mandag, desember 31, 2018

Godt nytt år!


Kjære lesere av denne blogg! Jeg sier som jeg gjorde på nyttårsaften i fjor og årene før: 

Tusen takk for alle hyggelige kommentarer og mailer jeg har fått av dere i året som har gått. Jeg har verdens beste lesere! Dere er en gjeng med smarte og oppegående mennesker som støtter og oppmuntrer hverandre i kommentarfeltet, uten å vite hverandres navn eller bakgrunn. Antallet ufine kommentarer er lik null, jeg må så å si aldri sensurere noe som helst, og det sier litt om hvor lite misunnelse og jantelov som råder blant denne bloggens lesere. Det er jeg veldig glad for! (Det blir jo færre og færre som legger igjen ord her, sånn er det bare i bloggverdenen, men antallet lesere er stabilt og dere henger jo med selv om 99% av dere er tause følgere.) 

Jeg håper dere alle har en fin nyttårsaften! Husk at barn foretrekker klinkende edru foreldre om de får velge, og at de merker endringen hos oss voksne selv etter det minste lille glass med vin (for selv om man ikke tror man endrer seg, gjør man det). Pass på hundene når rakettene begynner å smelle. Kudos til de butikkene som har sluttet å selge raketter fordi de tenker på dyrene! Jeg håper fyrverkeri snart blir forbudt. 

Året som har gått har inneholdt ytterpunkter, vil jeg si. Akkurat som året før, og året før der igjen. Politikere gjør meg vettskremt, både ute i verden og her hjemme i Norge. Mange mener visst at mennesker har ulik verdi, at vi ikke skal bry oss om andre enn oss selv. Media følger opp med sine sensasjonsoverskrifter og klikk-grådighet, og bidrar til å spre holdninger som minner om tider vi håpet var tilbakelagt. Det er uhyggelig. Jeg håper 2019 blir året der ting kan endre seg. Kanskje slutter menneskene snart å ødelegge for seg selv, i alle fall på noen områder. Vi må ikke miste håpet. 

Mitt personlige 2018 oppsummeres kanskje i en slags kavalkade her om jeg får ånden over meg! Det er jo også blitt en tradisjon. 

Vi holder oss hjemme i kveld, som vanlig på nyttårsaften egentlig, og når datteren vår har lagt seg skal jeg ta et varmt bad som jeg pleier,  og siden blir det middag og deretter créme brûlée signert min elskede. Samt en klassiker-film for å klare å holde seg våken til midnatt! 


Aftenens nyttårsmelodi er det som vanlig Peggy Lee som står for. Denne innspillingen gjorde hun da hun var over seksti år, og kanskje er det også noe av det aller mest ekte hun gjorde. En underbar sangerinne var hun. Klump i halsen. Jeg ønsker hver og en av dere et riktig fint og fredelig 2019! Vi ses snart! 

Årets nyttårsforsett for oss alle, i år som i fjor: Vær et enda bedre medmenneske, hver eneste dag. Lokalt og globalt. 

(Og husk å rapportere inn glamorøs fredag hver eneste uke, det er vel et bra forsett!)

GODT NYTT ÅR!

12 kommentarer:

Kristin sa...

Tusen tusen millioner takk til deg for dette året, jeg var så glad da du kom tilbake! (og så veldig lei meg da du tok pause!) Fineste bloggen, beste måten å senke skuldrene på. Jeg liker så godt det tidløse her inne, ting som varer i mange år, tradisjoner, at det over hodet ikke handler om trender som skifter raskere enn jeg rekker å henge med i. Kjøpe ting for å ha lenge, finne dem fram igjen år etter år. Jeg har lært så mye av deg. Det er så mye jag ellers der ute i sosiale medier, om å ha det fineste/største/dyreste. Jeg blir så nedstemt av det. Tusen takk for at denne bloggen representerer det motsatte. Fred og ro. Jeg ønsker deg og din familie et riktig godt nyttår, og det samme til alle leserne her inne som jeg føler meg så sammensveiset med selv om jeg ikke har møtt noen av dem! Gleder meg til fredagsrapportering i 2019! :-) Stor klem fra Kristin.

Ingerid sa...

Godt nyttår til deg og dine også, kjære Glamourbibliotekaren! Jeg er så glad for at du blogger igjen og har tenkt å fortsette i 2019. Hilsen fra foran en peis i fjellheimen!

Marianne sa...

