torsdag, september 06, 2007

Glamourspørsmål fra leser: Brudemakeup


Priscilla Presleys brudemakeup er ikke nødvendigvis å anbefale.

Hei!
Her kommer et spørsmål fra en kommende brud: Jeg hadde sett frem til å bli brudepyntet med hår, makeup og hele pakka hos frisøren. Trodde de hadde litt peil på sånn. Det viser seg at frisøren, som forøvrig er MEGET dyktig på hår, ikke har spesielt peil på brudemakeup. Det vil si, hun gjør det og gjør det sikkert helt ok, men jeg fikk ikke inntrykk av at hun hadde veldig innsik ift hud/ skape rette "illusjoner"/ bra foundation osv. Jeg vil gjerne bruke akkurat denne frisøren for hun er utrolig dyktig ellers :-)

De hadde bare kjedelig sminke på salongen (platte farger), og hun foreslo at jeg kunne ta med selv. Men jeg vet jo ikke hva jeg bør ta med? Jeg er god på hverdagsmakeup og sminker meg pent til vanlig, men hadde så lyst til å bli litt "proffsminket" denne store dagen. Dersom jeg ender opp med å ta med egen sminke: Har du et forslag til en bra øyeskygge som går i brun og brunrosa-toner? Gjerne forslag til en god vannfast mascara også. Hvilket pudder mener du er best av I-d Minerals, Kanebo og Glo? Folk sier så forskjellig. Vil ha det beste denne dagen! (Jeg har ganske normal hud som kan være litt tørr på overflaten og som i perioder kan være bittelitt fet i T-sonen.)

Kine

Hei! Her kommer min mening, pluss en advarsel, rett fra hjertet:
Ettersom du er flink til å sminke deg pent til vanlig, vil jeg anbefale deg å tenke deg om en gang til: Er du helt sikker på at du vil la noen andre sminke deg på en så viktig dag? Noen som ikke kjenner ansiktet ditt og ikke vet hva du trives i? Jeg spør fordi jeg har sett flere bruder som har vært oversminket og stive på den store dagen, når de vanligvis ikke bruker så mye makeup til daglig. Altfor mye foundation, bronzer, rouge og glitter - mens hudfargen på hals og brystparti er helt annerledes. De har sett direkte unaturlige ut, med makeup som passer bedre til scenen enn til et bryllup. Man er jo ikke en modell som skal airbrushes eller en Oscarnominert på det røde teppet under kraftig lyssetting - man er en brud som skal være glad og lykkelig på sin store dag. Hvis du skal overlate jobben til noen andre, må du i allefall være sikker på at vedkommende er veldig flink, vi snakker nærmest Kevin Aucoin-flink her - og du må forsikre deg om at du får minst én prøvetime. Se i blader og på bilder først, og prøv deg litt fram. Det er store sjanser for at du klarer det like bra selv! Jeg vet at mange tenker at huden må være feilfri pga at man skal ta bilder, og at man derfor må ha ekstra mye lysreflekterende foundation og pudder osv - men det er ikke huden man legger merke til når man ser på brudebilder, believe me. Det er selvfølgelig den strålende og smilende bruden! Og for å være 100% strålende og smilende, må man være komfortabel. Det er bedre å ha litt for hverdagslig makeup enn å se ut som en drag-queen.

Jeg grublet litt på dette selv, og tenkte å la noen profesjonelle ta jobben - men feiget ut nettopp av grunnen jeg nevnte. Jeg ville ikke at noen andre plutselig skulle velge farger for meg, når jeg klarer det så bra selv til vanlig. Så jeg la min egen makeup i full fart, fem minutter før jeg ble hentet av sjåføren, og hadde med transparent kompaktpudder og leppestift i veska til senere touch-ups.

Når det gjelder øyenskygger, kan du sjekke ut kvintettene til Dior. De er silkemyke uten glitter, og har god kvalitet. Chanels kvartetter er jeg også veldig glad i, særlig den som heter Influences, evt. også Nymphea.

