fredag, september 07, 2007

Glamourspørsmål fra leser: Montreal


Vi tar oss tid til et glamourspørsmål i dag også (og by the way: Jeg har mange mange liggende på vent, så fortvil ikke dere som tror jeg har glemt dere - det tar bare litt tid!)
Update: Under kommer et spørsmål til om italienske merker i Montreal!


Kjære Glamourbibliotekar,

Jeg skal på konferanse i Montreal i oktober og regner med å få litt tid til utenomfaglig shopping, kulturelle aktiviteter, sightseeing etc. Det har vært så mange bra reisetips her i bloggen tidligere, så nå lurte jeg på om du eller andre hadde tips til denne byen? Fine shoppestrøk (og gjerne tips til ikke-kjede-butikker som ikke er superdyre designbutikker), bra museer, aktiviteter å få med seg...

Vennlig hilsen Glamoursosiologen



Hei,
er det mulig å finne de italienske brands som PRADA og Max Mara eller må man holde seg til DKNY?

Glamouringeniør og -humanist snart i farta. ;-)





Der har jeg aldri vært, men jeg har lyst til å reise dit! Kom med tips, dere som har noen!


mvh

Glamourbibliotekaren

7 kommentarer:

Anonym sa...

Kjære Glamoursoiolog,
Jeg vet iallefall at de har en fin Urban Outfitters butikk der - det er jo riktignok en kjedebutikk, men kjenner jeg deg rett så ønsker du å ta en tur dit likevel ;-)

Glamourstatsviteren

Anonym sa...

Det har du helt rett i, frk Glamourstatsviter :-) Men vi vil gjerne prøve andre ting også!

Heidi sa...

Aah, herrejemini. Dette temaet er for stort til aa dekke i en kommentar--jeg bor i Montreal og det er en fantastisk by. Gaa for all del til Parc LaFontaine (avbildet), en stor flott park i Le Plateau, vakker om hosten. Dra til den botaniske hagen paa ettermiddagen, naar det blir morkt er det kinesisk lanterne-utstilling i den kinesiske delen som er svaert imponerende. Du kan booke en japansk tesermoni i den japanske delen, og se for guds skyld paa den gigantiske bonzai-samlingen og orkidehuset. Og insektariet.

Jeg regner med du skal til et universitet? Om det er McGill, Concordia eller UQAM er du jo midt i byen, og da bor du komme deg nordover (til Outremont, spesielt Rue Laurier) og ostover (til Le Plateau) for interessante nabolag og bra butikker. Hold deg unna kjedelige Ste. Catherine (som en litt artigere Karl Johan), bortsett fra 2. etg. paa Simons. Om du liker sko er det en lekker, grisedyr butikk i Rue Sherbrooke (du rekker den i lunsjen om du er ved McGill eller Concordia) som heter Mona Moore.
Du har sikkert lyst til aa see gamlebyen, den er helt ok, ikke veldig interessant, men har noen gode museer og du MAA gaa til lunsj paa Olive et Gourmando--Montreals beste bakeri (og konkurransen er beinhard).

Om du kan, se Montreal-symfonien, Les Grands Ballets Canadiennes eller operaen. Alle gode kompanier, til en rimelig pris.

Forst og fremst: SPIS! Montreal er fantastisk for mat i alle prisklasser, og du kan spise gourmetmat for en rimelig pris. Gaa til L'Express i Rue St Denis (ogsaa en ok handlegate) for en ekte fransk bistro. Prov aa book et bord paa La Colombe (Rue Duluth, paa hjornet av St. Hubert)--for rundt 40-50 dollar faar du en tre retters middag og det er BYOB--du bringer vinen selv. En ypperlig mulighet til aa spise ting du i Oslo maa betale tusener for. Jeg liker ogsaa Le Bungalow i Rue St. Hubert.

I sentrum er det mindre god mat, dessverre, men et par godbiter i Chinatown: den koreanske restauranten som ligger i en underetg. paa St Laurent, og Pho bac 97 (vietnamesisk, ser ut som et hol, men ikke la deg lure...), ogsaa St. Laurent.

Gaa paa bakeri. Selv de middelmaadige knuser Aapent bakeri.

Puh! Si fra om annen info onskes...jeg har for mye.

Heidi sa...

Italienske merker: gaa til Holt Renfrew paa Sherbrooke. Litt kjip sossesjappe, men ok, de har det de lover og et fodt parfymeri i underetasjen. Butikken som ligger over Mona Moore paa Sherbrooke og U&I paa St. Laurent er gode paa mer avantgrade-mote. Anbefaler ogsaa Lola and Emily, fin butikk paa St. Laurent (naer Milton Street). Noen ok butikker ogsaa i gamlebyen.

Hilsen glamourlitteraten

Glamourbibliotekaren sa...

Heidi: Suverent!!

Heidi sa...

Aah, og om du er der paa en fredag gaar du til Cinemateket (Maisoneuve naer St Denis) klokken halv sju--da er det stumfilm-visning med live pianist. Fantastisk flink, og koster bare sju dollar.

Anonym sa...

Tusen takk for masse info, Heidi! Gleder meg til tur!

Populære innlegg