mandag, november 28, 2005

Glamourspørsmål fra leser: Tomme parfymeflasker

Kjære Glambibliotekar,
Jeg vil gjerne ta opp et spørsmål som jeg regner med flere sliter med regelmessig – og akkurat nå er det et høyaktuelt tema for meg:
Du er nok den i min enorme omgangskrets som kjenner best mitt parfymebruk over de siste 10 årene, og du vet da at jeg ikke er blant de monogame i så forstand. MAO: jeg bruker forskjellige parfymer, men er såpass konservativ at jeg ikke har mer enn 2-3 flasker fremme som jeg skifter på å bruke. Når en flaske nærmer slutten, har det hver gang dukket opp et dilemma: skal jeg bruke den HELT opp og kaste den, eller skal jeg la det være igjen LITT parfyme og spare på flasken? Det siste alternativet med det formål at jeg kan vende tilbake til parfymen i ny og ne og minne over tiden da den var i bruk. Er det noe vist i å spare på gamle parfymer? Burde vi være miljøet bevisst og kaste flaskene? Eller tror du parfymeflaskene blir noe våre arvinger en dag vil krangle om – da de sier noe om vårt liv? Hva mener du?
The V


Kjære V,
Det er lenge siden jeg har brukt opp en parfymeflaske, når jeg tenker etter. Jeg har vel for mange... Men sånn generelt liker jeg å bruke opp produkter helt så de ikke blir stående og samle støv. Samtidig ser jeg poenget ditt med å ta vare på de siste restene for å sniffe litt i blant og mimre om svundne dager. Men: hvis det er helt kurante parfymer som fremdeles er å få tak i, kan du jo strengt tatt kjøpe en ny flaske ved anledning, sånn at du kan fortsette å bruke dem. Hvis du fremdeles liker dem, da. Er det derimot parfymer som ikke finnes lenger, tror jeg nok jeg ville ha spart på de siste dråpene.. Men sjekk litt på nettet, www.perfumebay.com, www.fragrancenet.com og sånt for sikkerhetsskyld før du erklærer en parfyme utilgjengelig. Mange parfymer blir forøvrig dårlige etter noen år også, og det er jo et argument mot å være nostalgisk. Jeg hadde en liten flaske Dali (den brune) som jeg tviholdt på i flere år, også forsvant den i rotet mitt, og da den dukket opp igjen duftet den ren neglelakkfjerner. Heldigvis kom den tilbake på markedet igjen, så jeg fikk kjøpt en stor flaske. For din del gjelder følgende: Tresor er å få tak i - Hugo Boss er å få tak i - Dune er å få tak i - Happy Heart er å få tak i - Chanel No.19 er å få tak i - Truth er jeg faktisk litt usikker på. Ryktene sier at den forsvant for omtrent et år siden.

Håper du ble litt klokere av dette!

mvh
Glamourbibliotekaren.

Ingen kommentarer:

Populære innlegg