tirsdag, januar 01, 2019

Minner fra 2018, del 1

Godt nytt år, kjære venner! Håper 2019 ser bra ut så langt! Og før vi går videre: 

Vi må jo ta en titt på 2018 nå når vi er inne i et nytt år. Midt på året var det en lang bloggpause, så noe "ny" dokumentasjon vil det faktisk være her. Bilder dere ikke har sett før. 


Et uvisst antall besøk hos Perchs Tearoom preger dette året som har gått. 


Ett bilde til. Bare fordi. 


Te hjemme også. Alle de faste teselskapene jeg inviterer til hvert år. Her: Januarteselskapet. Søndag formiddag, fire-fem gjester, gode kaker, samtaleemner med stor bredde. 


Og gode kaker og pent servise og duker og blomster da. 


Etterjulsvinteren bestod av tulipaner. Gleder meg!


Fine trilleturer og masse snø!


Jeg spanderte te på min venn Steve som var på verdensturné.Vi var i ettårsdag hos ei lita venninne. 


Det ble mye te foran den gamle ovnen!


Så kom vårvinteren, vårsola, med te og bok under morelltreet.


Og endelig startet hagesesongen!


Koselig teselskap med baby&bakst-klubben hos Maren -- og afternoon tea hos Ine. Et av årets høydepunkter var å vise henne vårt kjære Paris. Alle stedene våre, parkene, gatene, torgene, kaféene. Så fint det var å være tre der vi alltid har vært to! Det vil si - forrige gang var hun en bitteliten hemmelighet i magen; det var jo noe helt spesielt det også. 

(Så naturlig hun føyer seg inn i slikt vi har gjort tusen ganger, i alle år, hun er jo en del av oss og samtidig helt 100% seg selv.)  

Snakker om perfekt timing for Paris-uka. Vi hadde sommertemperaturer, gikk i t-skjorte. Alt blomstret, virkelig overalt. Resten av april var det kaldt og regn der. Lyset på kjøkkenet om våren. Og botanisk hage!


Den hvite magnoliaen hjemme blomstret også. 


Hvitveisskogen vår. Svarttrostens sang blant de høye eiketrærne. 


Så blomstret morelltreet, og hageselskapsesongen var i gang!


Sitronmarengs og syrin-oolong fra Paris under morelltreet. (Jeg har en mistanke om at dette også var en baby&bakst-happening!)Så begynte syrinene å blomstre! Fra og med denne dagen tror jeg verandadørene stod åpne helt til oktober. 


En liten andrik på 17.mai. Årets mest brukte plagg: Stråhatten. Hver eneste dag fra mai til september. 


Vi drakk mye te på benken under kirsebærtreet også. 


Og kikket opp. 


Og plukket inn. 


For ikke å snakke om under hurdalsrosen!


Roseblader var det eneste som regnet sommeren 2018. 


Her begynte plena å tørke. Vi gikk mye barfot, men mot slutten av sommeren var det som å gå på ei sandstrand. Etter hurdalsrosa gikk peonene i gang. 


Med over 80 peonknopper i hagen kan man fint plukke inn noen! For en luksus. Lubne velduftende gigantiske peoner. Hun likte dem også. Teselskap for to i trappa mellom peonene. og på benken. Vi drakk fra hver vår lille franske antikke rosekopp. Den til venstre kjøpte jeg for mange år siden på et marked i Paris, den til høyre har jeg fått av mamma som har kjøpt den i Provence. Jeg husker ikke hva anledningen var her. Så mange kaker og selskaper det ble i sommer! Noe måtte man jo bruke denne varmen til. Skummelt var det virkelig, jeg fatter ikke at klimaskeptikerne kan ta så lett på det. Jeg har følelsen av at vi bodde i skyggen av morelltreet hele sommeren. Te og selskaper på benken, klesvask vaiende i vinden, lesing i hengekøyene. I noen deler av hagen var det fremdeles litt gress å gå på. Det var ennå bare juni. 


Dette var omkring sankthans. 


Og dette er årets midtsommerkrans; hun må jo få hvert år. 


En sjelden innekveld. Del 2 kommer!

12 kommentarer:

Sol sa...

Så nydelige bilder! Morsomt å se bilder fra bloggpausen din :-) Nydelig jente også, for et heldig barn hun er som får vokse opp i fred og harmoni hos dere fine mennesker. Et riktig godt nytt år ønskes deg, kjære Glamourbibliotekar! Måtte det romme mange flotte stunder med bøker, te og musikk. Klem fra Sol.

Anonym sa...

For en utrolig flott blomstring dere har! Hvordan ble det utover sommeren med tørken og alt det? De peonene er jo virkelig praktfulle. Skulle ønske jeg hadde grønne fingre :-) Godt nyttår! Hilsen Stine

Anonym sa...

Godt nyttår! :-D Hva var dommen over Perchs kalenderen forresten? Savnet oppdatering de siste dagene før jul men regner med du var travel :-)

Anonym sa...

Feminist :-)

Maren sa...

For et nydelig innlegg, og mange gode minner!

Astrid sa...

Så fine bilder og minner! Fint å oppsummere året litt på denne måten synes jeg.

Stine Arkeologine sa...

Så mye fint! :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Sol: Takk for hyggelig kommentar! :) Godt nytt år til deg også!

Stine: Fram til sankthans var det kjempefint, skikkelig skikkelig fint, men så begynte det virkelig å tørke i juli. Det ble jo vanningsforbud med hageslange, og da var det ikke så enkelt å holde hagen i form. Vi vannet med kanne på alle stauder og roser og sånt, men allikevel ble det ganske trist der ute. Skumle greier, jeg liker det virkelig ikke.

Anonym: Der sier du noe, jeg glemte helt å oppdatere bloggen! Men jeg var kjempefornøyd med Perchs-kalenderen, like fornøyd som jeg pleide å være med Tante T sin back in the days. Ikke noe eksperimentelle greier, ikke masse rooibos (sånn som den svenske tekalenderen jeg hadde i tre år og som tok helt av i fjor og bare ble rar), bare klassiske gode teer fra Perchs. Mange av dem hadde jeg smakt før, men det gjorde ingen verden ting. Tommelen opp herfra!

Anonym: But of course :)

Maren: Takk, ja, mange gode minner! :)

Astrid: Ja det er jo morsomt å se litt tilbake hva man har brukt året på!

Stine Arkeologine: Takk :)

Studinen sa...

Å! Der er jo de fine koppene jeg har sett men ikke visst navnet på! De blå og hvite på det sitronkakebildet, hvor er de fra og hva heter de? Er de antikke eller kan man få kjøpt dem?

Glamourbibliotekaren sa...

Hei! Det er Ostindia fra Rörstrand, og de produseres fremdeles! :) De er så fine! Jeg samler ikke, men har fire kuverter og det holder. (Akkurat her hadde jeg kombinert dem med asjetter fra Figgjo Sissel i blått)

Glamourlæreren sa...

Nydelig, dette trengte jeg nå. Sitter på jobb og skjønner ikke helt hvor ferien ble av. Klarer ikke helt å gni trøttheten ut av øynene, og skal undervise om to timer.. Ble litt bedre av å se alle de fine bildene, bli påminnet om lysere dager og blomstring og å gå barføtt i gresset. Ha en fin dag og godt nytt år!

Glamourbibliotekaren sa...

Håper undervisninga gikk greit! Og kanskje januar-tipsene mine er noe for deg? :) Ha en fin dag!

Populære innlegg