Pudder: Jeg har ikke prøvd noen av de du nevner - jeg bruker bare Chanels transparente løspudder eller MAC Blot kompaktpudder. Disse kan jeg dog anbefale på det varmeste! De gjør ikke annet enn å dempe blank hud, men de holder lenge.

Jeg hadde Kanebos 38grader-mascara i mitt bryllup - den sitter bom fast, og man må vaske den bort med varmt vann. Det kan føles litt underlig siden man må "trekke" den av vippene, men til gjengjeld kan du gråte som en foss uten at du får svarte elver nedover kinnene, og det er vel poenget.

Tenk på at du skal ha på en kjole som du ikke vil søle sminke på. Du skal kanskje klemme alle gjestene. Du skal kysse på din nybakte ektemann, og han skal smaske løs på deg. Å være engstelig for at makeupen skal bli klisjet utover i slike tilfeller, eller at svigermor plutselig skal få et skimrende brunt kinn, kan være fryktelig slitsomt. Less is more når det gjelder huden.
Jeg vil anbefale følgende:
*Concealer under øynene + på evt. urenheter
*Litt lett transparent pudder på nese og panne (og ikke der huden er tørr) (og ta med kompaktpudder i veska)
*Litt rosa blush i kinnene, naturlig naturlig..
*Vannfast kajal langs vippene på øyelokket
*En øyenskygge du trives med, kanskje litt mer/mørkere enn til daglig
*Vannfast mascara
*Leppestift eller lipgloss som du må huske å ta med i veska

Man skal jo være en blushing bride denne dagen, så det er aller aller finest om huden er naturlig uten for mye sminke på. Den ekte blushen er den beste!

Dette var min mening - kanskje ikke det du håpet å høre - men from the bottom of my heart: Tenk deg nøye om. Og lykke til med bryllupet - det er VELDIG hyggelig å gifte seg! :) Og jeg lover deg at makeupen ikke er viktig når alt kommer til alt.

mvh
Glamourbibliotekaren

14 kommentarer:

Anonym sa...

Åååååh!!!! TUUUSEN TAKK!! Du er så fantastisk snill som orker - vil - ta deg tid til å svare ukjente lesere. Tar med meg alle tips!

Igjen tusen takk!

Kine

Glamourbibliotekaren sa...

Det er en Glamourbibliotekars plikt! :) My pleasure!

Anonym sa...

Hvis jeg får komme med innspill om brudesminke: Jeg fikk lagt sminke da jeg giftet meg. Jeg skulle uansett sette opp håret hos frisør, så jeg var jo stuck der. Hadde også problemer med fingre + hadde gjort spraytan, så all foundation jeg hadde var i feil farge...
Jeg forklarte sminkedamen (ikke frisøren) hva jeg likte: litt Audrey-øyne, feilfri hud og bringebærrød leppestift. Hun hadde ikke tenkt en så sterk leppestift, men hey, jeg hadde gjort grundig research på leppestifter til den store dagen, så det skulle jeg ha. ;)

Vi gjorde en prøvesminking 1 uke før bryllupet, i forbindelse med prøvetime for hår. Da ble vi enige om hvordan øyne skulle være, hun klarte faktisk å få de til å se like ut. Det ene øyet er bittelitt rundere enn det andre, og de så jammen helt like ut, uten at det så veldig ikke-meg ut.

Jeg liker Kanebo sitt pudder, men har ikke prøvd de to andre. Du trenger bare pudder og leppestift for touch-ups i løpet av dagen og kvelden. Kanebo har nå også 38C Silk Performance, som fungerer på samme måte som den originale, men som gjør vippene litt tettere og lengre. De har også en 38C eyeliner, men den er rimelig ubrukelig... Kan også lønne seg med en kysse-ekte leppestift, jeg er fornøyd med Lancômes Juicy Duo.

