fredag, august 10, 2007

Glamourspørsmål fra leser: Shopping i Brussel


Hei på deg!
Håper du har hatt en glamourøs sommer. Jeg skal til Europas hovedstad om et par uker og lurer på om du har peiling på shoppingmulighetene der. Har de noe annet enn blåskjell, diamanter og sjokolade? Belgia og mote ringer ingen bjeller hos undertegnede. Har du tips til hva jeg skal ta med i kofferten? Jeg blir borte fra fredag til søndag.
Takk for en fantastisk inspirerende blogg!
Kamilla :-)

Hei! Belgia og mote ringer ingen bjeller, hva mener du? Var ikke Sandra Kim nusselig i sin rosa satengbukse og hvite korte dressjakke og rosa tversover da hun vant Grand Prix i 1986 kanskje? :)
Mine opplevelser i Brüssel begrenser seg til å løpe for livet gjennom hele flyplassen for å rekke New York-flyet. Jeg tenker vi lar leserne svare! Når det gjelder pakking: Hvis du har tenkt å shoppe, pakk minst mulig og la det være god plass i kofferten til innkjøp. Gode sko er et must - joggesko til trasking, sandaler til mer pyntede anledninger. Ta med et skjørt/kjole som kan brukes både til hverdags og fest, og varier heller glamournivået vha makeup, hår og øredobber.

Nå håper jeg leserne har mange gode Brüsseltips til deg!

mvh
Glamourbibliotekaren

6 kommentarer:

Anonym sa...

sjokolade og kniplinger.. og EU souvernirer...? god tur!

Anonym sa...

Brussel er topp! Brostein, små krinkelkrokete gater, tegneserier på husfasadene og masse god mat overalt. Rue de Neuve er en lang og fin handlegate med masse bra butikker, der man fint kan bruke en dag. Så må du selvfølgelig kjøpe sjokolade... Gå på Neuhaus, ikke Godiva el.l., og be om et kremmerhus med assorterte trøfler, så kan du sette deg og fråtse på Grand Place.
-Marie

Anonym sa...

Det finnes flere fine små loppemarked a la dødsbo i Brussel. Kjøpte et nydelig stettefat i sølvplett for 10 euro.

OG: Du bør få med deg en middag på Belga Queen. Fantastisk interiør og god mat

Anonym sa...

Tvertimot. Belgia og mote horer sammen! Om du skal kjope f. eks. Dries van Noten, gjor det der. Eller noen av de andre Antwerpen-designerne. Det er plenty med smaa avantgarde-butikker, og masse bra secondhand. Fra Grand Place, gaa ostover inn i smaagatene, saa finner du fine ting.
Forovrig anbefales kniplinger, og ol.

Anonym sa...

Jeg bodde et år i Brüssel i 2002-2003, så med et lite fobehold om at enkelte opplysninger kan være utdaterte; her er min guide to Bruxelles: Byen er på mange måter som et Paris i lommeformat. Det er en fin by å rusle rundt i (mye brostein, ikke gå i stilett...), turistkontoret har kart over både en comic-strip-løype og en art nouveau-rute man lett kan gå på en halv formiddag.

Området rundt St.Gery (3 minutters gange fra Grand Place) er litt Løkka, og det er mange små artige butikker i sidegatene. Særlig rue Antoine Dansaert mot St.Catherine og forbi har flere klesbutikker med belgiske designere. Jeg bodde i parallellgaten rue de Chartreux, med bl.a. den legendariske caféen Greenwich, som i sin tid var Magrittes hangout, der man kan ta et glass, spille litt sjakk eller lese avis. Tvers over gaten ligger et nydelig tehus, AM.Sweet,de har te, sjokolade,kaker og annen lett servering.
For enden av gaten på place du Jardin aux Fleurs, ligger restauranten In t'Spinnekopke, som anbefales hvis du har lyst til å prøve tradisjonelt belgisk kjøkken med utvalgt ølfølge fra forrett til dessert. Og det vil du jo.
Sørg for å spise frokost en dag på en av byens Le Pain Quotidien-filialer (som stiller Åpent Bakeri litt i skygger), og er du sjokoholiker kan du avslutte med et stykke Bombe au Chocolat. Du kan også kjøpe matgaver med deg hjem herfra. Et annet favorittsted for meg var Arcadi (1b - Rue d'Arenberg
Around Galeries St-Hubert area), der spesielt paiene og tertene anbefales.
Søndagsmarkedet i Sablon er også fint, litt mer upmarket enn endel av de andre, mye fine smykker og antikviteter.

Ønsker du å shoppe, skal det vanskelig gjøres å ikke finne noe i Brüssel, men for meg er det beste med byen at det er så koselg bare å gå rundt og titte, og at det finnes så mange steder man kan slå seg ned og spise, drikke, lese, prate eller bare glo på folkelivet. God tur!

NB! Bestiller du cappucino i Brüssel, er det fort gjort å få kaffe med boksekrem. Kaffe med melk heter Lait Russe eller Kofé Verkeerd på hhv. belgo-fransk og flamsk.

Glamourbibliotekaren sa...

Suverent! Takk!!

Populære innlegg