mandag, februar 18, 2019

Et umiddelbart platetipsDet er morsomt å ha en blogg når jeg sitter og fordyper meg i noe nytt som har kommet, og som jeg vil dele med noen/verden/dere! Det føles så veldig direkte. Inn i øret mitt, hjertet dobler antall slag i minuttet, ut gjennom fingrene og BANG - der har dere en anbefaling. 

I dag gjelder det den nye plata til Vadym Kholodenko, der han spiller tre av Sergej Prokofjevs klaverkonserter sammen med Fort Worth Symphony Orchestra og dirigent Miguel Harth-Bedoya (som jo er Korks sjefsdirigent). SÅ FIN! Melodisk, energisk og flott, spennende tonalitet med modale skalaer og uventede modulasjoner, men det gir sånn mening. Og jeg får skikkelig dårlig samvittighet for at jeg tegnet fippskjegg og øredobber på Prokofjev i musikkhistorieboka i andregym. (Det var ikke ondt ment, jeg lover!)

Plata kan kjøpes her til bare litt over en hundrings. Den ligger på div. streamingtjenester også, men slike plater skal man da virkelig EIE. 
3 kommentarer:

Kristin sa...

Tusen takk for spennende tips! Prokofiev er en komponist jeg må høre mer på kjenner jeg.

Maja sa...

Deilig å komme inn hit for litt dannet input når man har sittet på et venterom og hørt drittmusikk på P4 i en halvtime. Dette trengte jeg nå! Takk skal du ha, nok en gang, kjære.

Glamourbibliotekaren sa...

Kristin: Ja, der er det mye å hente! :)

Maja: Så fint :) Glad for å være en motvekt til kommersiell venterom-radio :D

Populære innlegg