Hvis du bestemmer deg for å gjøre det, gjør som Glamourbibliotekaren og få minst en prøvesminketime. Da får dere justert dere. Du kan jo også høre med frisøren om hun evt. kjenner noen andre som kan gjøre sminkejobben. Min frisør nektet også å gjøre jobben selv, så hun foreslo en av de andre jentene i salongen, og det ble altså veldig fint.

Glamourbibliotekaren sa...

Det hørtes jo ut som en positiv erfaring.

Jeg har bare blitt sminket av profesjonelle makeupartister hos Bobbi Brown og BeneFit i New York, og aldri i Norge.. jeg er nok litt feig :)

Men tror nok jeg klarte meg bra på egen hånd i mitt eget bryllup.

Anonym sa...

Hei! Vil bare fortelle om min egen erfaring i denne situasjonen, ettersom jeg er relativt nygift (4 uker i dag, faktisk!). Jeg er veldig glad i å sminke meg selv, og skeptisk til at andre skal "tukle" med huden min. Men jeg ville gjerne se litt ekstra bra ut på denne dagen. Det jeg gjorde var å dra til MAC på Glasmagasinet. Der fikk jeg satt av en hel time (obs- beregn litt ekstra tid, det tok faktisk halvannen), hvor de sminket meg og kom med masse råd. Mye av det de sa visste jeg fra før, men det ga en herlig luksusfølelse! Og fy søren så mye sminke man kan kjøpe seg for pengene man ellers ville brukt på å bli sminket av noen andre... Vil spesielt anbefale Lauren på MAC, det var hun som sminket meg og hun er kjempesøt! På selve dagen brukte jeg lang tid på å sminke meg, og klarte å stresse ned fordi det var en såpass "vanlig" ting å gjøre midt oppi alt brudestyret. Og jeg følte meg kjempefin!

Anonym sa...

eg sminka meg sjølv på den store dagen - og det blei bra! På tross av mange kyss og lykketårer. Det er den natulige glowen som skin igjennom ein slik dag.. :-) Hadde heller ingen foundation e.l. - det treng eg ikkje til dagleg heller. Var veldig nøgd med resultatet. Det som er verd å merke seg er at eg blei veldig fin på dei fleste bileta minus eit sett teke med ein spesiell film som trakk fram kvart einaste lille pigment av augesminken. Eg såg skikkeleg ABBA ut på dei bileta! Det kan vere verd å sjekke i forhold til den 'offisielle' fotografen. Men han/ho har sikkert kontrollen på det. Kos deg på verdas beste feiring!!

Glamourbibliotekaren sa...

Tonje: Det var jo veldig smart - å få tips fra profesjonelle, men sminke seg selv på den store dagen! :)

Anonym: Nemlig, den naturlige glowen kommer garantert fram! :)

Delirium~ sa...

Jeg er make-up artist og har sminket maaange bruder og gitt tips til et uttall flere.

Jeg er veldig enig med glamourbibliotekaren her: Hvis man tar profesjonell sminke ha en prøvetime! En sminkør som sier "det trenger vi ikke" er ikke noen du vil at skal sminke deg når du gifter deg likevel (selv om jeg har gjort det i nødsfall der jeg ble huket inn et par dager før vielsen...).

Mine råd i tillegg er å bruke leppestift, ikke lipgloss. Dette fordi det blir mye kyssing og drikking av glass og slikt - og lipglossen smitter fort av både på mannen og andre ting. Velg også en leppestift som går i rødt/rosa etc ikke beige. Det er ikke pent med utvaskede lepper på brylluppsbildene!

Husk håndkle over kjolen når du sminker deg!

Og ta tipset om vannfast mascara / Kanebo 38 grader (den jeg alltid anbefaler) alvorlig! :o)

Lykke til på den store dagen!

Anonym sa...