Godt nytt år fra fjellheimen! Vi nikoser oss med juleperlene dine, for siste gang denne jula vil jeg tro, og kalkunen står i ovnen. Freden senker seg over oss her. Jeg vil takke for alle de fine stundene med denne bloggen også i år, jeg har lest den siden 2007 og sier meg enig med Kristin over her, så befriende fri for mas og kjøpepress. Av deg har jeg lært meg å finne min egen stil, å stole på at det jeg liker er fint for meg, at jeg ikke må ha det som alle andre har. Så takknemlig for det :-)

Ha en riktig fin nyttårsaften kjære glamourbibliotekar, med dine kjære og helt sikkert med fin musikk og god stemning! Signing off, ses i 2019!

Anonym sa...

Godt nytt år kjære deg! Og takk for alle boktips, hvem skulle trodd at JEG, den minst konsentrerte av alle, skulle klare å lese russiske klassikere! Ha en skikkelig fin nyttårsaften, gleder meg til 2019 og mer blogging!

Ragnhild sa...

Happy new year! Takk for nok et hyggelig bloggeår med gullkant på tilværelsen!

Anonym sa...

Godt nytt år! Og takk for alle inspirerende og stemningsfulle blogginnlegg i året som gikk! Jeg blir glad og harmonisk av å lese bloggen din. Av og til leser jeg i arkivet, bare for å få litt godstemning og positive vibber. Helt klart den beste bloggen! Klem fra Jorunn

Anonym sa...

Den sangen er så fin! Takk for inspirasjon til nyttårsforsett, både det med medmenneske og fredagsrapportering - jeg skal følge opp begge deler :-) Nesten det samme som kongen sa i talen sin i går, om å være vennlig mot hverandre! Det minner meg jo om den luka i kalenderen din som handler om nettopp det der. Viktig å huske på. Godt nytt år Glamourbibliotekar! Tusen takk for beste bloggen!

Anonym sa...

Takk for fine og viktige ord. Jeg er så glad for at du er tilbake på bloggen, den gjør livet mitt litt bedre!
Det er sjelden jeg legger igjen kommentar, siden det ofte skjer at jeg ikke klarer å bryte gjennom sikkerhetsmuren med kommentarene mine, håper jeg lykkes denne gangen.
Godt nyttår til dere alle!
Mvh sjh74

Stine Arkeologine sa...

Godt nytt år! Er som alle de andre her veldig glad for at du blogger igjen! :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Kristin: Tusen takk, og så glad jeg blir for å høre at "misjonen" min kommer fram! Velkommen tilbake med fredagsrapportene :)

Ingerid: Godt nytt år! :)

Marianne: Så fint å høre! Det du liker er bra for deg, du må virkelig ikke ha det alle andre har. Det er jo bare kjedelig å kopiere andre. Mye morsommere å ha sin egen greie, det er det jeg har prøvd å formidle i denne bloggen fra tidenes morgen :)

Anonym: Så gøy å høre! Det blir mer russisk i vinter også! :)

Ragnhild: Godt nytt år! :)

Jorunn: Så hyggelig å høre! Kjekt med arkivet, jeg glemmer jo ting jeg har gjort selv og da er det fint å kikke tilbake :)

Anonym: Så bra, slike forsetter bør man holde. Godt nytt år! :)

sjh74: Så fint at du kommenterte til tross for den dumme sikkerhetsmuren! Skulle ønske jeg kunne skru den av. Takk for hyggelig hilsen! :)

Stine Arkeologine: Og jeg er glad for at du fant ut at jeg blogget igjen :D

Ida sa...

Godt nytt år kjære Glamoubibliotekaren! Takk for denne bloggen, med inspirasjon, musikk, glede og gode holdninger. Jeg er så glad du er tilbake igjen, for dette en en herlig plass å kunne "rømme inn i" både når verden og dens nyheter blir skummel, og når hverdagene går i ett. Jeg håper som deg på bedre tider framover - at godhet skal komme først. Og mens vi venter er det hyggelig å komme inn hit, til fellesskap blant leserne, ting man kan kjenne seg igjen i, og gullkant på hverdagen. Jeg gleder meg til å følge deg i 2019 også ;) Nyttårsklem fra meg og kattepusen.

Glamourbibliotekaren sa...

Ida: Tusen takk for hyggelig kommentar og nyttårshilsen! :) Jeg har tro på at det fine fellesskapet her inne kan spre godhet på sin måte, så jeg håper alle vil fortsette å være her og rapportere inn fine ting :) Godt nytt år!

Populære innlegg