onsdag, juni 19, 2019

Hagevandring på en junikveld


Vi begynner på verandaen! Her har vi et par utflyttede inneplanter samt en hortensia. Stemorsblomstene står fint fremdeles, har aldri sett på maken! Snart to måneder etter planting. 
Trappa ned fra verandaen. Litt kaotisk bilde, men jeg skal forsøke å forklare: Fra venstre ser vi rosa geranium, hvite tusenfryd, hvite peoner, marikåpe, en kaprifol slynger seg rundt gelenderet, i trappene står pelargoniakrukker, og de blå høye på den andre siden av trappa er en meget villig valurt. 
mmmmm.


Lenger borti hagen, mot syrinlunden, ser vi (fra venstre) rhododendron, hurdalsrose, løytnantshjerter, flere hvite peonknopper, og riddersporer som ennå ikke blomstrer. Midt på det lille berget: Lavendel og et lite fuglebad med brygge. Nå er det snart denne kaprifolens tur. Den klatrer også rundt verandaen i det enorme buskaset som består av flammentanz-rose og summer snow-klematis, men er en annen type enn den som blomstret så nydelig og velduftende for et par uker siden. 
Klematisen på annekset er større og kraftigere enn noengang! Det gjelder forresten det meste i hagen. Så rart, jeg fryktet jo at alt skulle være dødt eller i det minste litt pistrete etter fjorårets tørke! Men tvertimot. Det har nesten aldri vært frodigere enn nå. En skog av akeleier omkring stjernemagnoliaen.


Det har begynt å regne rosa blader fra rosen over grinda. 
Borte ved morgensolbenken er prestekragene i full gang. Og nok en slyngende kaprifol! Denne er rød og klatrer rundt i det japanske kirsebærtreet, over benkeryggen og i full fart inn i aïcha-rosen. 
Men akkurat nå har jeg jo hovedfokus på disse, da. 


På begge sider av trappa. 


I mean, come ON. 
Den fine skjøre Winchester Cathedral er også i gang med blomstringa si. Nevnte jeg at man bør ha slyngende kaprifoler mange steder i hagen?
Jeg måtte jo plukke inn en bukett utpå kveldinga. 


3 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastisk!❤️ Liker veldig godt hagestilen din- fint at du deler blomstertyper og navn og!

Dahlia sa...

Jeg elsker å se bilder fra hagen din! Min egen hage er liten, kun to bed og en liten plen rundt tomannsboligen. Men jeg sitter ofte under de to gamle plommetrærne mine og ser på rosene og de forskjellige staudene. Alt har jeg gjort selv, og selv om det verken er mye eller imponerende, gir det meg masse glede og ro i sjela.

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Takk for det! :)

Dahlia: Høres veldig fint ut! :)

Populære innlegg