Jeg hadde bestillt time hos salong da jeg giftet meg for noen uker siden, men prøvetimen var så ille at jeg ikke turte å la noen andre sminke meg. Min frisør hadde overhodet ikke peiling og fikk tom. allergisk reaksjon av sminken, noe som aldri har skjedd før. I mangel på alternativ ute på en øy utenfor Bergen fant jeg ut at det var best å gjøre det selv, med litt assistanse fra en flink venninne. Var innom sminkeavdelingen på Steen og Strøm hvor jeg fikk lagt noe sminke og fikk en del råd. På den store dagen var jeg utrolig glad for at jeg gjorde dette sammen med gode venner og på min måte enn å sitte livredd i en frisørstol et sted.

Glamourbibliotekaren sa...

Delirium: Tilbakemelding fra en makeupartist, det er bra! :)Helt enig, beige lepper i et bryllup er å be om bråk! I allefall kommer man til å se pest-syk ut på bildene i ettertid.

Agathe: Nemlig, livredd er ordet. Det er en stor risk å ta hvis man ikke har gjort det før. Man vil jo være seg selv, ikke en Grand Prix-artist anno 1985 :) Utifra bildene jeg har sett fra bryllupet i bloggen din, så du helt smashing ut - ingen tvil om at du klarte det bra selv!

Anonym sa...

Jeg var i bryllup denne helgen der bruden hadde brukt timesvis på å få full makeup og oppsatt hår i en brudesalong. Det vil jeg ikke anbefale ut fra dette resultatet iallefall! Huden hennes så unaturlig blank og skimmrende ut - den fremhevet faktisk rynkene - og veldig lite fresh (nesten litt gråaktig). Hun så slettes ikke frisk, sunn og opplagt ut slik hun pleier å se ut til vanlig. Hvis DET er resultatet, ville jeg definitivt spart de pengene og sminket meg selv.

Anonym sa...

Hm... fekk meg til å tenke tilbake på mitt eige bryllup. Eg sa til frisøren min at sminken; den tek eg sjølv (har/hadde ganske stor sjøltillit på det området!). Hadde klare formeiningar om korleis eg ville ha det. Ho ba meg dele ønska mine med henne, og kom med nokre forslag sjølv. Og eg gløymer aldri det ho sa då vi hadde diskutert ei stund: "Hugs ein ting: Eg er proff" sa ho mens ho såg meg bestemt inn i augene. Ho overbeviste meg, og det angra eg ikkje på. Ho brukte fargar eg aldri ville ha kome på sjølv, og eg fekk fleire kompliment nettopp på sminken min. Den dag i dag (det er nokre år sidan!) sukkar eg henført når eg ser sminken min på bilder frå denne dagen. Men sjølvsagt; dette er jo tilfeldig og eg hadde nok ein porsjon flaks - eg innser det.

Anonym sa...

Jeg merker jeg blir veldig misunnelig på dere som snakker så varmt om ren og usminket hud. Selv har jeg så mange sprukne blodkar at jeg synes det er bedre å jevne det ut med en lett foundation i stedet for å klatte med concealer i hele ansiktet.

Ellers lurer jeg på en ting: Etter maaaange år med te har tennene mine fått en fin anelse av gult. Jeg har fått det for meg at lipgloss er mer flatterende enn leppestift mot gule tenner - er det flere som har reflektert over dette?

Glamourbibliotekaren sa...

Anon: Ja, det er nettopp det - mange legger på masse skimmer, noe som slett ikke kler alle..

Ylajali: Da var du jo heldig som fant en du var fornøyd med! :)

Gladbibliotekar: Er du vant til å bruke foundation, er det jo noe helt annet. Men det er så mange som vanligvis ikke bruker noe som helst på huden, som blir sminket til det ugjenkjennelige på en dag da de sikkert gjerne skulle vært en vakrere utgave av seg selv, og ikke det motsatte :)

Populære innlegg