fredag, juni 07, 2019

Glamorøs fredag


God formiddag! Her sitter jeg og glemmer helt å rapportere, fordypet i nydelig klavermusikk jeg herved anbefaler umiddelbart! Verker av den tysk-preussiske komponisten Jean Louis Nicodé, relativt ukjent, er nå innspilt av Simon Callaghan på kvalitetslabelen Hyperion, og det er et supert tips til sommeren for dere som i likhet med meg liker å kjøpe plater (i dette tilfelle på CD). 

Her er det oppholdsvær, det er meldt sol litt utover dagen, og det er bra. I lunsjen blir det et lite teselskap ved en blomstrende rosebusk, med besøk av en bitteliten nyfødt venninne! Gleder meg til babykos!

Dagens duft er den kjære forsommeryndlingen Acqua di Gio, antrekket er kjole, jeg har akkurat helt innpå en kopp Lipton Yellow Label, og en liten bukett med årets første nydelige innsmigrende duftskjærsmin står ved min side. Planene for langhelga som sådan er nokså sosiale med besøk og forhåpentligvis mye hageliv. I går plukket jeg inn den første peonen som blomstrer her, en mørkerød bondepeon. Gleder meg til det eksploderer i peonbedene! 

Håper dere har fine fredager alle sammen!

mvh
Glamourbibliotekaren

15 kommentarer:

Maje sa...

Det er regntungt, men irrgrønne hager på Gjøvik i dag. Det skal visst regne hele helgen. Jeg håper likevel på litt oppholdsvær slik at jeg får gjort noe sårt tiltrengt hagearbeid. Stilen i dag er mangefarget prikkete kjole, auberginefarget leppestift og oppsatt hår. Kaffekoppen (med sommerkaffe fra Solberg og Hansen) er akkurat tom og snart blir det Earl Grey. Billie Holiday er den perfekte følgesvenn i regnværet. God helg!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra Bodøbyen! Vi starta dagen med sol og varme, nå har vi overskya og lummert vær, og det skal regne i ettermiddag og kveld, sånn til og fra. Det er helt greit.

Jeg hilser forsamlingen fra hjemmekontor og antrekket er dermed mer preget av hundelufting enn glamour, egentlig; knekorte tights og t-skjorte. Men jeg har nyvasket hår, dufter av Valentina og drikker bringebærte fra Mariáge Fréres i en gammel mummi-sommerkopp der hele gjenget er på båttur i den lyse sommernatta. DET er glamour, det!

Denne pinselanghelga blir en salig blanding av aktiviteter. I dag skal jeg, etter jobb, gjøre ferdig løvetannsirup jeg startet på i går, og så skal jeg gjøre første skritt i en ny runde med det samme. Sent på ettermiddagen drar jeg på hyttetur til ei koie i skogen sammen med to nevøer. I morgen kommer vi hjem igjen utpå dagen, og utpå ettermiddagen får jeg gjester fra utlandet på besøk. Søndagen regner jeg med blir turist-ting i egen by med dem, og mandagen må jeg jobbe (!), så da får de klare seg på egen hånd.

Oppi det hele skal jeg lage litt mer rabarbrasaft og lese ferdig ei bok eller to i prosjektet mitt (lese ferdig påbegynte bøker) når jeg har tid til overs. God helg, alle sammen!

Line sa...

Sør i Troms er det også fint og varmt vær, lettskyet ser jeg gjennom bibliotekvinduet. Jeg går mot en fin Pinsehelg uten spesielle planer. Det er skikkelig luksus, Gjennom hele mai, til og med forrige helg var det noe på programmet hver helg. Jeg har jo tanker om hva jeg har lyst til å gjøre. Kanskje blir det hage og skogsarbeid, kanskje bare en liten skogstur. Jeg vil se hvor langt opp jeg kommer uten å se snø. Kanskje får jeg lest litt og strikket litt. Kanksje blir det besøk. I det hele tatt, åpent på kalenderen. God pinsehelg til alle. Hilsen Line

S sa...

Fin fredag!
På kartet befinner jeg meg mellom Elisabeth og Line overfor her, og har derfor samme type vær; fin temperatur, men delvis regn. Deilig å kun gå iført T-skjorte. Utover at T-skjorte er glamorøst i seg selv, så er antrekket nokså casual. Ingen møter som krever en litt mer formell stil i dag. Skal jobbe litt til før jeg tar helg. Da setter vi kursen til hytta, og der skal det (avhengig av værforhold) leses, strikkes, ordnes i hagen og plantes ute, samt en tur i fjæra for å plukke søppel. I tillegg blir det gode middager og lave skuldre. Så deilig med nok ei langhelg, da får man tid til å roe helt ned.

Ønsker alle ei god pinsehelg!

S

Elin sa...

I Oslo har det vært et merkelig vær siste døgnet. Ute er det varmt, men det duskregner litt. Meldt litt bedre utover kvelden og det er bra for da kjører jeg ut til hytta ved havet! Ah. Et døgn alene på hytta før jeg får besøk. Skal blir veldig godt Blomstrete skjørt på i dag og snart klar for langhelg. Nyt fredagen

Stine Arkeologine sa...

