tirsdag, januar 08, 2019

Lipattis ConcertinoJeg sitter på jobb på en helt vanlig tirsdag, dvs årets første jobbtirsdag, og hodet er ikke riktig med ennå. Nettbutikkene støvsuges som vanlig for nye plater, det går på rutinen, jeg finner noen som ser interessante ut, og begynner å lytte. Haydn og Mozart, ung belgisk pianist, høres fint ut. Jeg forstår dog ikke hvorfor navnet til den rumenske pianisten Dinu Lipatti står der, han døde jo for snart 70 år siden og dette ser jo ikke ut til å være ei plate med gamle innspillinger han har gjort. 

Så viser det seg at Dinu Lipatti også komponerte litt musikk i sitt korte liv, deriblant en liten klaverkonsert i klassisk stil. Hør på dette!!Det er noe av det fineste jeg har hørt på lenge!

Denne plata skal jeg kjøpe. Hvis flere vil, kan det f.eks. gjøres her. Dette er dagens glamourtips fra meg! Glamour for øre og sjel. 

5 kommentarer:

Emma sa...

Så fin! Det visste jeg ikke.
Jeg får assosiasjoner til stille vinterlandskap,
jorder med stubbmark med et tynt lag av sne.
Kanskje det bare er meg som er litt trett og stille i hodet i dag, men det var nydelig, tusen takk.
Den må nok på ønskelisten.

Ulla-Britt sa...

Tilbake fra en deilig, analog helg på hytta (tømmer, uten vann og strøm men MED vedfyrt badstue)var det nydelig å bli møtt av denne kontemplative musikken som får roen i sjela til å vare. Tusen takk, kjære Glamourbibliotekar, for at du gjorde oss oppmerksom på denne platen. Den skal kjøpes! Ønsker deg og alle følgere av denne unike bloggen et godt nytt år med fine opplevelser og vakker musikk.

Stine Arkeologine sa...

Takk for at du deler slike vakre funn! :-)

Anonym sa...

Helt nydelig, akkurat det jeg trengte her jeg ligger med influensa med behov for oppmuntring, inspirasjon og distraksjon. Virkelig fint altså.

Glamourbibliotekaren sa...

Så bra den falt i smak! :)

Populære innlegg