søndag, desember 23, 2018

Vårt juletre

Vi tar en titt på juletreet vårt! Her er utsikten mot treet fra der jeg pleier å stå på kjøkkenet og lage te om morgenen. 
Den basunspillende engelen jeg kjøpte i domkirken i Siena.


Dompapene og den stripete kula etter farmor. 


Barndommens yndlingsjuletrepynt - farmors røde speilkule!


Tett fulgt av denne fine rosa bjella, som jeg også var så heldig å arve etter henne. 


Over hundre år gammelt perlekjede fra loppemarked. 


Denne bittelille er også etter farmor. Jeg elsket de innhule kulene!


I toppen har vi to glitrende stjerner! Den nederste og ganske nedslitte er fra mamma og pappas første ekteskapelige juletrær (jeg rappa den da de kjøpte ny for mange år siden), og den øverste er fra gamle Mysterud på Sagene - altmulig-butikken som nå er gått over i historien. Jeg håper dere ser at den er helt lik den stjärnan som Tyko Jonsson fästar i granens topp; den stora glittrande stjärnan för 14:50 som han gratis tagit med hem från sitt varuhus. Farmor heklet hundrevis av snøkrystaller. 


Denne er en nyere klassiker!


Ok, jeg lyver litt. Dette er ikke bilder fra årets tre - det meste her er arkivbilder, for når treet er ferdig pyntet er det jo jul og da har ikke jeg tid til å sitte med bloggen. Men treet vårt ser jo tilnærmet likt ut år etter år, utrendy så det holder for vi kjøper ikke noe særlig nytt til det - med unntak av én ny ting hvert år til vår lille datter. Da hun var en måned gammel, fikk hun en engel fra Karen Blixen-serien til Rosendahl. I fjor fikk hun en fin tysk isbjørn-kule. I år, ettersom hun er så glad i å spille LP-plater, fikk hun denne som jeg kjøpte hos Draumefangst: 
Men det fineste av alt: Hennes aller første tøfler, tatt i bruk allerede på barsel A på Ullevål, én dag gammel:


Bittesmå.

1 kommentar:

Faderay sa...

Så koselig juletre dere har! Her har vi også flere sånne uthulte kuler, husker jeg syns de var mindre fine som barn - nå er det nesten de fineste og føler meg heldig som kan henge de på treet.

Ønsker deg og dine er riktig fin jul, og ellers vil jeg bare takke for den veldig fine spillelisten på spotify.

🎄

Populære innlegg