torsdag, mai 02, 2019

Hageselskap i mai


Hvordan markerer man mai måned bedre enn å invitere til selskap under et stadig like velduftende morelltre? I går var det litt kaldere, men oppholdsvær og kjempefint å være ute. Jeg bakte jordbærmarengskaka mi, dekket på med det fine grønne Figgjo Sissel-serviset jeg arvet i fjor sommer, og Ine med familie kom og drakk te og saft og snuste på blomstene. Man på benytte alle anledninger i denne korte blomstringstida! (Alle trærne blomstrer samtidig her nå, morelltre og plommetrær og magnolia og rosa kirsebærtre, forsytihia og brudespirea - men epletrærne venter litt til. Deres tur er nok i neste uke!)
Jordbær og marengs. To av de beste tingene man kan by på. Til det serverte jeg Countess Grey fra Fortnum&Mason, og den eksotiske syrin-oolongen fra den lille butikken i Paris. 


Og kaka falt i smak, både hos store og små!Jeg plukket litt hegg og satte på bordet. Den duften er kanskje noe av det mest nostalgiske som finnes. Siste skoledag, og to måneders sommerferie som ligger foran en. (Heggen blomstrer åpenbart litt senere der jeg vokste opp)

3 kommentarer:

Ingunn sa...

Så deilig alt ser ut. Heldige venner du har, skulle gitt mye for å bli invitert hjem på jordbærkake i en sånn hage :-)

Susanne sa...

Ah, dette så bare herlig ut. Hage,te, kake og venner. :)

Glamourbibliotekaren sa...

Ingunn: Har man hage, forplikter man å invitere inn, mener jeg :)

Susanne: Absolutt :)

Populære innlegg