onsdag, juni 05, 2019

How to fall : Stories / Edith Pearlman. - Louisville : Sarabande Books, 2005. - 227 p.


Jeg er blitt så glad i Edith Pearlmans noveller etter at jeg tilfeldigvis kom over hennes "Honeydew" i Paris for noen år siden." "How to fall" er en flott samling der mange av historiene finner sted i den fiktive drabantbyen Godolphin, Boston. Jeg synes hun er helt enestående til å skildre dagligliv, rutiner, små og store ting som har betydning for karakterene. Det er mye humor, både eksplisitt og mellom linjene. Og apropos mellom linjene - hun er en mester med ord, valget av dem, og trenger ikke veldig mange av dem for å beskrive noe i detalj. 

I forordet står det følgende: 
"Edith Pearlman manages to combine subtlety with extravagance, understatement with spectacle, drawing our focus to the eccentricities of those who would prefer to remain unnoticed."

Det er akkurat det hun gjør. Og på en varm måte. 


5 kommentarer:

Ingvild sa...

Det høres veldig interessant ut! Tusen takk for nok et godt tips, har fått så mange fine leseopplevelser etter bokomtaler i denne bloggen :-)

Line sa...

Tusen takk for tipset. Jeg kjøpte Honedew som e-bok med en gangog brukte litt jobb tid på å lese første novelle. Skolebiblioteket trenger alltid ny kvalitetslitteratur. Jeg liker stemningen i den. Ser frem til å lese flere.

Stine Arkeologine sa...

Da har vi noe til felles! Jeg har også ganske nylig oppdaget Pearlman, og har falt pladask for disse elegante, morsomme og varme novellene. Så flott at du anbefaler henne! :-)

Linn sa...

Den boken fikk jeg lyst til å lese :)

Glamourbibliotekaren sa...

Ingvild: Så bra! Morsomt å kunne inspirere noen :)

Line: Bra!! :)

Stine Arkeologine: Ja, hun er bra altså! Har enda ei novellesamling på lur, gleder meg til å ta fatt på den! :)

Linn: Go ahead :)

Populære innlegg