søndag, mai 20, 2007

Pride & Prejudice


NRK2 sender første episode av BBCs Pride& Prejudice i kveld. Serien ble laget i 1995 og har gått mange ganger før, og det har blitt laget andre versjoner både før og etter - men ingen kan måle seg med denne. Jeg husker jeg satt som klistret første gang den ble sendt her, våren 1996 (før man kunne få tak i den på dvd). Jennifer Ehle er nydelig som Elizabeth Bennet, og Colin Firth må være reinkarnasjonen av Mister Darcy. Jeg regner med de aller fleste har vært gjennom denne minst én gang før, men det kan aldri bli for mye av de gode BBC-seriene. Skru på tv'n og bli inspirert! Fine kjoler, blussende kinn, håndskrevne brev og cembalospill. Og Mr. Darcy.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Visade norsk TV "The House of Elliott" i mitten på 90-talet?! Åh vad den var bra tyckte jag! Den borde visas igen!

Glamourbibliotekaren sa...

Det tror jeg ikke! Jeg kan ikke huske det i allefall.

Anonym sa...

bra du tok me dette innlegget, to minutter før serien begynte var jeg på bloggen din! så fikk jeg med meg første del:) finfin blogg du har!

Anonym sa...

"The House of Elliott" ble vist på NRK på 90-tallet. Nydelige klær og hatter fra 1920-tallet.

Anonym sa...

Mr Darcy.... :) Takk for tipset!

Anonym sa...

Oh, de fashiondamene? Mulig jeg så den på svensk tv, de var så søte! :) Men P&P, gikk ikke den i fjor også? Nuvel, Colin Firth i våt skjorte kan vel aldri vises for ofte, bare synd jeg ikke har NRK2 :\

Anonym sa...

Tror den serien gikk på TV2 da denne kanalen var helt ny. Fulgte med i begynnelsen, og likte den kjempegodt, den var full av flotte 20-talls kostymer. Er ellers enig i at P&P er en genial serie:)

Anonym sa...

Jeg har den faktisk på VHS som jeg kjøpte i Storbritannia, må ha vært i 1996... Nå har jeg selvsagt kjøpt den inn på DVD også. Og jeg hadde selvsagt lest boka før jeg så serien. ;)

Anonym sa...

Ser på episode 2 (eller 3?) nå, og krymper meg av alle pinlighetene. Mr. Collins dårlige frieri, Marys dårlige pianoferdigheter og Fru Bennets jakt på herrer. Det er helt fantastisk! Jeg er så glad jeg lever i dag!
Jeg så på filmversjonen med Keira (?)Knightly for kort tid siden, og sammenlikner litt. Lizzyene er like bra synes jeg, men likte filmversjonens Herr og Fru Bennet bedre, særlig Donald Sutherland. Colin Firth er litt mer sjarmerende (eller usjarmerende) enn filmens Darcy. Kostymene ser mer ekte ut i serien, men jeg likte de bedre i filmen. (Det endte med at jeg brukte noen timer på å se etter mønster til regency-kjoler på internett, ja.)

Populære innlegg