onsdag, august 15, 2007

Glamourspørsmål fra leser: Glamorøse negler


Takk for en herlig blogg, den inspirerer til glamour i hverdagen!
Mitt glamourspørsmål er sikkert aktuelt for flere av Glamourbibliotekarens lesere: Hvordan kombinere jobbing blant metallreoler, tunge bøker og bokstøv med glamorøse negler? Laaange negler er uaktuelt, men jeg klarer i perioder ikke å holde dem halvlange engang :-( Har du et tips? Dessuten er jeg på jakt etter en glamorøs men diskret helt lys rosa neglelakk, mer mot pudderrosa enn babyrosa, uten "perlemor" og DEKKENDE! Det er det siste som er problemet, jeg ser på prøvedingsen og tror jeg har funnet den rette, men etter tre strøk er den fremdeles bare blank og blir dessuten aldri ordentlig tørr. Negler med innprentet sengetøymønstret lakk er utrolig lite glamorøst, har du forslag?
Hilsen Aud :-)


Hei!
Jeg mener jo at korte negler er mest glamorøst, så ikke bry deg om å la dem gro hvis det blir plagsomt i forhold til jobben. Det viktigste er at de er velpleide og fine! Bruk alltid underlakk, så slipper du at de blir gule. Fjern neglelakken før den begynner å flise, og la neglene "hvile" i noen dager. Bruk mye håndkrem, og gni den ekstra inn rundt neglene. Og ha alltid en neglefil i veska, i tilfelle noe brekker.

Når det gjelder neglelakk som er dekkende og ikke skimrende, har jeg lenge vært veldig fornøyd med Essie-lakkene, som jeg har hamstret i New York. Disse kan nå faktisk kjøpes i Oslo - heldigvis - på Visage Makeup Store i Torggata (på hjørnet mellom Gamle Torggata Bad og Youngstorget). Nivea har også noen som virker bra. Man bør vel muligens ha to lag for at de lyseste skal dekke bra nok, men det er ikke noe perlemor der i allefall. La det første laget tørke lenge før du legger det andre, gjerne en halvtime eller mer. Og hvis du lakker neglene tidlig på kvelden, er det en viss sjanse for at du unngår kreppmønster fra sengetøyet også...
Lykke til!
mvh
Glamourbibliotekaren

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg er også tilghenger av Essie, og enkle korte velpleide negler. En rosanyanse som jeg liker er Mademoiselle, den er lys rosa og veldig fin. Fungerer både med ett og to strøk. En annen farge er Allure, som er litt "hvitere", men også naturlig og fin.

Anonym sa...

Tips til den som har skjøre negler som brekker lett:
Kjøp "Express nail hardener" fra alessandro. ( http://www.alessandro.de/index.php?mapid=94&hmp1=1&hmp2=3&hmp3=16&PHPSESSID=ecc9f4590cc192abe80497ea6d96d041)
Jeg har brukt den en uke, og jeg har allerede sterkere negler enn jeg noen gang kan huske å ha hatt.

Anonym sa...

Jeg har lagt meg opp den vanen å smøre hendene inn med tykt lag håndkrem hver kveld før jeg legger meg (når jeg er Ferdig med å lese på sengen). Hendene blir så myke og fiine!!
Husk masse krem rundt neglene!

Mari sa...

Takk for gode negletips! Jeg har notert Essie (og glamingeniørens fargetips, takk!) i boka ved min neste Oslotur. Det er et evig problem at lakken ikke legger seg pent og at fargen ikke er dekkende, men nå ble jeg motivert til å prøve igjen.

Anonym sa...

Som den ebay junkien eg er har eg no bestilt meg 2 stk Essie lakker.
Gleder meg til å "glammes" opp :)

Anonym sa...

For en uinvidd, men dog interessert, som meg: Hva kjennetegner en underlakk? Hvordan vet man at det er underlakk?

(Har du noen gang blogget "Slik steller du dine negler"? Jeg er virkelig dårlig på det der...)

Glamourbibliotekaren sa...

Stine: Håndkrem om kvelden er et must!

Mari og Guri: Jeg har som sagt vært veldig fornøyd med mine Essie-lakker, så det er nok ikke så dumt av dere! :)

Elin: Hvis du går inn på de linkene som står i svaret mitt på dette glamourspørsmålet, finner du en del om neglepleie. Underlakk er som regel helt blank (og tynnere enn vanlig neglelakk) og det står "base coat" på flasken. Det kan også være lurt med overlakk, altså "top coat", som også er blank, for at neglelakken skal vare lenger. Men det blir fort litt mye hassle med tre forskjellige. Det finnes dog kombinerte under- og overlakker.

Anonym sa...

Har bestilt på Visage i Oslo Essie lakk (Tri-Beca),
correctorpenn og dråper som skal virke slik at neglelakken tørker raskere:)Venter spent!!

Anonym sa...

Okei, tusen takk! Satser på mer glamorøse negler etterhvert. Har tenkt på det lenge.

Populære innlegg