er den pene rosa julegleden. Dessuten - julerosene! Da jeg var liten, fikk mamma en rot av en julerose fra farmors venninne Fru Rivelsrud. Det var uendelig eksotisk, for den blomstret jo under snøen! Vi hadde aldri sett på maken. Det var spennende å følge med på den, og de var ikke å få kjøpt noe sted i butikkene. De siste årene har det vært en juleroseeksplosjon, så nå er de lettere å få tak i overalt. Jeg anbefaler å grave dem ned i hagen til våren, så pass på at de overlever jula! 

Dagens luke i Perchs-kalenderen inneholdt en økologisk grønn rooibos med navnet Sea Breeze. Den inneholder mye - tindved, ananas, gulrot (!), sitrus, ringblomst og eple. Min første tanke var dog "pære". Jeg synes den er god på smak, så hvis jeg noen gang skal kjøpe en rooibos kan det gjerne bli denne. Ellers er det en te-genre jeg vanligvis ikke pleier å ha i hus. 

4 kommentarer:

Kristin sa...

På en måte trist at vi ikke klarer å senke skuldrene uten å måtte lese din blogg. Men samtidig så uendelig bra at vi klarer det ETTER å ha lest den :-) Tusen takk for din innsats.
Jeg har Pukka-kalender. Like spent hver dag om jeg finner en te som ikke smaker nyslått gress. Neste år prøver jeg annen variant. Ha en strålende andre søndag i advent!

Anaruh sa...

Jeg kom over Sea Breeze på et bakeri for noen uker siden og falt for den med en gang. Helt enig i at den leder tankene til pære! Tror jeg skal kjøpe meg et hento av den og ta med i seilbåten til sommeren, navnemessig passer den jo perfekt der.

Ha en riktig fin søndag!

Kathrine sa...

Jeg ønsker meg enda flere innlegg med god advents og julestemning her inne! Du ser ut til å ha det så koselig hjemme, det virker som dere gjør så mye koselig nå før jul, så jeg har lyst til å se enda mer av det :-) Gjerne sånn "ett foto i timen" som mange bloggere driver med, det hadde vært gøy! Takk for en kjempefin blogg, må innom her hver dag minst to ganger :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Kristin: Hehe, nyslått gress. Vet hva du mener :) Og takk for hyggelige ord!

Anaruh: Det er morsomt når hjernen feilkobler og finner ut at det er en hovedingrediens der som slett ikke er der, haha!

Kathrine: Å, vet du, det har jeg ikke kapasitet til. Vi gjør mye koselig før jul, absolutt, i går var det for eksempel en helt strålende adventssøndag, men å dokumentere det i bloggen ligger ganske langt ned på lista slike dager. Å skulle huske å ta et bilde i timen ville ødelagt så mye og bare stressa meg midt oppi alt det fine. Prøver å inspirere når jeg har noen minutter her og der istedenfor! :) Men takk for forslaget, glad for at du liker bloggen da!

Populære innlegg