søndag, april 05, 2020

Påske Glamourbibliotekar-style

Your wish is my command. Noen lurte på hva mine beste tips til en koselig påske er. Scrabble og spaserturer og filmer og bøker (og spørrebøker!) og krim og alt det der sier seg selv, så jeg tar mer utgangspunkt i det som tradisjonelt hører denne bloggen til. I år blir det vel hjemmepåske på de fleste, og mange av oss hadde jo planer om å reise på besøk til familie. Det er trist å ikke kunne være sammen med andre! Men da får man kose seg hjemme så godt man kan. Her er noen forslag: 


Dette kan man jo håpe på! Av og til er det skikkelig vårvær i påska, og da er det bare å ta i bruk alle uteområder man har tilgang til. Her: Verandaen. Med ei god bok. Eller et Donald-blad. 


Brunch kan man jo diske opp med på en solskinnsdag! Glorete duk, pastellfarget servise, varme rundstykker og appelsinjuice. Verandatrappa en annen påske. Og er det innevær, kan man dekke på fint med gammelt engelsk porselen og steke croissanter og fråtse i marmelade og sånt. Påskefrokostene må være litt lange!Jeg har alltid pastellfargede lys på denne tiden av året. Mengder. Vi brenner lys til alle måltider og hele kvelden, så det går med en del. (En gang pusset jeg messing til påske, ser jeg her.) En sprell levende påskekylling har jeg hatt før, og jammen har jeg det i år også!


Sjokoladeegg!


Og blåveis, selv i de aller minste bittesmå vaser. 


Te i gule tekanner! Og gjerne kake. En gammel påskeduk med kyllinger og påskeliljer. Og masse ved så man kan fyre i ovnen hver morgen og kveld. Og påskekort! Er man så heldig at man har fått noen, må disse settes fram. Høydepunktet i påskeadventen er jo selvfølgelig påsketeselskapet, og da kan man fråtse i fine lysestaker og pent porselen og blomster og alt sammen. Sånne gamle fine figurer hører hjemme i påska. Og porselenshaner. 


Egg og kaniner og kyllinger som henger fra bar kvist. Loppis og arvegods all the way. Påskepynt-businessen har jo virkelig tatt av de siste årene, det produseres masse masse nytt, men jeg liker best å finne fram de gamle tingene år etter år. Litt trist at det ikke blir noe barnehage-påskepynt i år, men da får man improvisere fram et eller annet selv. 


Hehe. Eldgamle klesklyper og gjenbruk av fastelavnsris-fjær. Note to self: (Ha alltid en pose øyne liggende. De kan alltid brukes til noe gøy.) 
Gule tulipaner og kattelabber må man ha. Og gjerne ranunkler og pastellfarger. Ja, dere husker jo denne buketten: 

Og påskeliljer på pianoet. Påskete. I år har jeg kjøpt tilsammen 600 gram. Det er nok rekord. 
En koselig gammel duk med kyllinger og blåveis!

Men viktigst av alt: Bachs pasjoner. 

9 kommentarer:

Lotta sa...

Kjære Glamourbibliotekar, for en glede at du blogger igjen! Takk! Dette innlegget tente en liten påskegnist i sjela, det trengte jeg denne palmesøndagen langt unna påskefjellet. Vi skal nok få det fint i byen også.

Yvonne sa...

Åhh ja dette tente påskegnisten min også.:) Tusen takk!

Astrid sa...

Stas å lese innlegg her inne igjen! Fy søren så fint du har det i huset ditt!

Anonym sa...

Tusen takk for inspirerende tanker, tekst og bilder!
God påske til deg og alle lesere. :-)

Inger sa...

Så koselige bilder! De gir glede og inspirasjon. Selv om det blir en annerledes påske, gjør vi det beste ut av det, lever livet langsommere og gjør våre gleder enkle. Det betyr ikke at de er mindre betydningsfulle. God påske til Glamourbibliotekaren og alle leserne hennes.

Stine Arkeologine sa...

Så fint og stemningsfullt du gjør det til påske! Og den hjemmelagede påskepynten, den var jo det koseligste av alt! :D

Glamourbibliotekaren sa...

Lotta: Så fint! :) Det går fint å ikke være på fjellet :)

Yvonne: Så bra! :)

Astrid: Tusen takk for det! :)

Anonym: God påske! :)

Inger: Enkle gleder blir vi nok nødt til å bli flinkere til å sette pris på heretter! God påske! :)

Stine Arkeologine: Takk for det! Ja, hjemmelaget påskepynt er kos! :)

Ine sa...

Ååå, så koselig <3 Vi har aldri feira påske hjemme hos oss selv før, så vi har veldig lite påskepynt. Men med barnas produksjon blir det jo litt likevel, og med gule tulipaner og lys i pastellfarger blir det jo litt stemning uansett.

Glamourbibliotekaren sa...

Ine: Helt klart! Den fineste pynten lager man selv :)

Populære innlegg