Her ramler regnet ned og jeg har vært inne i hele dag. Men jeg har vinduet på kontoret åpent, og innimellom kommer det streif av syrinduft inn og strør litt glamour over dagen! Snart skal jeg plaske bortover til skolen i støvler og full regnhyre for å hente yngstemann, og når vi har berget oss i hus blir det pizza og kakao til middag. En hverdagslig og fin fredag her. Riktig god helg, alle sammen! :-)

Marianne sa...

Godtfolk! Fikk syklet til jobb mellom regnbygene i dag morges, og det kjentes glamorøst i seg selv. I tillegg har jeg omslagskjole uten strømpebukse, så jeg er klar for sommeren når den dukker opp (og det gjør den jo innimellom). I helgen skal jeg til Sørlandet på familiebesøk, og det blir et par nydelige og late dager. God pinse!

Alene sa...

God fredag!
Når det snakkes om været er det grått men varmt her. Solen ventes i ettermiddag.

I dag har jeg på meg fin bluse i gyldne farger fra Indiska med matchende øredobber. Sommerbukser og Converse-sko med bare føtter.
Det er deilig å kunne gå barbent ihvertfall inne.

Hvis solen kommer skal det grilles, enkelt og godt!
Pinsehelgen skal brukes til overnattingsbesøk hos ei venninne fra lørdag til søndag. Resten står åpent, men om det er mulig å være ute blir det nok til å pusle litt rolig ute, samt skravle og kose oss. Det kommer som regel noen innom og det er koselig.

Ha en fin langhelg alle sammen!

Anonym sa...

Hurra for meg for jeg har gebursdag idag. Første hilsen var fra barnebarnet - 3 år! Mannen i huset vartet opp m kaffe og croissanter, lunsj m datter og pittelite barnebarn og nå hytta. Er lovet salmalaks m tilbehør og bobler. Pyntet meg litt, nyvasket hår (eg morsomt å skrive, skulle nesten tro man bare vasket håret på fredager), nå er det helg! Og gratulasjonene strømmer inn enda de ikke er rundt tall - dette er moro! God helg til alle og spesielt de som fyller år idag. Mette

Joy sa...

Arbeidsdagen er over, og nå er det terrassekos i sola med god bok, rugsprø med brie og appelsinmarmelade og deilig te innkjøpt på Perchs Thehandel for litt siden! Her er det også nyvasket hår, og dagens duft er Untold fra Elizabeth Arden - frisk og lett :-) God fredag , og god pinsehelg, til alle flotte, fredagsglamorøse damer!

Helga sa...

God fredagsettermiddag! Varmt i sør, en fin dag å debutere med sykkelvogna på elsykkelen! Det var en storøyd og engasjert toåring som hele veien hjem sa at dette var gøy!

Deilig med langhelg, tilogmed med en liten datenight i morgen. Toåringen sendes på overnatting hos besteforeldre og kommer til å kose seg glugg! Ellers håper jeg på deilige dager i hagen og kanskje noen sykkelturer :)

Ønsker dere alle en god og avslappende pinsehelg!

Marianne sa...

God fredagskveld! Denne dagen har vært så fin! Hadde kort dag på jobb og reiste til Oslo hvor jeg møtte en god venninne i Botanisk hage. Der hadde vi noen veldig hyggelige timer. Hadde på blomstrete kjole for anledningen. Senere møtte jeg «barna» som bor i hovedstaden til middag med mange spennende smaker, i selskap med dem jeg gleder meg så mye over å være sammen med. Har nå kjørt hjem langs fjorden under en fantastisk kveldshimmel. En dag jeg kommer til å huske. Fortsatt god pinsehelg til alle!

HildeSofie sa...

Hurra for fredag!
Rekker en liten rapport før dagen er over. Er omsider hjemme etter en innholdsrik dag, de de siste timene ble tilbragt med å servere øl og vin til bluesglade gjester ombord i Oslos maritime stolthet Christian Radich. Nå vaskes arbeidsskjorta, så den er klar til ny runde imorgen kveld :)
Antrekket har derfor vært rimelig uniformert, men med litt Coco Noir på halsen føler man seg uansett glamorøs.
Ellers er pinsen uten planer, noe som føles veldig godt.
God helg til alle!

Kristin sa...

En liten rapport i natten. Fredag har sklidd over i lørdag, men før det, ble kvelden tilbrakt med nydelig dans i Operaen; Mesteraften, i godt selskap med gode venner. Absolutt glamorøst! Pinsa ellers blir forhåpentligvis en god kombo av avslapning og nyttige gjøremål. God langhelg alle, og gratulerer med dagen, Mette!

Ingerid sa...

En forsinket fredagshilsen kommer nå, i farten fra Stavanger. Familien har reist med nattoget på pinsebesøk. Alt er stas og glamorøst, fra sjokoladen på hodeputen til det å vaske seg med utsikt til fjord og fjell. Det gjelder ikke bare de litt store barna, men også oss voksne! Antrekket er komfortabelt og matchet i grønt og blått. Frk fjong-øredobbene og en dæsj prøve-parfyme bak øret hører med. Frokost på Godt brød ble jo en hel liten opplevelse også! Nå venter en kort busstur til familien! God pinsehelg til alle!

Populære innlegg