fredag, april 05, 2019

Fine ting i april

For andre år på rad er "fine ting i mars"-lista plutselig er mer aktuell i april. Lang vinter! Men nå nærmer det seg noe, dere. Snart er det jo påske også. Vi ser på fine ting med april!- Snøen forsvinner gjerne nok til at man kan gå i joggesko. Dette er vårtegn nummer én fra barndommen, og fremdeles kribler det i magen når man rusler avgårde i joggesko for første gang om våren. Lyden av grus under sålene. Får lyst til å hoppe strikk (NB! ikke hoppe i strikk).

- Sola kommer opp så tidlig at man må være ordentlig morgenfugl (som jeg jo er) for å få det hele med seg. Kveldene er lysere! Vi har jo allerede skrudd klokka fram. 

- Blåveisa kommer, og lykken den medfører. Hvert eneste år. 

- Man kan faktisk vaske og henge ut sengetøyet og rekke å legge det på senga samme kveld - hvis det både er sol og vind, vel å merke. Og man må begynne tidlig på morgenen, for det trenger noen timer. Men det er så innmari verdt det. Snøen har endelig forsvunnet fra trappa opp til klesstativet vårt, så nå blir det klestørk any day! 

- Når man står på badet om morgenen og er trøtt, synger plutselig svarttrosten der ute i skogen - og man hører lyden så godt selv om vinduet evt er lukket, for det er ingen andre lyder ute. Så åpner man badevinduet og hører den enda bedre. Eller når man våkner en time for tidlig om morgenen, og ligger og slumrer en lang stund og hører på svarttrosten som synger rett utenfor. Det finnes ikke bedre måte å bli vekket på. 

- Vårparfymene setter stemningen. Alltid. 

- Vårplatene også! Åh. Jeg blir helt svimmel av lykke, ingenting slår duft og musikk og minner. 

- Alt som spirer i hagen vår i løpet av måneden. Eranthis i blomsterbedet, snøklokker og krokus også, hestehov i veikanten.  Og jeg plukker alltid inn kvister, hvert eneste år, og de blomstrer så fint.

- At selv om det skulle snø igjen, eller bli slaps og vått, så har våren allerede festet seg i hjertet mitt. Da kan det bli ti minus uten at jeg bryr meg. Våren er her. Jeg lover dere!

- Utekaféer. Man kan kle seg godt, finne en kafé med varmelampe for eksempel, og sitte der og tenke at nå er det jammen vår. Så går man videre før man begynner å fryse. Ekstra bonus hvis man har sol i fjeset. Husk solbriller og solkrem i veska, alltid!

- Å dra ned til sjøen. Det gjør vi mye, egentlig hele året, men våren er liksom sesongstart hvert år. Te på termos og solbriller og fine samtaler. 


- Å starte tesesongen i hagen. Vi begynte forrige helg, med te på termos (hun har sin egen lille fine) og kjeks i en liten matboks. 

- Å starte morelltre-lesesesongen. På benken under treet sitter jeg vanligvis fra mars til oktober og leser i sola. Beste stedet på jord. Evt på terrassen utenfor annekset vårt. Eller på verandaen! Jeg sjekker værmeldinga hele tiden nå. 


Sånn! Det er mye fint å se fram til nå! Jeg spår herved at våren eksploderer når den først kommer. Slik var det forrige gang vinteren var skikkelig lang også - jeg fant den første hestehoven, blåveisa og hvitveisa samme helg. Det var i overkant. I år går det bittelitt mer gradvis - men man må passe på, ellers går man glipp av stadiene i vårløsningen når det skjer så fort!


2 kommentarer:

Stine Arkeologine sa...

Kanskje den fineste tiden på året! Kjenner igjen værmeldingssjekkingen, jeg sjekker Yr sikkert ti ganger daglig for å passe på at det ikke blir kuldegrader. Håper det hjelper! :D

Ingvild sa...

Tusen takk for fine påminnelser om alle hverdagsgleder og naturgleder som våren bringer med seg. Det er som du sier - noen ganger går det nesten FOR fort! En tid som må nytes i fulle drag.

Populære innlegg