onsdag, september 06, 2006

Klassisk luksus i hverdagen


Denne er fin. Santa Maria Novella dusting powder. Det er altså talkum for kroppen, med fine fine fine partikler så den ikke skal tette porene. Den dufter lett, men ikke så mye at den konkurrerer med parfymen din. Og selvfølgelig er den kledd i lekkert florentinsk papir. Noe å ha på toalettbordet?

Santa Maria Novella-apoteket ble startet av dominikanske munker på 1200tallet. Definitivt et av verdens eldste apotek.

5 kommentarer:

Skorpionkvinnen sa...

Jeg bruker litt talkum av og til, men finner lite annet enn Natusan baby-talkum...
Vet du hvor man får kjøpt den du skriver om her? Den ser jo lekker ut!!

Glamourbibliotekaren sa...

Man får ikke tak i den i Norge dessverre. Crabtree&Evelyn har fine talkum, men de selger bare et begrenset utvalg i Norge så jeg vet ikke om de er så lett tilgjengelige heller. Men et godt tips er å gå til f.eks. Steen&Strøm eller Glasmagasinet, eller Frognerparfymerier eller hvor som helst hvor gamle damer går og handler sine toalettartikler. Der har de slike gamle elegante merker som Yardley, f.eks. - og de har talkum. Også er boksene så fine :-)

Skorpionkvinnen sa...

Det skal jeg huske på neste gang jeg er i Oslo! Har kjøpt Yardley-talkum på Steen&Strøm før i tiden.
Thanks :-)

Anonym sa...

Själva originalapoteket finns i Florens - en underbart vacker lokal. Man kan gå in där och bara njuta av miljön. Nu finns även en Santa Maria Novella-butik i Paris, men jag vet inte adressen. En butik i Paris som heter Amin Kader har SMN-produkter. - En produkt från SMN som är mycket bra är deras shampotvål. Man gnuggar tvålen i det våta håret så löddrar det som ett vanligt shampo. Pefekt att ha med på resor; tar liten plats och läcker inte...

Glamourbibliotekaren sa...

Lena B: Takk for info - damnit at jeg ikke var innom SMN i sommer da jeg var i Firenze... Slike shampo-såpestykker er jo geniale; budgetvarianten finnes hos Lush. Kjempepraktisk på reiser!

Populære innlegg