mandag, juni 26, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Where to shop in Paris?

Kjære Glamourbibliotekar,

Som du muligens vet, skal jeg en tur til Paris i august. Har vært der en gang før, én dag i løpet av en interrailferie på slutten av 80-tallet, så min lokalkunnskap er vel ikke helt på høyden.

Men du som er slik en bereist og verdensvant kvinne, kan kanskje komme med noen morsomme shoppingtips? Og andre ting vi bare MÅ få med oss?

Hilsen weekendturist

ps: Vurderte å booke rom på Hilton, men det ble for dumt. Paris Hilton, liksom...


Kjære Weekendturist,

Paris er en vakker by. Absolutt noe for enhver smak. Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne, og jeg kan knappast ta med alt, men her kommer noen tips i allefall:


Sjekk ut Montmartre og gatene nedover bak Sacre Coeur, der er det blomsterbutikker på hjørnet og loppemarkeder og små kaféer. Hvis du er fan av filmen Amelie, ligger kafeen hennes på 15 Rue Lepic; like oppi gata bak Moulin Rouge. En smule turistifisert, men det er jo nesten hele Paris uansett. Gatene i Montmartre er veldig små, trange og hyggelige, og det er mange butikker å kikke innom. På toppen bak kirka er det sånn typisk turistområde; uterestauranter og gatemalere og suvernirer.

De to store varehusene er jo et must; Galeries LaFayette og Printemps. Kjente loppemarkeder er Saint Ouen, Porte de Vanves og Porte de Montreuil. Matmarked: Rue Mouffetard.

Champs-Elysées dumper man jo borti uansett, og det er noen ålreite butikker der også. Zara (klær), L'Occitane (kosmetikk), Fnac (musikk), Virgin megastore om jeg ikke husker helt feil, og selvfølgelig Sephora...... (kosmetikk-heaven). The Gap finnes et eller annet sted også, på andre siden av gata for Printemps tror jeg. En butikk jeg tror du kommer til å like, er Monoprix. Der har de alt mulig for en billig penge (litt sånn Tesco/Target). En klesbutikk for din husbond: Celio langt oppe på Champs-Elysées; en kjede med fine t-skjorter, gensere og bukser osv med ca H&M-priser.

Bokhandler: Brentano's og Shakespeare & co (engelskspråklige).

Ellers finner man små koselige butikker på den andre siden av Seinen også - Latinerkvarteret, Saint-Germain osv. Mange spesialbutikker, bokhandler og ostebutikker f.eks. Jeg likte godt Hemingways favoritt-område, Place de la Contrescarpe i Latinerkvarteret - en typisk liten åpen plass med et tre i midten og små kaféer rundt.

Det er ofte gratiskonserter i Notre Dame; og man kan velge om man vil sitte og høre på organisten eller vandre rundt i kirken. Uansett anbefaler jeg virkelig å stikke innom gotikkens dronning! Hvis man har lite tid, kan store muséer som Louvre føles litt uoverkommelig - der må man ha litt god tid til å fordøye. Men Notre Dame er absolutt verdt turen innom.

Mat: Crêpes! Crème Brûlée! Croissanter!

Til slutt (og dette gjelder alle lesere på reise ute i verden): Kommer du over noen Yves Rocher-butikker, og det gjør du garantert, husk å bli foreviget utenfor dem! Og send bildene til meg når du er tilbake.

GOD TUR!!

Mvh Glamourbibliotekaren.


6 kommentarer:

Anonym sa...

Ikke for å grave i ting jeg ikke har noe med - men samler du på bilder av bibliotekarer foran sånne butikker? Og eh... hvorfor det?:)

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg samler på bilder av folk jeg kjenner (eller hvem som helst) foran Yves Rocher-butikker, og det er en lang historie med ingredienser av svært intern humor - vanskelig å forklare. Bare akseptér det, og ta bilder og send meg! :-)

Anonym sa...

Hehe, ok, skal ha det i bakhodet, selv om det nok er langt mellom Yves Rocher-butikkene på Fagernes:)

Glamourbibliotekaren sa...

Det finnes ikke noen i norge overhodet! en skam.

Anonym sa...

Det er da langt mellom det meste på Fagernes da (dersom det er den Fagernes det er snakk om).

Anonym sa...

ostepoppen: hehe. Poeng.

Populære innlegg